HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δημήτρης Σούδας - Ο Καλαβρυτινός με το Διεθνές Κύρος

Άνετος, επικοινωνιακός, έξυπνος, δραστήριος μα πάνω απ΄ολα Καλαβρυτινός ο Δημήτρης Σούδας που για την καταγωγή του καμαρώνει παντού....


Άνετος, επικοινωνιακός, έξυπνος, δραστήριος μα πάνω απ΄ολα Καλαβρυτινός ο Δημήτρης Σούδας που για την καταγωγή του καμαρώνει παντού.
Ο Δημήτρης Σούδας γεννήθηκε στο Μοντρεάλ στις 10 Ιουλίου 1979. Έμαθε ελληνικά στο ελληνόφωνο σχολείο «Σωκράτης» και γρήγορα ασχολήθηκε με τα κοινά, μέσα από τη συμμετοχή του στο Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ.
Εργάσθηκε για διάφορα δημοτικά και επαρχιακά κόμματα, αλλά από το 2002 μετακόμισε στην Οττάβα, αφότου ο Στίβεν Χάρπερ έγινε αρχηγός του κόμματος Canadian Alliance, ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά την άνοδο του Χάρπερ το 2006 στον πρωθυπουργικό θώκο, ο Δημήτρης Σούδας προσελήφθη στην κυβέρνηση. Έκτοτε έχει περάσει από διάφορες θέσεις για να καταλήξει στην κορυφαία, εκείνη του εκπροσώπου Τύπου του πρωθυπουργού και του επικεφαλής Επικοινωνιών της κυβέρνησης. Είναι ο μακροβιότερος συνεργάτης του Καναδού πρωθυπουργού. Στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου ο Δημήτρης Σούδας ορίστηκε επικεφαλής της Καναδικής αποστολής και σύμφωνα με τον Καναδικό τύπο "και αυτη την αποστολή την εκτέλεσε άριστα"   

Ο Δημήτρης Σούδας έχει λατρεία για τον τόπο του τα Καλάβρυτα και δεν χάνει την ευκαιρία να τα επισκέπτεται αλλά κυρίως να τα διαφημίζει πάντού. Ο Δημήτρης Σούδας ήταν και ο εμπνευστής της επίσκεψης του Καναδού Πρωθυπουργού στα Καλάβρυτα (29/5/2011) για να δώσει στον τόπο του διεθνή αναγνώριση.  

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 29/5/2011
Αλέξης Λεχουρίτης - Δημήτρης Σούδας
Παρά την υψηλή του θέση και τις πολλαπλές υποχρεώσεις του, κρατάει «Ζωντανή» την ελληνικότητά του. Η ιστορία της εν ψυχρώ δολοφονίας του παππού του και των 1000 συγχωριανών του από τους Ναζί έχει μπολιάσει τη μνήμη του με ηρωισμό και αυταπάρνηση. Όπως έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών του Μουσείου Καλαβρύτων «παίρνει ένα λεπτό για να καταστρέψεις μία ζωή και μία ζωή για να την ξανακτίσεις. Οι γυναίκες στα Καλάβρυτα έπραξαν αυτό ακριβώς. Το ξέρω γιατί η γιαγιά μου, Ευθυμία Βάγια, υπήρξε ο βράχος, που κράτησε την οικογένειά μας δυνατή και ενωμένη».
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS 

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.