HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Κόβουν" τους κόμβους σύνδεσης της Ολυμπίας Οδού με την Αιγιάλεια

Μπορεί η κυβέρνηση, μέσω του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κώστα Χατζηδάκη, να εμφανίστηκε αισιόδοξη για την επανεκκίνηση των έργων στους "...

Μπορεί η κυβέρνηση, μέσω του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κώστα Χατζηδάκη, να εμφανίστηκε αισιόδοξη για την επανεκκίνηση των έργων στους "παγωμένους" μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, μεταξύ αυτών και στην "Ολυμπία Οδό", μετά τις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες, όμως οι παράπλευρες απώλειες φαίνεται πως είναι αρκετά σοβαρές για αρκετά σημεία και μάλιστα αφορούν και την Αιγιάλεια. Συγκεκριμένα, οι περικοπές σε κόμβους σύνδεσης της Ολυμπίας Οδού με την Αιγιάλεια έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην Ανδρέου Λόντου, με τη δημοτική αρχή να κυνηγάει πλέον ένα ακόμα σοβαρό θέμα και υπό ιδιαίτερα αντίξοες προοπτικές. Όλα αυτά, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις δανείστριες Τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζονται, με ζητούμενο πλέον την εύρεση χρηματοδότησης για έργα "κουτσουρεμένα", ως φαίνεται, σε πολλά τους σημεία και η διαδικασία δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται τόσο σύντομα...
Για το θέμα μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης κ. Λεωνίδας Μαυρουδής, καθώς ο ίδιος είχε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, με τον Γενικό Διευθυντή του αρμοδίου Υπουργείου για θέματα αυτοχρηματοδοτούμενων έργων κ. Νίκο Τυπάλδο, καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν πως σχεδιάζονται περικοπές στη δημιουργία όλων των κόμβων σύνδεσης της Ολυμπίας Οδού με το Δήμο Αιγιαλείας (Ακράτα, Πούντα, Ανατολική-Δυτική είσοδος Αιγίου και Λόγγος), ενώ στα σχέδια των περικοπών συμπεριλαμβάνεται και η σύνδεση του κόμβου του Σελινούντα με το Νοσοκομείο Αιγίου.
"Όπως φαίνεται, στους νέους σχεδιασμούς των κοινοπραξιών είναι μόνο η δημιουργία του κεντρικού άξονα και δεν τους ενδιαφέρουν οι είσοδοι των πόλεων, ενώ το πιο τραγικό είναι πως δεν προβλέπεται ούτε σύνδεση με το νέο λιμάνι του Αιγίου" τόνισε μιλώντας στο filodimos.gr o κ. Μαυρουδής, ο οποίος μετέφερε την αγωνία της δημοτικής αρχής στον κ. Τυπάλδο, αποσπώντας την υπόσχεση του ανώτερου υπηρεσιακού στελέχους του Υπουργείου πως θα επακολουθήσουν κι άλλες συζητήσεις με στόχο την τελική δημιουργία αυτών των "παράπλευρων" έργων.
Παράλληλα, ο κ. Μαυρουδής σημείωσε πως η δημοτική αρχή θα επιμείνει σθεναρά κυρίως για τη δημιουργία του κόμβου εισόδου στα Ανατολικά του Αιγίου, καθώς μάλιστα έχουν ολοκληρωθεί απαλλοτριώσεις σε πλάτος 4μ. ένθεν και ένθεν του σημερινού κόμβου και θα πρέπει να αξιοποιηθούν με στόχο μια είσοδο λειτουργική και με ανάλογη αισθητική. "Επίσης, είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς η δημιουργία παράπλευρων δρόμων, των επονομαζόμενων service roads αλλά και η σύνδεση του νέου λιμένα Αιγίου με τη Νέα Εθνική Οδό, με μια μελέτη που μπορεί να εφαρμοστεί και να εκτελεστεί χωρίς μεγάλο κόστος" κατέληξε ο κ. Μαυρουδής, προφανώς παραπέμποντας "αιχμηρά" σε παλαιότερη μελέτη εκ μέρους της πρώην Νομαρχίας Αχαΐας, που μάλλον όσα προέβλεπε δεν είναι δυνατόν να κατασκευαστούν ούτε από πλευράς κόστους, ούτε από πλευράς πραγματικής χρησιμότητας (βλέπε δυόμιση λωρίδες για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας συν νησίδα...)


Πέπη Σπηλιωτοπούλου
filodimos.gr/ 
radioegio.gr/

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.