HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Άλατα μπάνιου με αρμπαρόριζα

Τα άλατα μπάνιου τα χρησιμοποιούμε στο μπάνιο ή στο ποδόλουτρο για λόγους καθαριότητας, θεραπευτικούς ή καλλωπιστικούς, αντικαταστώντας ...

Τα άλατα μπάνιου τα χρησιμοποιούμε στο μπάνιο ή στο ποδόλουτρο για λόγους καθαριότητας, θεραπευτικούς ή καλλωπιστικούς, αντικαταστώντας με κάποιο τρόπο τα ιαματικά λουτρά.
Στο εμπόριο υπάρχουν πολλών ειδών και χρωμάτων άλατα, αλλά είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τα δικά σας χειροποίητα άλατα με αρμπαρόριζα και το αιθέριο έλαιο γεράνι, που έχουν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες: Αιμοστατική, Αντιαιμορραγική, Αντικαταθλιπτική, Αντισηπτική, Αντιφλεγμονώδη, Αποσμητική, Διεγερτική, Διουρητική, Εντομοαπωθητική, Επουλωτική, Μυκητοκτόνα, Στυπτική και τέλος Τονωτική.
Υλικά
1 κούπα χοντρό μαγειρικό αλάτι
1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα φύλλα αρμπαρόριζας
2 κ.σ μαγειρική σόδα
2 κ.σ. λάδι καλέντουλας
5 στ. αιθέριο έλαιο γεράνι

Παρασκευή
Βάλτε σε ένα μπολ το αλάτι, τη σόδα και την αρμπαρόριζα και ανακατέψτε καλά με "ξύλινη σπάτουλα", ώστε τα υλικά να διανεμηθούν παντού.
Προσθέστε στο λάδι το αιθέριο έλαιο και τις βιταμίνες, αφού πρώτα τις έχετε μουσκέψτε σε λίγο χλιαρό νερό για 1-2 λεπτά, ώστε να τις αδειάσετε εύκολα.
Ραντίστε με το μείγμα λαδιών, το μείγμα με το αλάτι ανακατεύοντας πάλι πολύ καλά.
Γεμίστε με τα άλατα ένα αποστειρωμένο βάζο, όχι μέχρι πάνω, αφήνοντας κενό από το καπάκι 1 εκατοστό.
Αφήστε τα άλατα σε σκοτεινό μέρος για 2 - 3 μήνες.
Αδειάστε σε ένα πιάτο τα άλατα και αφαιρέστε την αρμπαρόριζα, βάζοντας τα σε ένα ή περισσότερα βαζάκια με μεγάλο στόμιο για να μπορούν να πέφτουν εύκολα.

Προσοχή
Να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα άλατα σε ζεστό νερό όσοι πάσχουν από καρδιά και όσοι έχουν υψηλή πίεση.
από: epilektoinews.gr

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.