HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οκτώβρης ο "τρυγητής"

Του Νίκου Κωνσταντακόπουλου   Ένας ολόκληρος, κόσμος γιόματος χαρά, ξεχυνόταν στ’ αμπέλια σαν το πρωινό μελίσσι που σκαρίζει. Ολούθε έ...

Του Νίκου Κωνσταντακόπουλου  
Ένας ολόκληρος, κόσμος γιόματος χαρά, ξεχυνόταν στ’ αμπέλια σαν το πρωινό μελίσσι που σκαρίζει. Ολούθε έβλεπες τρυγητάδες και γλυκό άκουγες κουβεντολόι. Είχε φτάσει η πληρωμή του κόπου! Οι αχτίνες του Ήλιου πέφτανε πάνω στης ρώγες που είχαν ακόμα δροσιά και της κάνανε να μοιάζουν με διαμαντόπετρες. Χάλαγε η πλάση από της φωνές μικρών και μεγάλων, αντηχούσαν τα τραγούδια των τρυγητάδων και ξεχώριζε το γέλιο της κοπελιάς , που στα χεριά της γλυκό πέθαιναν τα τσουπωτά σταφύλια με της μεστωμένες μαυρόξανθες ρώγες .Έβλεπες τον κεφάτο κουβαλητή, που τον εμπόδιζαν οι κληματόβεργες ,με της κόφες ,τα τρυγοκόφινα και τα καλάθια στον ώμο γιόματα σταφύλια. Άκουγες τα χουγιάσματα του μαζευτεί που έδιωχνε τα σπουργίτια και της σφήκες με το φαρμακερό κεντρί. Χαιρόσουν τη γυναίκα του χωρίου, που με κορμί στητό σαν κυπαρίσσι και μάγουλο κόκκινο, σκορπάτε με φωνή αηδονιού το τραγούδι!
-Αμπέλι μου πλατύφυλλο και καλοκλαδέμενο ,
Για δεν ανθείς για δεν καρπείς, σταφύλια για δεν κάνεις,
Εχάλασες, παλιάμπελο, κι εγώ θα σε πουλήσω.
Μη με πουλάς αφέντη μου και μην με κάνεις γρόσια.





 Νίκος Κωνσταντακόπουλος
                 Κέρτεζη 





Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.