HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φως στο τούνελ

Του Τρύφωνα Μαντά   Είναι σαφές πως τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Καλαβρύτων και κυρίως τα τοπικά ...

Του Τρύφωνα Μαντά  
Είναι σαφές πως τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Καλαβρύτων και κυρίως τα τοπικά διαμερίσματα που τον αποτελούν, είναι, αν όχι απελπιστική, πολύ δύσκολη. Οι περίφημες προεκλογικές εξαγγελίες του δημάρχου Λαζουρά για της ανάπτυξη του τόπου μας και ένα πολύ καλύτερο μέλλον αποδείχτηκαν φρούδες και ανούσιες ελπίδες και οποιοσδήποτε δημότης ή επισκέπτης κάνει μια βόλτα στα χωριά του Δήμου μας θα διαπιστώσει καθαρά πως τα βήματα έγιναν μεν, αλλά προς τα πίσω (!!!) ενώ δεν ήταν θα υπερβολή να αναφέρουμε πως όχι μόνο δεν διαφαίνεται πουθενά η υποσχόμενη (προεκλογική) αναπτυξιακή λάμψη της περιοχής μας αλλά αντιθέτως μια μεσαιωνική σκοτοδίνη αναπτυξιακής ακινησίας και… αναισθησίας έχει περιβάλλει τον πανέμορφο και ιστορικό τόπο μας. Παρόλα αυτά μέσα σε όλο αυτό το «σκοτάδι» της αναλγησίας και του καθημερινού δημοτικού λήθαργου, υπάρχουν άνθρωποι (αιρετοί, εργαζόμενοι) του Δήμου που διατηρούν ακόμη ανεπτυγμένη την αίσθηση του καθήκοντος και τη «δίψα» για προσφορά στο μέτρο του δυνατού.
Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω παράδειγμα. Από τις αρχές Μαΐου στο τοπικό διαμέρισμα του Μανεσίου ένας μεταλλικός κάδος αποκομιδής σκουπιδιών είχε υποστεί ρήγμα στη βάση του με αποτέλεσμα να ανοίξει μία μεγάλη τρύπα και ουσιαστικά να καταστεί άχρηστος. Έκτοτε όσα σκουπίδια, είτε σε σακούλες είτε μεμονωμένα, τοποθετούνταν στον κάδο, γίνονταν βορά στις διαθέσεις των γατιών και των ποντικιών που επισκέπτονταν τακτικά τον συγκεκριμένο κάδο κυρίως τις νύχτες. Εν συνεχεία το πεδίο πλησίον του κάδου και σε ακτίνα αρκετών μέτρων θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο συνθέτοντας μια άθλια και αηδιαστική εικόνα, αποτελώντας παράλληλα σοβαρότατη απειλή για τη δημόσια υγεία, λόγω της δυσοσμίας και των διάσπαρτων σκουπιδιών.
Το γεγονός αυτό ανεφέρθη αμέσως από κατοίκους που εξυπηρετούνται, όσον αφορά την περισυλλογή σκουπιδιών από αυτόν τον κάδο, στον αιρετό του χωριού, ο οποίος μάλιστα διαμένει κοντά στο επίμαχο σημείο και γινόταν οπτικά αποδέκτης της άθλιας αυτής εικόνας σε συχνή βάση. Παρά τις όποιες εκκλήσεις του αιρετού στον δήμαρχο Λαζουρά και τους αρμόδιους προϊστάμενους, το πρόβλημα παράμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού προκαλώντας τη δυσαρέσκεια και την οργή των κατοίκων. Μάλιστα ο υπογραφών, η οικεία του οποίου βρίσκεται πλησίον του «κάδου της οργής» έκανε απευθείας προσωπική έκκληση στον δήμαρχο Λαζουρά, αλλά και σε αρμοδίους του Δήμου Καλαβρύτων περί τις αρχές Ιουνίου, αναφέροντας με απόλυτο σαφήνεια το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και ζητώντας άμεσα την αντικατάσταση του κάδου. Παρόλα αυτά επί τέσσερις περίπου μήνες ΟΥΔΕΙΣ από τον Δήμο ενδιαφέρθηκε και δεν έγινε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για να αντικατασταθεί ο συγκεκριμένος κάδος, επιδεικνύοντας όλοι τους (δήμαρχος, προϊστάμενοι, αρμόδιοι) χαρακτηριστική ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ.
Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, ο υπογραφών, οργισμένος απευθύνθηκε στον Αντιδήμαρχο Καλαβρύτων κ. Θύμιο Φλογερά ο οποίος επί τόπου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δημοτικό υπάλληλο κ. Λευτέρη Τσαβαλά, ζητώντας του την εις δυνατόν ταχύτερη αντικατάσταση του κάδου και ενημερώνοντας άμεσα τον υπογραφών ότι η αντικατάσταση θα γίνει εντός 10 ημερών. Πράγματι την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τόσο ο υπογράφων όσο και οι γύρω κάτοικοι είδαν με μεγάλη ευχαρίστηση ότι ο κάδος επιτέλους αντικαταστάθηκε από έναν άλλο πλαστικό και άρτιο κάδο και το «μαρτύριό» του λάμβανε τέλος.
Το παραπάνω συμβάν ανέδειξε το ευχάριστο γεγονός ότι στη δημοτική Αρχή των Καλαβρύτων υπάρχουν άτομα με υπευθυνότητα και όρεξη για προσφορά, όπως ο Αντιδήμαρχος κ. Φλογεράς και ο δημοτικός υπάλληλος κ. Τσαβαλάς και τόσο ο υπογράφων όσο και οι υπόλοιποι κάτοικοι αισθάνονται την ανάγκη μέσω του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS να ευχαριστήσουν θερμά τους δύο αυτούς ευσυνείδητους ανθρώπους για την επίλυση του προβλήματος.
Καλό θα ήταν πάντως ο διάδοχος του δημάρχου Λαζουρά να διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία της ικανότητας και της υπευθυνότητας, ώστε να επιλύει άμεσα τέτοια μικρά αλλά πολύ σημαντικά θέματα, αλλά και οι τοπικοί αιρετοί να επιδεικνύουν μεγαλύτερη επιμονή και πυγμή απέναντι σε δημάρχους που αδιαφορούν προκλητικά, διεκδικώντας με «δυναμισμό» τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής των κατοίκων των χωριών τους.

Τρύφωνας Μαντάς

Ο Τρύφωνας Μαντάς γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1973 στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε. – Τμήμα : Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Το 2004 πήρε το δίπλωμά του αποφοιτώντας από την Δημοσιογραφική Σχολή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ικανοποιώντας έτσι το αστείρευτο δημοσιογραφικό μεράκι του. Έκτοτε ασχολήθηκε με το Ραδιόφωνο (ΣΠΟΡFM ΑΘΗΝΑΣ 94,6 – ΣΠΟΡFM ΠΑΤΡΑΣ 96,3) και τον γραπτό τύπο (ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ : SPORTDAY, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, SPORTWEEK κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου (Ε.Σ.Α.Τ) και συνεργάζεται με έντυπα, εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες των Πατρών και των Καλαβρύτων.






Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.