HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συγχώνευση Ειρηνοδικείων Κλειτορίας και Αροανίας με το Ειρηνοδικείο Καλαβρύτων

Με την προσδοκία να εξοικονομηθεί δημόσια δαπάνη που θα ξεπερνά σε ετήσια βάση το 1 εκατ. ευρώ, κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατεία...


Με την προσδοκία να εξοικονομηθεί δημόσια δαπάνη που θα ξεπερνά σε ετήσια βάση το 1 εκατ. ευρώ, κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει τη συγχώνευση του 50% των Ειρηνοδικείων της χώρας. Το Προεδρικό Διάταγμα που φέρει την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, προβλέπει την συγχώνευση 150 Ειρηνοδικείων από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας. Ως «γνώμονας» για τη συγχώνευση των «ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων» αποτέλεσε η απόδοσή τους και συγκεκριμένα οι αποφάσεις που αυτά εκδίδουν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχουν Ειρηνοδικεία στη χώρα τα οποία μέσα στο 2010 εξέδωσαν από καμία έως εννέα αποφάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για επεξεργασία στο ΣτΕ, οι συγχωνεύσεις των Ειρηνοδικείων στην Περιφέρεια Εφετείου Πατρών, θα επέλθουν οι εξής συγχωνεύσεις:

Τα Ειρηνοδικεία Τριταίας και Φαρρών ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Πατρών, το Ειρηνοδικείο Ερινεού στο Ειρηνοδικείο Αιγιαλείας με έδρα το Αίγιο, τα Ειρηνοδικεία Κλειτορίας και Αροανίας στο Ειρηνοδικείο Καλαβρύτων, τα Ειρηνοδικεία Ωλένης, Λαμπείας και Ελευσίνος Πελοποννήσου στο Ειρηνοδικείο Ολυμπίων με έδρα το Πελόπιο, τα Ειρηνοδικεία Ανδρίτσαινας και Κρεστένων στο Ειρηνοδικείο Αρήνης με έδρα τη Ζαχάρω, το Ειρηνοδικείο Βαρθολομιού στο Ειρηνοδικείο Αμαλιάδας, τα Ειρηνοδικεία Μυρτουντίων και Βάρδας στο Ειρηνοδικείο Γαστούνης, το Ειρηνοδικείο Ληξουρίου στο Ειρηνοδικείο Αργοστολίου και το Ειρηνοδικείο Ιθάκης στο Ειρηνοδικείο Σαμαίων.


Πέπη Σπηλιωτοπούλου
filodimos.gr/ 
radioegio.gr/








Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.