HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Χαρ.Ερμείδης: Οι Γερμανοί θέλουν το όνομα των Καλαβρύτων και όχι την Φιλαρμονική.

Του Χαρίλαου Ερμείδη   Σήμερα (21/9/12) συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων με πρώτο θέμα την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του...

Του Χαρίλαου Ερμείδη  
Σήμερα (21/9/12) συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων με πρώτο θέμα την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων στις εκδηλώσεις της Γερμανικής Πρεσβείας για την επέτειο της πτώσης του τείχους. Μια "έξυπνη" κίνηση των Γερμανών να χρησιμοποιήσουν το όνομα "Καλάβρυτα" στις εκδηλώσεις του. Θα ήταν μεγάλη μας αφέλεια να θεωρήσουμε το γεγονός αυτό τυχαίο και στα πλαίσια της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών να το θεωρήσουμε "επιβεβλημένο"
Η μουσική όντως ενώνει τους λαούς. Ήμουν μουσικός στην Φιλαρμονική Καλαβρύτων από το Γυμνάσιο και στην συνέχεια έβγαζα την Φιλαρμονική Καλαβρύτων από το 1975 έως και το 1994 ως αρχιμουσικός στις εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα. Εδώ όμως την χρησιμοποιεί η Γερμανική κυβέρνηση δια μέσου του επίσημου εκπροσώπου της του Γερμανού Πρέσβη και των δικών μας, για ίδια συμφέροντα. Οι Γερμανοί ξέρουν τι κάνουν και προσπαθούν να αμβλύνουν αντιδράσεις κυρίως στα Καλάβρυτα γιατί εδώ (όπως και στο Κομμένο της Άρτας) το έγκλημα το έκανε ο τακτικός Γερμανικός στρατός και έχει ιδιαίτερη συμμαχία....
Ο Γερμανός πρέσβης εκτελώντας εντολές της κυβέρνησής του δεν δέχεται τους εκπροσώπους των Μαρτυρικών Πόλεων της Ελλάδας, των Ενώσεων Θυμάτων, ούτε του Εθνικού Συμβουλίου που παλεύει για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, όταν πάνε να του δώσουν σχετικά ψηφίσματα διεκδίκησης όσων οφείλουν οι Γερμανοί ΑΚΌΜΑ μόνο στην Ελλάδα. Δεν μας προβληματίζει η τόσο μεγάλη ευαισθησία τους ως προς την μουσική; 
Δεν ξέρω ποιοι θέλουν να "ποτίσουν με μίσος"  τα παιδιά. Πάντως όχι τα μέλη της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που κάνει μια νέα μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης. Ένα είναι το γεγονός ότι  χρησιμοποιούν αυτά τα παιδιά  για να παίξουν τα παιχνίδια τους πολιτικά η μη πολιτικά. Η υποχρέωση αυτών που παίζουν αυτά τα παιχνίδια ή αυτών που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία ήταν και είναι να ενημερώσουν πρώτα, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δια μέσω των οικογενειών των παιδιών και τα παιδιά, αφού καλέσουν και όποιους άλλους είναι αρμόδιοι και όχι να τα χρησιμοποιούν για δικά τους συμφέροντα τα οποία θα φανούν στην πορεία. Θέλουν να δείξουν ότι είναι απλό και επιφανειακό το θέμα. Είναι πάρα πολύ σοβαρό και έχει ξεκινήσει η όλη διαδικασία των όποιων κατά καιρούς αποφάσεων που συνδέονται ΑΜΕΣΑ με την απαίτηση της Ελλάδας να πληρώσει η Γερμανία ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, τουλάχιστον μετά την μεταπολίτευση.
Για όσους όμως ασχολούμεθα με αυτό το θέμα έχει ξεκινήσει αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας. Οι Γερμανοί ξέρουν τι κάνουν. Το άσχημο είναι ότι πάντα βρίσκουν "εφιάλτες"οι οποίοι τους δείχνουν άλλους δρόμους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Θερμά παρακαλώ όποιος θέλει να ασχοληθεί με αυτό το θέμα πρέπει να ξέρει ώστε να του δώσει την πραγματική διάσταση. Δεν είναι μια απλή βόλτα της Φιλαρμονικής στην Αθήνα. Οι Γερμανοί θέλουν το όνομα των Καλαβρύτων και όχι την Φιλαρμονική.

Υ.Γ. Θα επανέλθουμε σύντομα στο θέμα 

Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης
Πρόεδρος Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,
εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και εκπρόσωπός του για τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή. Τηλ.επικ. 6946.17.58.53.




Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.