HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο 11ο Παγκακαλαβρυτινό Αντάμωμα

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται την Κυριακή το 11ο Παγκακαλαβρυτινό Αντάμωμα με την συμμετοχή 1.200 χορευτών και 30 χορευτικών συγκροτημ...





Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται την Κυριακή το 11ο Παγκακαλαβρυτινό Αντάμωμα με την συμμετοχή 1.200 χορευτών και 30 χορευτικών συγκροτημάτων απ' όλη την χώρα. Ο ιστορικός Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος πιστός στο ετήσιο ραντεβού με τις χιλιάδες κόσμου που δίνει το «παρών» στις εκδηλώσεις του Ανταμώματος, ετοίμασε και φέτος τη μεγάλη αυτή γιορτή του καλοκαιριού, στη γενέθλια γη της τ. επαρχίας Καλαβρύτων.
Όπως δήλωσε στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Φραντζής, η προσέλευση και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πλέον το Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, έχει γίνει θεσμός στο Δήμο Καλαβρύτων και στην Αχαΐα γενικότερα και το έχει αγκαλιαστεί το σύνολο των απανταχού της γης Καλαβρυτινών, οι οποίοι φροντίζουν να δίνουν δυναμικό παρών με την μεγάλη συμμετοχή συμπατριωτών από όλο των κόσμο. Όπως τονίζει ο κ.Φραντζής, σκοπός και στόχος του Συλλόγου μέσα από αυτή τη σπουδαία διοργάνωση είναι η διατήρηση της παράδοσης, των ηθών και εθίμων του τόπου μας και η διατήρηση της ιστορίας μας αλλά και μια μεγάλη "ανάσα" στην τοπική κοινωνία.  
Οι διοργανωτές φροντίζουν για ένα πλούσιο πρόγραμμα, εκτός των παραδοσιακών εκδηλώσεων, με επίσκεψη στα σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής, όπως το μοναδικό Σπήλαιο των Λιμνών, αλλά και στα Μοναστήρια μας, την Αγια Λαύρα και το Μέγα Σπήλαιο. Επίσης επίσκεψη στον τόπο Θυσίας των άδικα εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, αλλά και το μοναδικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Το πρόγραμμα για αύριο και μεθαύριο:
Σάββατο 18 Αυγούστου στα Καλάβρυτα
Ώρα 10:30 π.μ Επίσκεψη προσκύνημα στον τόπο εκτέλεσης των Καλαβρυτινών, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τις 13 Δεκεμβρίου του 1943. Σχετική ομιλία από τον πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χαρίλαο Ερμείδη. Κατάθεση στεφάνων.
Ώρα 11:30 π.μ Επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Ώρα 7:00 μ.μ. Συγκέντρωση των χορευτικών με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους στην πλατεία Χελμού και πατινάδα με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προς τον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Καλαβρύτων.
Ώρα 8:00 μ.μ. Τρανός χορός «1200 χορευτές μαζί από 35 Συλλόγους»
Ώρα 8:30 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών, ανά περιοχή.
Ώρα 9:30 μ.μ.
Χαιρετισμός & Ευλογία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου. Κήρυξη της έναρξης του 11ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Αποστόλη Κατσιφάρα.
Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιο Λαζουρά και τον πρόεδρο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου κ. Αθανάσιο Φραντζή.
Χαιρετισμοί επισήμων, Βραβεύσεις. Ανταλλαγή αναμνηστικών.
Χαιρετισμοί από τους προέδρους των Χορευτικών Συλλόγων που συμμετέχουν και εκπροσώπους φορέων.
Ώρα: 10:00 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών, ανά περιοχή.
Ώρα: 11:00 μ.μ. Χορός ελεύθερος για όλους με δημοτικό συγκρότημα.
Κυριακή 21 Αυγούστου στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας
Ώρα 8:00 π.μ. Ι.Μ. Αγίας Λαύρας. Εκκλησιασμός. Ξενάγηση στο Μουσείο της Ι.Μ. Αποχαιρετισμός ξένων αποστολών. Τέλος εκδηλώσεων.





Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.