HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων: Καλούμε την Δημοτική Αρχή Καλαβρύτων να πάψει να έχει τον ρόλο παθητικού αποδέκτη

Η Τρόικα είναι πάλι εδώ. Τα νέα μέτρα ύψους 11,5 Δις παρά τις όποιες προεκλογικές υποσχέσεις περί μη εφαρμογής τους και επαναδιαπραγμάτ...

Η Τρόικα είναι πάλι εδώ. Τα νέα μέτρα ύψους 11,5 Δις παρά τις όποιες προεκλογικές υποσχέσεις περί μη εφαρμογής τους και επαναδιαπραγμάτευσης, απαγκίστρωσης και σταδιακής κατάργησης τού μνημονίου είναι έτοιμα να εφαρμοστούν.
Ένα μεγάλο ψέμα ειπώθηκε στον ελληνικό λαό .Η συγκυβέρνηση των τριών εκτελεστικών λογιστών της Τρόικας εσωτερικού Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη βάζει ταφόπλακα στην ήδη εξαθλιωμένη κοινωνία .Εκφόβισαν, εξαπάτησαν τον Λαό στις δύο προηγηθείσες εκλογικές αναμετρήσεις με σκοπό να συνεχίσουν να εγκληματούν σε βάρος του. Μιλούσαν για όχι οριζόντιες περικοπές και προχωράνε σε μειώσεις εφ άπαξ ,μισθών, συντάξεων, επιδομάτων .Μιλούσαν για κατάργηση των χαρατσιών και για ανάπτυξη και βάζουν νέους φόρους μειώνοντας τον μέσο όρο φορολογίας σε όλα τα εισοδήματα. Η περίγελοι Τρόικα εσωτερικού με υπουργό οικονομικών αυτόν που ευθύνεται για την αλλοίωση των οικονομικών μεγεθών επί Σημίτη , άβουλη και με νοοτροπία κυβερνητών αποικίας εκλιπαρεί για έναν πιο αργό θάνατο της πατρίδας. Η ληστεία του Δημόσιου πλούτου άρχισε. Η Α.Τ.Ε πρώτο θύμα του ξεπουλήματος της δημόσιας υπηρεσίας που κατέχει πάνω από το 70% των συνολικών χορηγήσεων στον αγροτικό τομέα και ελέγχει το 40% του εγγείου αγροτικό κεφαλαίου λαφυραγωγείται στην επιχείρηση "Καλό πρόσωπο της Κυβέρνησης προς τους δανειστές".
Και τώρα εδώ στα δικά μας . Ανακοινώθηκε το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ των Καλαβρύτων την 1-11-2012,το ίδιο και το ΙΚΑ . Στον ίδιο δρόμο και το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, το Γηροκομείο της πόλης όπως και το ίδρυμα για τους υπερήλικες, βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση. Τα χρωστούμενα από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ καθιστούν αδύνατη την παραπέρα λειτουργία τους. Και άλλος κόσμος στην ανεργία και άλλη υπερήλικες στον δρόμο. Δεν τους ενδιαφέρει η εξοικονόμηση χρημάτων από την λειτουργία του Δημόσιου τομέα . Εάν ήταν έτσι θα μειώνονταν τα λειτουργικά κόστη με άλλους τρόπους. Όπως για παράδειγμα με συστέγαση των υπηρεσιών (βλέπε παλιά το διοικητήριο)η ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού , όχι νέα κτίρια με σύμπραξη Δημοσίου και ιδιωτικού (βλέπε πυροσβεστική). Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ερημοποίηση της υπαίθρου, είναι η πληθυσμιακή μετακίνηση –προλεταριοποίηση του πληθυσμού της επαρχίας στα μεγάλα Αστικά Κέντρα .Εκεί πού όλων οι ζωές θα υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο , με δημιουργία Γκέτο με υποβαθμισμένο κοινωνικό κράτος ,με ανύπαρκτη ποιότητα ζωής, με εγκληματικότητα και φόβο. Έτσι θέλουν να καταντήσουν τον Λαό μπροστά σε αυτήν την επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ EKM πού έγκαιρα είχε προειδοποιήσει και είχε καταγγείλει όλα αυτά δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια .Θα αγωνιστεί δίπλα στους χειμαζόμενους νέους , στους άνεργους, σε αυτούς που πληρώνουν τα σπασμένα .Μέσα και κυρίως έξω από την Βουλή οικοδομώντας ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας των πιο αδύνατων .
Καλούμε την Δημοτική Αρχή της Πόλης των Καλαβρύτων να πάψει να έχει τον ρόλο του παθητικού αποδέκτη των κυβερνητικών επιλογών πού εξαθλιώνουν και διαλύουν την κοινωνία και να παίξει το ρόλο που αυτήν την στιγμή είναι αναγκαίος .Να μπει μπροστά και να εμποδίσει την ερημοποίηση του Δήμου μας .Να αγωνιστεί ενάντια αυτής της πολιτικής της Τρόικας και της συγκυβέρνησης πού καταργεί τις υπηρεσίες στην πόλη μας . Γιατί χωρίς Νοσοκομείο, χωρίς ΙΚΑ ,χωρίς Δ.Ο.Υ ,χωρίς Πρωτοδικείο, με εξίσωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης και σε τελευταία ανάλυση χωρίς Δημότες. Τι νόημα έχει να υπάρχει και ΔΗΜΟΣ;
ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων 



Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.