HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα μυστικά της ενυδάτωσης προσώπου

Τα παρακάτω 7 tips θα σας βοηθήσουν να ενυδατώσετε σε βάθος την επιδερμίδα σας για να προλάβετε -ή να περιορίσετε- τις πρώτες λεπτές ρυτ...

Τα παρακάτω 7 tips θα σας βοηθήσουν να ενυδατώσετε σε βάθος την επιδερμίδα σας για να προλάβετε -ή να περιορίσετε- τις πρώτες λεπτές ρυτίδες.

Προσοχή στο σαπούνι

Για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας απαλή, χρησιμοποιήστε το σαπούνι ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν καθαρισμού μόνο σε επιλεγμένες περιοχές, όπως στο πρόσωπο, κάτω από τις μασχάλες, στα πόδια, στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και στους γλουτούς. Για το υπόλοιπο σώμα, αρκεί το ξέβγαλμα με νερό.
Τι κερδίζετε: Αποφεύγετε την εκτεταμένη χρήση σαπουνιού, που αποστερεί το δέρμα από τα φυσικά λιπίδιά του και το ξηραίνει.

Εις τον αφρό

Απλώστε το προϊόν καθαρισμού στο σώμα σας με ένα βρεγμένο σφουγγάρι, το οποίο θα πιέζετε με την παλάμη σας εγκλωβίζοντας τον αέρα στο εσωτερικό του. Έτσι, δημιουργείτε ακόμη περισσότερο αφρό και το πλύσιμο γίνεται πιο εύκολα.
Τι κερδίζετε: Καθώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολύ σαπούνι ούτε να τρίψετε επίμονα την επιδερμίδα σας, περιορίζετε την ξηρότητα και ενισχύετε τις αντιγηραντικές ιδιότητες του προϊόντος καθαρισμού.

Με βρεγμένη... επιδερμίδα

Βρέξτε το πρόσωπό σας προτού εφαρμόσετε κάποιο καθαριστικό προϊόν - ειδικά αν αυτό έχει υφή υγρού σαπουνιού ή τζελ.

Τι κερδίζετε: Προστατεύετε την επιδερμίδα σας από την ξηρότητα και τους ερεθισμούς που θα μπορούσε να προκαλέσει η χρήση του προϊόντος σε στεγνή επιδερμίδα.

Σε 60 δευτερόλεπτα

Πριν ξεβγάλετε οποιοδήποτε προϊόν καθαρισμού από το πρόσωπό σας, κάντε μασάζ για τουλάχιστον ένα λεπτό.
Τι κερδίζετε: Απομακρύνετε καλά τα υπολείμματα των προϊόντων μακιγιάζ, τα βακτήρια και τα ρυπαρά στοιχεία της ατμόσφαιρας, ανοίγοντας τους πόρους της επιδερμίδας και απαλλάσσοντάς την από τη θαμπάδα. Την προετοιμάζετε, επίσης, να υποδεχτεί την ενυδατική κρέμα.

«Παγώστε» το χρόνο

Προτού ξεκινήσετε το μακιγιάζ, ρίξτε στην επιδερμίδα σας άφθονο κρύο νερό ή τυλίξτε σε ένα πολύ λεπτό ύφασμα παγάκια και ταμπονάρετε με αυτά απαλά το πρόσωπό σας.
Τι κερδίζετε: Η χαμηλή θερμοκρασία βελτιώνει την απόχρωση της επιδερμίδας δίνοντας μία αίσθηση υγείας, ενώ παράλληλα κλείνει τους πόρους.

Πρόκειται για ένα τρικ που έκαναν οι ηθοποιοί στη δεκαετία του '30, για να σφίξει το δέρμα τους και να σταθεροποιηθεί το μακιγιάζ τους.

Περιμένετε λίγο

Αφού απλώσετε την ενυδατική λοσιόν, περιμένετε λίγη ώρα να απορροφηθεί εντελώς από το δέρμα σας προτού προσθέσετε φον ντε τεν, ρουζ και σκιές.
Τι κερδίζετε: Με αυτό τον τρόπο, ενυδατώνετε καλύτερα την επιδερμίδα σας και βοηθάτε το μακιγιάζ να διατηρηθεί περισσότερο.

Πιστές στο ντεμακιγιάζ
Επιστρέφοντας από την έξοδό σας κάνετε πάντα ντεμακιγιάζ.
Τι κερδίζετε: Καθαρίζετε την επιδερμίδα και αφήνετε το δέρμα σας να αναπνεύσει.
από: myself.gr







επιμέλεια στήλης
Σταυρούλα Παρασκευοπούλου 





Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.