HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ευθυγράμμιση της Γης με τον Ήλιο και την Αφροδίτη! Μια εμπειρία "ζωής"

Της Νατάσας Παπαδοπούλου  Τις πρώτες ώρες της 6ης Ιουνίου 2012 συνέβη ένα πολύ σπάνιο φυσικό φαινόμενο, η διάβαση της Αφροδίτης μπροσ...

Της Νατάσας Παπαδοπούλου 
Τις πρώτες ώρες της 6ης Ιουνίου 2012 συνέβη ένα πολύ σπάνιο φυσικό φαινόμενο, η διάβαση της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο. Στην Ελλάδα το φαινόμενο ήταν ορατό από την ανατολή του Ηλίου μέχρι λίγο πριν τις 8 π.μ. . Το εργαστήριο Αστροφυσικής, στην Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου διοργάνωσε συνάντηση για την παρατήρηση της διάβασης της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο από τις 6:30 πμ μέχρι τις 8 παρά 5 όπου στην ταράτσα του κτηρίου, τοποθετήθηκαν τέσσερα τηλεσκόπια με κατάλληλα φίλτρα.
Ωστόσο και εκείνοι που δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο εργαστήριο αστροφυσικής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το φαινόμενο μέσω διαδικτύου από τον ιστοχώρο http://events.slooh.com/ από την αρχή έναρξή του περίπου λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα.
Η ευθυγράμμιση της Αφροδίτης ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη συμβαίνει σε χρονικά διαστήματα 8 ετών ή 121,5 ετών ή 105,5 ετών με περιοδικότητα 243 ετών δηλαδή 121,5 + 8 + 105,5 +8 = 243. Η προηγούμενη διάβαση της Αφροδίτης έγινε στις 8 Ιουνίου 2004.

Όσοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν το φαινόμενο αυτό ήταν πραγματικά μια εμπειρία ζωής αφού η επόμενη ευθυγράμμιση θα γίνει τον Δεκέμβρη του 2117 και 2125!

Παρακολουθήστε συνοπτικά το φαινόμενο από τον σύνδεσμο που ακολουθεί:





Νατάσα Παπαδοπούλου
         εκπαιδευτικός 








Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.


Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.