HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκδήλωση της 'Ενωσης Καλαβρυτινών Πάτρας στη μνήμη του 'Αμπετ Χασμάν

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας Κος Ν. Μαντάς και η ταμίας της Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας...

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας Κος Ν. Μαντάς και η ταμίας της Αφροδίτη Σκαλτσά Δημητρακοπούλου, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας Ταξιδευτές της Πρόζας μαζί με όλη την ομάδα καλοδέχτηκαν Καλαβρυτινούς της Πάτρας αλλά και Πατρινούς που ήρθαν να τιμήσουν την μνήμη του Άμπετ Χασμάν και να ενισχύσουν την τράπεζα τροφίμων της Μητροπόλεώς μας. Ο Κος Ν. Μαντάς εξήρε το έργο και την προσφορά της Θεατρικής Ομάδας και επεσήμανε τις πολλές παραστάσεις που έχει προγραμματίσει για τα Καλαβρυτοχώρια και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Αμέσως μετά άρχισε να ξεδιπλώνεται ένας υπέροχος Δημήτρης Ψαθάς μέσα από 12 ευθυμογραφήματα παιγμένα με μεράκι και πάθος επαγγελματία από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς της ομάδας, κάτω από τις οδηγίες του θεατράνθρωπου Χρ. Μπαϊρακτάρη.

Κατέπληξαν χειροκροτήθηκαν και εντυπωσίασαν τους θεατές που έφυγαν με ένα πλατύ χαμόγελο, η αφηγήτρια που μπριόζα και παραστατική έβαζε μέσα σε κάθε κομμάτι που ξεκινούσε τον θεατή, ο Πρόεδρος σοβαρός εφήρμοζε κατά γράμμα τον νόμο και η κα Εισαγγελεύς λιγόλογη αλλά καταπέλτης, ο χωροφύλακας βλοσυρός οδηγούσε τους καταδικασμένους στη φυλακή, η Ωραία Ελένη του Μενιδίου με τα χίλια πρόβατα και τα πεντακόσια γίδια, ο υπέροχος Αρμένης φαγάνας, οι κανταδόροι παράφωνοι και φάλτσοι, ο ερωτευμένος σιωπηλός, ο Κιρκόρ με την σιδερένια γροθιά, ο κουτοπόνηρος Καραματσούκης, η παραμορφωμένη ανύπαντρος κορασίς, η πορτοφολού που είχε στόχο την Τρίτη ηλικία, η ναζιάρα δακτυλογράφος, η για πέντε χρόνια υπομονετική αρραβωνιαστικιά, η απατημένη σύζυγος που τρέχει στο μέντιουμ και τέλος η υπέροχη κυρία της πλατείας Κολιάτσου που της άστραψε χαστούκι ο νευρικός κύριος.
Η μουσική αντιπροσωπευτική κάθε κομματιού που ακολουθούσε.
Τους ρόλους ερμήνευσαν οι: Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακόπουλου , Αλεξάνδρα Δημακόπουλου, Ανδρέας Ανδριόπουλος, Γιώργος Παπανικολάου, Ελένη Αγγελοπούλου, Κατερίνα Μαντά-Αντωνακοπούλου, Κώστας Ηλιόπουλος, Μανώλης Σοφούλης, Νάνσυ Ανδριοπούλου, Όλγα Σταυροπούλου, Ρένα Παλμού, Γιώργος Χρονόπουλος, Ντίνα Καραγιάννη και Γιώργος Δημητρακόπουλος Τα σκηνικά είναι της Ντίνας Καραγιάννη και της Κατερίνα Μαντά-Αντωνακοπούλου.
Την Παρασκευή το βράδυ παραβρέθηκαν, αντιπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών καθώς και ο πρόεδρος του Κοινωνικού Φορέα του Δήμου μας κος Θεοχάρης Μασσαράς που μίλησε για τον Αμπετ Χασμάν.
Η κυρία Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου και ο κος Χρ. Μπαϊρακτάρης ευχαρίστησαν το Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα για την φιλοξενία και τον Δήμο Πατρέων για την ηχητική κάλυψη.
Η Θεατρική Ομάδα θεωρεί την υποστήριξη του προέδρου της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας ανεκτίμητη και τον ευχαριστεί για την συνεχή στήριξή του.
(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου)




Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.