HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υποκατάσταση!

του Σπύρου Θεοχάρη     Μια πολύ συντονισμένη προσπάθεια  «υποκατάστασης » της  πολιτικής ψήφου  από μία καθαρά  ψυχολογική ψήφο γί...



του Σπύρου Θεοχάρη    
Μια πολύ συντονισμένη προσπάθεια «υποκατάστασης» της πολιτικής ψήφου από μία καθαρά ψυχολογική ψήφογίνετε με επιτακτικό τρόπο το τελευταίο διάστημα ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου .
Είναι ολοφάνερο πλέον ότι γίνετε προσπάθεια να μετατραπεί η δημόσια γενική πολιτική διαδικασία σύγκρισης και διαλόγου ,που εκ των πραγμάτων έχει να κάνει όχι μόνο με μελλοντικές εξαγγελίες αλλά και με απολογισμό πεπραγμένων , σε μια ατομική εσωτερική διαδικασία αξιολόγησης που συνδέεται με συναισθήματα και προσωπικές αντοχές .
Το σχέδιο ( ψυχοκοινωνικής καθοδήγησης μαζικών συμπεριφορών ) που με διάφορες εκδοχές έχει εφαρμοστεί πολλές φορές , περιλαμβάνει δύο κινήσεις
Η πρώτη κίνηση που ξεδιπλώθηκε σε μεγάλο βαθμό μετά την 6η Μαΐου ήταν η προσπάθεια ορισμένες πραγματικές καταστάσεις του οικονομικού γίγνεσθαι όπως , πτώχευση , στάση πληρωμών ,ανεργία κλπ μέσα από καθοδηγούμενη μαζική υποβολή σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και συναισθηματικής ζωής του κάθε ατόμου « πολίτη» να μετατραπούν σε «έμμονες ιδέες».
Οι έμμονες ιδέες είναι ενοχλητικές ιδέες, σκέψεις και εικόνες που μας επιβάλλονται και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε ούτε να απαλλαγούμε από αυτές με τη δύναμη της θέλησής μας. Οι ιδέες αυτές παρεμβάλλονται στη σκέψη μας και συνοδεύονται από δυσάρεστα συναισθήματα όπως άγχος, φόβο, ανασφάλεια, αβεβαιότητα κλπ .
Αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα πρέπει κατά τους εμπνευστές να διογκωθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε το άτομο «πολίτης» να οδηγηθεί συνέπεια των έμμονων ιδεών σε μια ψυχαναγκαστική πράξη στις 17 Ιουνίου. Η ψυχαναγκαστική πράξη είναι μια προσπάθεια να ανακουφιστούμε ή να απαλλαγούμε από την πίεση των έμμονων ιδεών κάνοντας κάτι που πιστεύουμε ότι θα τις μειώσει ή θα τις εξαλείψει .
Η δεύτερη αυτή κίνηση συνέπεια της πρώτης είναι η προσπάθεια να συνδεθεί μια συγκεκριμένη επιλογή με φόβο ,άγχος ,ανασφάλεια και αβεβαιότητα έτσι ώστε ο «πολίτης» να οδηγηθεί σε πράξη που θα σταματούσε αυτά τα συναισθήματα ,έστω και για μερικές ώρες κατά την διαδικασία της προσέλευσης - αποχώρησης από την Κάλπη.
Αν αυτό συμβεί τότε η όλη προσπάθεια θα έχει επιτύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από το ναανακόψει την αντιστροφή της πορείας, έστω και προσωρινά. Επειδή όμως ο Φόβος δεν μπορεί να δημιουργήσει Κοινωνικοπολιτικό ρεύμα ,κάτι που μπορεί να κάνει η Ελπίδα , είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να επικρατήσει για πολύ.
Η Ελλάδα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βρίσκετε έχει ανάγκη από κινήσεις διαδικασίες και στόχους που θα μπορέσουν εμπνεύσουν να κινητοποιήσουν και να βγάλουν από το τέλμα όλο το εθνικό δυναμικό και κυρίως τους νέους , όχι να τους Φοβίσουν . Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι εμπνευστές της ψυχολογικής ψήφου αλλά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κερδίσουν χρόνο,απομένει σε εμάς να αναλογιστούμε αν έχουμε άλλο να δώσουμε !!!.
α΄ δημοσίευση: pelop.gr


Σπύρος Θεοχάρης Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λεχούρι Καλαβρύτων Είναι Οικονομολόγος απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 







Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.