HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σπιτική Μαρμελάδα φράουλα

Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό φράουλες 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη 1/4 φλ. χυμό λεμόνι Εκτέλεση: 1. Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμε...




Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 κιλό φράουλες
  • 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/4 φλ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη. Τις λιώνουμε με το χέρι.
2. Τις ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.
3. Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 105° (η μαρμελάδα πέφτει σε παχύρευστη μάζα από το κουτάλι - δες και υποσημείωση).
4. Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από τα γούστα σας και το πόσο γλυκές είναι οι φράουλές σας.
Για να ελέγξουμε αν έδεσε η μαρμελάδα:
Βάλτε τρία πιατάκια στην κατάψυξη. Αφού έχει βράσει περίπου 10 λεπτά η μερμελάδα, βάλτε πάνω στο ένα πιατάκι 1 κ.γ. μαρμελάδα. Βάλτε το ξανά στην κατάψυξη για ένα λεπτό. Βγάλτε το και προσπαθήστε να κάνετε μια γραμμή στη μαρμελάδα, με το δάχτυλό σας. Αν μπορείτε να κάνετε τη γραμμή χωρίς να προσπαθεί η μαρμελάδα να ξαναενωθεί, τότε είναι έτοιμη!
(Τα άλλα δύο πιατάκια είναι για την περίπτωση που δεν πετύχει το πρώτο. Τότε θα συνεχίσετε με το δεύτερο, μετά από λίγη ώρα)
εάν σε κάθε µαρµελάδα που φτιάχνετε τρίβετε µέσα ½ µήλο θα δέσει πιο σωστά λόγω της µεγάλης περιεκτικότητας του µήλου σε πηκτίνη
από: sintagespareas.gr

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.