HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εντυπώσεις των μαθητών της Λεοντείου Σχολής από την εκδρομή τους στα Καλάβρυτα

Εντυπώσεις επισκεπτών στα Καλάβρυτα. Από την εκδρομή του Λεοντείου Σχολείου Πατησίων Αθήνας (26 Μαΐου 2012). Τις εντυπώσεις τους τις...

  • Εντυπώσεις επισκεπτών στα Καλάβρυτα.

Από την εκδρομή του Λεοντείου Σχολείου Πατησίων Αθήνας (26 Μαΐου 2012). Τις εντυπώσεις τους τις κατέγραψαν στην ιστοσελίδα του σχολείου.leonteios.edu.gr


Το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, στις 07:30, συγκεντρωθήκαμε στο πεζοδρόμιο της οδού Κωνσταντά, περίπου 60 παιδιά με 5 συνοδούς εκπαιδευτικούς, και αρχίσαμε να επιβιβαζόμαστε στο διώροφο πούλμαν, ώστε να ξεκινήσει η ημερήσια εκδρομή μας στα Καλάβρυτα.
Αναχωρήσαμε από το σχολείο στις 07:45 με πολύ κέφι και ενθουσιασμό, στέλνοντας φιλιά στους γονείς μας.
Στις 10:00 έγινε πρώτη μας στάση έγινε στον πολυχώρο ΑΛΕΑ, αμέσως μετά τη σήραγγα του Αρτεμισίου, για να ξεμουδιάσουμε και για να γεμίσουμε λίγο το στομάχι μας, που είχε αρχίσει να γουργουρίζει.
Στις 12:00 φτάσαμε στο Σπήλαιο των Λιμνών, το οποίο επισκεφτήκαμε χωρίς χρονοτριβή, μένοντας εντυπωσιασμένοι από τους υπέροχους σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
Λίγο μετά την αναχώρησή μας στις 13:15 άρχισε να βρέχει, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να επισκεφτούμε το Μνημείο Πεσόντων του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. Καταφέραμε μόνο να ξεχωρίσουμε τον τεράστιο σταυρό στην κορυφή του λόφου και τα αμέτρητα καντήλια στην κρύπτη των νεκρών.
Όμως, στις 14:30 καταφέραμε και φτάσαμε στο Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2005 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Κωστή Στεφανόπουλο και ήταν πραγματικά πολύ εντυπωσιακό. Υπήρχαν πληροφορίες για την ιστορία της πόλης αλλά κυρίως για την εκτέλεση των κατοίκων από τους Γερμανούς κατακτητές στις 13 Δεκεμβρίου 1943.
Επιτέλους, θα φάμε. Φάνηκε στις 15:30 πάνω στο λόφο η παραδοσιακή ταβέρνα των Καλαβρύτων, όπου με πολλή όρεξη γευτήκαμε το φαγητό που είχαμε παραγγείλει.
Δυστυχώς, λόγω βροχής δεν μπορέσαμε να επισκεφτούμε τη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου ούτε το Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Ο χρόνος κυλούσε πολύ γρήγορα και δεν καταλάβαμε πότε ήρθε η ώρα της επιστροφής. Στις 18:00 με πολλή στενοχώρια αρχίσαμε να επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν για την επιστροφή στην Αθήνα.
Μία σύντομη στάση στη Διώρυγα της Κορίνθου γύρω στις 20:00 μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι σε λίγο αυτή η ξεχωριστή εμπειρία πλησίαζε στο τέλος της.
Πράγματι, στις 21:30 φτάσαμε έξω από το σχολείο με ανάμεικτα συναισθήματα. Η ημερήσια εκδρομή στα Καλάβρυτα έφτανε στο τέλος της. Είναι, όμως, βέβαιο ότι όλα όσα περάσαμε θα μας μείνουν αξέχαστα.









Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.