HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ε.Ρ.Τ. : Κατεβείτε τις πλαγιές του μυθικού Χελμού και ανακαλύψτε τα θαυμαστά έργα της φύσης,

Τα Καλάβρυτα είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Πελοποννήσου. Είναι μία γραφική πόλη που βρίσκεται στους πρόποδες του μυθικού Χ...


Τα Καλάβρυτα είναι από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Πελοποννήσου. Είναι μία γραφική πόλη που βρίσκεται στους πρόποδες του μυθικού Χελμού. Εδώ η Θέτιδα βάφτισε τον Αχιλλέα στα ύδατα της Στυγός για να τον κάνει αθάνατο κρατώντας τον από την πτέρνα.
Κατεβείτε τις πλαγιές του μυθικού αυτού βουνού και διασκεδάστε με τα παιχνίδια στο χιόνι. Ανακαλύψτε θαυμαστά έργα της φύσης, επισκεφθείτε το μέρος όπου ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση του 1821, και απολαύστε μία περιήγηση στους διάσημους αμπελώνες της περιοχής. Τα Καλάβρυτα, με εκπληκτικές φυσικές ομορφιές και παραδοσιακά στοιχεία, είναι ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο. Με το σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο να προσελκύει πλήθος κόσμου το χειμώνα και το υπέροχο φαράγγι του Βουραϊκού να προσελκύει τους φυσιολάτρες άνοιξη-καλοκαίρι, τα Καλάβρυτα σφύζουν από ζωή όλες τις εποχές του χρόνου.

Ένα ονειρικό σκηνικό με λιθόκτιστα σπίτια, μικρές πλατείες, χαριτωμένους πεζόδρομους, γραφικά καφέ και ταβέρνες, πλάι σε σκιερά πλατάνια κάνουν την πόλη τον απόλυτο προορισμό των απανταχού ρομαντικών.
Σήμα κατατεθέν της πόλης ο οδοντωτός, που ήδη από το 1906 εκτελεί τη διαδρομή Καλάβρυτα- Διακοπτό διασχίζοντας το φαράγγι του Βουραϊκού κάνοντας μία από τις πιο όμορφες διαδρομές με τρένο στην Ελλάδα.

Σε ύψος 2.340 μέτρων, βρίσκουμε το πιο σημαντικό χιονοδρομικό κέντρο της Πελοποννήσου, σε ένα πανέμορφο τοπίο όπου κυριαρχούν τα ελατοδάση και το βραχώδες αλπικό ανάγλυφο.
Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο χιονοδρομικό στην Ελλάδα και το πιο σημαντικό της Πελοποννήσου. Θεωρείται ως ένα από τα πιο άρτια σε οργάνωση χιονοδρομικά, με δυνατότητα λειτουργίας 12 μήνες το χρόνο, καθώς στο βουνό αναπτύσσονται και άλλες δραστηριότητες εκτός της χιονοδρομίας.

Κάθε χρόνο οι πίστες του υποδέχονται χιλιάδες χιονοδρόμους και επισκέπτες, λάτρεις του βουνού και της περιπέτειας. Διαθέτει 12 πίστες συνολικού μήκους 20 χλμ., 7 αναβατήρες και ένα snowboard park.
Από τις πίστες οι 2 είναι δύσκολες, οι 2 μέτριας δυσκολίας, οι 6 εύκολες και οι 2 πολύ εύκολες. Στο σαλέ του χιονοδρομικού θα απολαύσετε τον καφέ σας, τη ζεστή σοκολάτα σας ή το φαγητό σας με θέα το χιόνι, ενώ όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά το σκι μπορούν να νοικιάσουν τον εξοπλισμό τους από τα ειδικά καταστήματα και να κάνουν μαθήματα στην οργανωμένη σχολή σκι του χιονοδρομικού κέντρου. Οι πίστες είναι διαφόρων δυσκολιών ενώ φημισμένες είναι οι πίστες της Στύγας που ξεχωρίζουν για τη δυσκολία τους.

Όταν μία εξαντλητική μέρα σκι φτάσει στο τέλος της τι καλύτερο από μία θεραπεία spa σε κάποιο από τα πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης ή ένα καλό γεύμα δίπλα στο τζάκι δοκιμάζοντας την τοπική κουζίνα σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα.
Στη συνέχεια εμπλουτίστε τις εμπειρίες σας από τις διακοπές σας στο βουνό κάνοντας πεζοπορία στο Φαράγγι του Βουραϊκού σε καταπράσινα μονοπάτια, παράλληλα με τις γραμμές του οδοντωτού, κάνοντας μία στάση για καφέ στη Ζαχλωρού.
Περιηγηθείτε στους αμπελώνες της Αχαΐας και επισκεφθείτε οινοποιεία για να δοκιμάσετε το κόκκινο κρασί που παλαιώνεται στις υπόγειες κάβες τους.

Περιπλανηθείτε στο μαγικό δάσος της Στροφιλιάς και επισκεφθείτε την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας που βρίσκεται σε απόσταση 5χλμ.από την πόλη των Καλαβρύτων. Σύμφωνα με την παράδοση κτίστηκε το 10ο αι. και συνδέεται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Επισκεφθείτε ακόμη το επιβλητικό μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, το οποίο θεωρείται το αρχαιότερο της Ελλάδας!
Ανακαλύψτε το μυστηριώδες Σπήλαιο των Λιμνών, γνωστό και ως «Παλάτι των Νυμφών» στους πρόποδες του Χελμού. Εντυπωσιακοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες και 13 λίμνες μοιράζονται σε τρεις ορόφους. Η επίσκεψη του σπηλαίου γίνεται με βάρκα.

Τέλος για αυτούς που αναζητούν δράση και ένταση οι επιλογές είναι αμέτρητες: πεζοπορία στο τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, (από τα Καλάβρυτα προς Κάτω Λουσούς, Πλανητέρο, Άγιο Νικόλαο και Κρινόφυτα) πεζοπορία κατάβασης του Βουραϊκού, ορειβασία στον Χελμό, αναρρίχηση, διαδρομή με αυτοκίνητο 4χ4 προς τη λίμνη Τσιβλού, mountain bike, και αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Και... καλή σας διασκέδαση!
Πηγή: Φωνή της Ελλάδας http://www.ert.grΡεπορτάζ: Νότα Χατζηαναστασίου
Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.