HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Τα Καλάβρυτα σήμερα» από τους μαθητές του Γυμνασίου Καλαβρύτων

Οι αξιόλογες δραστηριότητες του Γυμνασίου Καλαβρύτων είναι γνωστές σε όλους μας. Ο διευθυντής του σχολείου Θεοδόσης Παναγόπουλος και το όλ...


Οι αξιόλογες δραστηριότητες του Γυμνασίου Καλαβρύτων είναι γνωστές σε όλους μας. Ο διευθυντής του σχολείου Θεοδόσης Παναγόπουλος και το όλοι οι καθηγητές  γίνονται αρωγοί καινοτόμων δραστηριοτήτων και  προσπαθειών διατηρώντας υψηλό το εκπαιδευτικό επίπεδο του σχολείου. 

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων των μαθητών την Παρασκευή 23 ΔΕΚ 2011 κυκλοφόρησε το 4ο φύλλο της μαθητικής εφημερίδας «Τα Καλάβρυτα σήμερα» ενταγμένη στα πλαίσια των Σχολικών δραστηριοτήτων για το έτος 2011-2012.
Στο κύριο άρθρο με τίτλο «Η έκδοση μας 17 χρόνια μετά» ο Διευθυντής του Γυμνασίου Καλαβρύτων Θεοδόσης Παναγόπουλος αναφέρει:

«ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΣΗΜΕΡΑ» έδωσαν το στίγμα τους το Δεκέμβριο του 1994 με το 1Ο φύλλο τους σαν περιοδική έκδοση της περιβαλλοντικής ομάδας των μαθητών του Γυμνασίου Καλαβρύτων.
Αποτέλεσε μια καινοτόμα και πρωτοποριακή δραστηριότητα για τη σχολική χρονιά 1994-1995, όπου εκδόθηκαν τρία φύλλα και έτυχαν καθολικής αποδοχής της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας.
Τη φετινή χρονιά εκφράστηκε η επιθυμία από πολλούς μαθητές να εκδοθεί και πάλι ένα μαθητικό έντυπο.
Στο σχεδιασμό και την υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της φετινής χρονιάς, η ιδέα των μαθητών έτυχε καθολικής αποδοχής του συλλόγου των διδασκόντων και αποφασίσαμε να ενταχθεί στα Πολιτιστικά Προγράμματα και να υποστηριχθεί κατ’ αρχήν από τις φιλολόγους Χαρακτηνιώτη Πατρούλα, Μπρίνια Ελένη, Πακίου Άννα, την μαθηματικό Μαρκοπούλου Αναστασία και τον τεχνολόγο Κανακάρη Νικόλαο. Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί με στήριξη, ενθάρρυνση και εμψύχωση πέτυχαν την ανταπόκριση πολλών μαθητών στις απαιτήσεις και τις ανάγκες ενός τέτοιου εγχειρήματος. Ένα πρώτο δείγμα με ειδήσεις, επίκαιρα άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις και προβληματισμούς κρατάτε στα χέρια σας.
Αποφασίστηκε η εφημερίδα να πωλείται στην τιμή του ενός ευρώ ανά φύλλο ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της έκδοσης.
Ας αποτελέσει αυτή η εκδοτική προσπάθεια των μαθητών, απαρχή για βιωματική προσέγγιση στη διαδικασία αποκάλυψης της γνώσης, ανάδειξης δεξιοτήτων, αξιοποίησης των ιδιαίτερων ικανοτήτων, δημιουργικής έκφρασης και καλλιέργειας της κριτικής σκέψης.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες του εντύπου, με τις υποδείξεις και τις κριτικές παρατηρήσεις τους, να σταθούν αρωγοί στις επόμενες μαθητικές πρωτοβουλίες για ανάπτυξη γόνιμου δημοκρατικού διαλόγου και ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία.
Προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση γιατί μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1994 με τον συνάδελφο των αγγλικών Ανδρέα Ζερμπίνο βρίσκει συνέχεια, έστω και μετά από 17 χρόνια."

αβάστε τα νέα των μαθητών του Γυμνασίου Καλαβρύτων  την ιστοσελίδα του σχολείου http://blogs.sch.gr/gym-kala/





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.