HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκδήλωση του Δήμου Ερυμάνθου για τις αγροτοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για τα νέα Προγράμματα που αφορούν κυρίως στις Αγροτο-κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και Συνεταιρισμούς, ο Δήμος Ερυμ...

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για τα νέα Προγράμματα που αφορούν κυρίως στις Αγροτο-κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και Συνεταιρισμούς, ο Δήμος Ερυμάνθου πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: «Ενίσχυση Επιχειρήσεων Μεταποίησης & Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων».



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τ.Κ. Βασιλικού και την παρακολούθησαν αγρότες και επιχειρηματίες από ολόκληρο το Δήμο. Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλεξ. Μπαλτατζής», ενισχύονται Επενδυτικά Σχέδια που αναφέρονται στην ίδρυση, εκσυγχρονισμό, συμπλήρωση, επέκταση, μετεγκατάσταση μονάδων, στους εξής τομείς προϊόντων: Κρέας, Γάλα, Αυγά, Πουλερικά, Δημητριακά, Οίνος, Ελαιούχα Προϊόντα και Ελιές, Μέλι, Σηροτροφία και Σαλιγκαροτροφία, Ζωοτροφές, Άνθεα, Γεώμηλα, Οπωροκηπευτικά, Σπόροι και Πολλαπλασιαστικό Υλικό, Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά. 

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από ειδικούς και εξειδικευμένους επιστήμονες, οι οποίοι ανέλυσαν το σχετικό Πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Μετά το τέλος της ενημέρωσης, ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις καθώς και διευκρινίσεις σε ερωτήματα των συμμετεχόντων. Ο Δήμος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, στη σύντομη παρέμβασή του, κάλεσε τους νέους παραγωγούς της περιοχής να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχουν τα διάφορα Προγράμματα, προκειμένου να εκσυγχρονίσουν την παραγωγή τους και να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Η βιολογική καλλιέργεια, η ονομασία προέλευσης, η τυποποίηση, το ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσα από τη συνεργασία, την ενίσχυση και τη συγχώνευση των Συνεταιρισμών και τις ομάδες παραγωγών, αποτελούν τα κλειδιά για την εξασφάλιση της ανταγωνιστικής παρουσίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στις νέες αγορές. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, οι πρωτοβουλίες του Δήμου δεν υποκαθιστούν την Πολιτεία, η οποία οφείλει να βρίσκεται δίπλα στους αγρότες-παραγωγούς, ενισχύοντας έτσι τον Πρωτογενή Τομέα της οικονομίας μας. 

Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι υποστηρικτικός και υποβοηθητικός, πάντοτε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και κυρίως των περιορισμένων δυνατοτήτων που έχει. Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος Ερυμάνθου θα συνεχίσει τις ενημερωτικές του πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, προαναγγέλλοντας και την επόμενη ημερίδα η οποία θα γίνει στο Σταυροδρόμι της Δ.Ε. Τριταίας, με θέμα τα ενεργειακά φυτά. Κύριοι εισηγητές της εκδήλωσης ήταν η κα Ειρήνη Γκίζα, Οικονομολόγος και ο κ. Σπύρος Πολίτης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Μηχ. Πληροφορικής. Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο Βασιλικού ντόπιο τσιπουράκι.
από: symboulos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.