HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κάθαρση με ονοματεπώνυμα

της Νατάσας Ράγιου    Μια γυναίκα αυτοκτόνησε στα κρατητήρια γιατί  έκλεψε δυο μπλούζες για τα παιδί της . Η είδηση έκανε το γύρο της  Ελλ...


της Νατάσας Ράγιου  

Μια γυναίκα αυτοκτόνησε στα κρατητήρια γιατί  έκλεψε δυο μπλούζες για τα παιδί της . Η είδηση έκανε το γύρο της  Ελλάδας και  προκάλεσε σοκ και  ανατριχίλα ..

 Μια γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της αφού την έπιασαν να κλέβει  δυο μπλούζες, την ώρα που κάποιοι από κείνους που «τα εχουν πάρει χοντρά» και το ομολόγησαν κιόλας, κυκλοφορούν ελεύθεροι, ανενόχλητοι, χαλαροί..

Μια γυναίκα φτωχή, δυστυχισμένη, εξαρτημένη, εγκαταλελειμμένη πέθανε για δύο μπλούζες και το γεγονός ξεχάστηκε σε μια μέρα, την ώρα που  ένα ολόκληρο  πολιτικό σύστημα βρίσκεται στο σκαμνί για τις χρυσές ανομίες δέκα, είκοσι, τριάντα «υπηρετών της Δημοκρατίας»…

 Ένας άνθρωπος χάθηκε, δεκάδες άλλοι είναι στα πρόθυρα του χαμού  και χιλιάδες ακόμα παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, την ίδια ώρα που, πολιτικά στελέχη που ομολόγησαν δημόσια ότι πήραν εκατομμύρια ευρώ, μαύρα κι αδήλωτα, για να ενισχύσουν το κόμμα, ζουν με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και κινούνται  σα να μη συνέβη τίποτα..

Πόσα πρόσωπα και πόσα ονόματα έχει η ασυδοσία , ο τραγέλαφος και το θράσος;
Ο κ. Τσουκάτος τα είπε και ..ξαλάφρωσε.
Δεν δικαιολογούνται οι καταθέσεις του πρώην υπουργού Τ. Μαντέλη  επί δύο χρονιές (1996, 1997) από τα έσοδα που έγραψε στη φορολογική του δήλωση και στο «πόθεν έσχες», συμπεραίνει η κοινοβουλευτική επιτροπή .

Όσο για το ποσό που έχουν ομολογήσει μέχρι στιγμής οι Μαντέλης και  Τσουκάτος αντιστοιχεί ΜΟΝΟ στο 1,5% από τις συνολικές μίζες που δόθηκαν από την Siemens..
Από τη Siemens, τη ΜΑΝ, την Daimler την Ferrostaal AG διοχετεύτηκαν  μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ώστε να κερδίσει το συμβόλαιο για την κατασκευή των υποβρυχίων 214 του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού το 2000 (η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε το ….75% των χρημάτων ως προκαταβολή , σημειώνοντας παγκόσμια πρωτοτυπία στην διεθνή αγορά πολεμικού εξοπλισμού).

Στο Εθνικό Κτηματολόγιο φαγώθηκαν αμέτρητα δις  ευρώ , στα δημόσια έργα  και τις Ολυμπιακές υποδομές έγινε τεράστιο φαγοπότι, με  σκόπιμες καθυστερήσεις  στην ανάθεση των έργων, για να μπορούν  οι υπουργοί να προχωρούν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες..
Αυτά τουλάχιστον εχουν δει το φως της δημοσιότητας. 

Πόσα άλλα είναι που αφορούν ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις;;
Για ποιο κοινό περί δικαίου αίσθημα μιλάμε στην Ελλάδα της ..κάθαρσης, που μόνο κάθαρση δεν είναι αλλά παραμένει ακάθαρτη και βρωμερή;

Πρόβλημα απονομής δικαιοσύνης; Πρόβλημα πολιτικής συγκάλυψης; Πρόβλημα στο συννεφιασμένο μας μυαλό;
  Η Ελλάδα  βουλιάζει, διασύρεται, παραπαίει  και οι ένοχοι, αυτοί που ξέρουμε, αυτοί που υποψιαζόμαστε κι αυτοί που δεν ξέρουμε, παραμένουν ατιμώρητοι..  ΟΛΟΙ οι ένοχοι, σε όλα τα χρώματα και κόμματα.

Ποια ειδικά δικαστήρια, ποιες εξεταστικές επιτροπές, όταν ολόκληρο το σύστημα απονομής δικαιοσύνης, σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο, έχει χάσει την αξιοπιστία του στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας ,  όταν κανείς δεν έχει τιμωρηθεί , όταν κανενός  οι αμύθητες περιουσίες δεν έχουν δημευτεί. Όταν στα πόθεν έσχες πολιτικών φιγουράρουν φαρδιά-πλατιά τεράστια ποσά, αναρίθμητα ακίνητα που δεν δικαιολογούνται από κανένα βουλευτικό μισθό..

Πόσα χρόνια μιλάμε γι αυτή τη ρημάδα την κάθαρση, που έχει στοιχειώσει στα έδρανα της Βουλής, στα εισαγγελικά γραφεία και στις αίθουσες των δικαστηρίων;  Πόση γραφειοκρατία και φιλολογία ακόμα να χωρέσει στο αίσχος ;
Κάθε μέρα, παντού, συζητάμε για τον αδικαιολόγητο πλουτισμό πρώην, αλλά και εν ενεργεία πολιτικών προσώπων, για τον  πακτωλό εισροής μαύρου χρήματος, για  το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας , για  μίζες, για ύποπτες συναλλαγές…

Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς ζητά και πρέπει να κάνει επανέλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από το 1974 έως και το 2010 όσων διετέλεσαν ή διατελούν πρωθυπουργοί, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κυβερνήσεων. ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ πρέπει να προσθέσουμε. Να δημοσιοποιηθούν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων και των  παιδιών τους.

Για να πάψει πια να σέρνεται αυτή η λάσπη και να λερώνει μια ολόκληρη Βουλή, ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα, μια ολόκληρη χώρα..

Αντί λοιπόν  να διαδηλώνουμε  και να βρίζουμε ερήμην, γενικώς και αορίστως, αντί να ισοπεδώνουμε τους πάντες και τα πάντα, ας βγούμε μια φορά στους δρόμους ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΣΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ .

Και σ αυτό το κάλεσμα οφείλουν να πάνε, ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ,  όσοι πολιτικοί  ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ  ΕΙΝΑΙ καθαροί… Και τότε (εκλογές δεν έρχονται;) να δούμε τι θα βγάλει το παρουσιολόγιο..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.