Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μονόλογοι ή διάλογος;

του Τάκη Ι. Χριστοδούλου Τον τελευταίο καιρό δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο , όλο και περισσότερα κείμενα , καθώς επίσ...

του Τάκη Ι. Χριστοδούλου

Τον τελευταίο καιρό δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο , όλο και περισσότερα κείμενα , καθώς επίσης γίνονται διάφορες παρουσίες από ραδιοφώνου και τηλεόρασης , με θέμα τις λεγόμενες γερμανικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου .

Καλοπροαίρετα θα έλεγα, ότι είναι θετικό το να μπορεί κανείς να πληροφορείται για τις διάφορες και πολλές φορές αντικρουόμενες εκδοχές που σχετίζονται με τα πραγματικά περιστατικά , αλλά και με την νομική αξία τους , που τελικά έχουν να κάνουν με την θεμελίωση αξιώσεων αποζημιώσεων κατά του Γερμανικού Δημοσίου , από μέρους των απογόνων των θυμάτων.

Διαπιστώνω όμως, ότι σε πολλές περιπτώσεις συντελείται - εκούσια ή ακούσια - κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας , αλλά και ατελής ή ακόμη και παραπλανητική παρουσίαση των νομικών πτυχών .

Τα Καλάβρυτα , που έχουν κι αυτά υποστεί καθολικά την εγκληματική δράση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής , εμπλάκηκαν σε δικαστικές διενέξεις κατά του Γερμανικού Δημοσίου , όπως και άλλες πόλεις και χωριά της πατρίδας μας .

Αυτό έγινε, μέσω της Δημοτικής Αρχής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας που ανέθεσαν τις υποθέσεις με εργολαβική αμοιβή και αντέγραψαν , θα έλεγα, τα νομικά κείμενα και τις δικαστικές πρακτικές που εισήγαγε το 1990 ο τότε Νομάρχης Βοιωτίας και δικηγόρος Ιωάννης Σταμούλης για λογαριασμό των Διστομιτών και που λανσάρισε απανταχού της Ελλάδος, με διαφόρους επικοινωνιακούς τρόπους .

Είναι γνωστό , ότι όσο αφορά τα Καλάβρυτα , δεν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα σ αυτή την δικαστική διαμάχη .Στην ουσία ούτε για το Δίστομο υπάρχει . Η δικαστική απόφαση που ισχύει για το Δίστομο, είναι εκτελεστή μόνο για τα δικαστικά έξοδα. Όχι για τις αποζημιώσεις .

Υπάρχουν όμως κάποιοι κήρυκες , που κατά καιρούς μας καθησυχάζουν ότι θα έλθει η δικαστική δικαίωση .

Και κοντά σ αυτούς, υπάρχει η επίσημη δημοτική Αρχή που άκριτα και αναιτιολόγητα τους μοιράζει αφειδώς βραβεία , επαίνους και εύφημες μνείες .

Και διαβεβαιώνει κι αυτή , ότι όλα έχουν γίνει άψογα και καθώς επιβάλει η νομική επιστήμη .

Άλλο βέβαια , πόσο , όλοι αυτοί , έχουν ή όχι εμβαθύνει στις εκατέρωθεν νομικές απόψεις .

Εγώ δεν θέλω να μονολογήσω και να τους εμβάλω σε σκέψεις αν προσφέρουν ή όχι θετικές υπηρεσίες .
Το θέμα δεν είναι προσωπικό .Είναι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι θετικό για τον τόπο μας .

Γι αυτό νομίζω ότι πρέπει επί τέλους να οργανωθεί και να ανοίξει μια καθαρή συζήτηση , να διασταυρώσουμε αλήθειες και ψέματα , να μάθουμε πράγματα που κρύβονται , να υποβληθούν ερωτήσεις , να δοθούν απαντήσεις και διευκρινήσεις , να δούμε όλοι αν υπάρχει ή όχι προοπτική δικαστικής δικαίωσης και τελικά να ξέρουμε αν τα Καλάβρυτα μπορούν και με ποιο τρόπο να αποζημιωθούν.

Αλλιώς , ας αρκεστούμε στο ένα πιάνο και στα δύο μεταχειρισμένα πυροσβεστικά οχήματα που στάλθηκαν φέτος στα Καλάβρυτα!!!

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.