HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

13δις Κέρδη το παγκόσμιο Τραπεζικό σύστημα - Alpha Bank: Κέρδη (α'6μηνου) 42 εκ., Eurobank: Κέρδη 89 εκ.

Τράπεζες από όλο τον πλανήτη κέρδισαν περίπου 13 δισ. δολάρια, εκμεταλλευόμενες τα, χαμηλότερα από εκείνα της αγοράς, επιτόκια των έκτακτων...


Τράπεζες από όλο τον πλανήτη κέρδισαν περίπου 13 δισ. δολάρια, εκμεταλλευόμενες τα, χαμηλότερα από εκείνα της αγοράς, επιτόκια των έκτακτων δανείων που παρείχε η αμερικανική κεντρική τράπεζα από τον Αύγουστο 2007 εως τον Απρίλιο 2010, σύμφωνα με δημοσίευμα του τεύχους Ιανουαρίου του περιοδικού Bloomberg Markets.

Η Federal Reserve και οι μεγάλες τράπεζες έκαναν μεγάλες προσπάθειες επί δύο χρόνια ώστε να κρατηθούν κρυφές οι λεπτομέρειες της μεγαλύτερης επιχείρησης οικονομικής διάσωσης στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η Fed δεν γνωστοποίησε ποιες ήταν οι τράπεζες που βρέθηκαν σε τόσο δύσκολη κατάσταση, ώστε η κεντρική τράπεζα να υποχρεωθεί να διαθέσει συνολικά 1,2 τρισ. δολάρια στις 5/12/08, την ημέρα που δόθηκε η μεγαλύτερη έκτακτη στήριξη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει το Bloomberg, οι τράπεζες εξασφάλισαν κέρδος περίπου 13 δισ. δολάρια, εκμεταλλευόμενες τα χαμηλότερα σε σχέση με της αγοράς επιτόκια στα οποία δάνεια η Fed.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την έκθεση 29.000 σελίδων που κατήρτισε η Fed σχετικά με την χρηματοοικονομική κρίση 2007-09 και από στοιχεία της κεντρικής τράπεζας για 21.000 και πλέον μεταβιβάσεις. Αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας τονίζουν σχεδόν όλες οι πιστώσεις αποπληρώθηκαν και ότι δεν υπήρξαν ζημίες εξαιτίας των μεταβιβάσεων.

Όμως οι λεπτομέρειες δείχνουν ότι οι φορολογούμενοι πολίτες εντέλει πλήρωναν ώστε να συντηρήσουν οι τράπεζες ένα status quo που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα και να μπορέσουν εντέλει να αναπτυχθούν ξανά και να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η Citigroup απεκόμισε κέρδος 1,8 δισ. δολ. από τα δάνεια της Fed, σε μια περίοδο κατά την οποία ανακοίνωσε συνολικές καθαρές ζημίες 29,3 δισ. δολάρια.

Η Bank of America απεκόμισε 1,5 δισ. δολ. σε σχέση με κέρδος 14,2 δισ. δολ. που ανακοίνωσε για την περίοδο, η Royal Bank of Scotland κέρδος 1,2 δισ. δολ. σε σχέση με συνολικές καθαρές ζημίες 45,23 δισ. δολ.

Η γαλλο-βελγική Dexia, που αυτό το διάστημα συζητιέται να λάβει το δεύτερο πακέτο διάσωσης από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, έβγαλε κέρδος 350 εκατ. δολ. από τις πιστώσεις σε μια περίοδο που ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 3,3 δισ. δολάρια.

Alpha Bank: Κέρδη 42 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο


Στα 42 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη εννεαμήνου της Alpha Bank, ενώ αν ληφθούν υπ’ όψη οι ζημιές απομειώσεως των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου τα καθαρά κέρδη που αναλογούν σε Μετόχους της Τραπέζης διαμορφώνονται σε ζημιές 566,7 εκατ. ευρώ.

Στο γ΄ τρίμηνο του 2011 και εν όψει του PSI plus η τράπεζα απομείωσε επιπλέον κατά 87 εκατ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, αυξάνοντας τις συνολικές προβλέψεις προ φόρων στα 760 εκατ. ευρώ (περίπου 21%).
Αύξηση 48% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του ομίλου της Eurobank για το εννεάμηνο του 2011 και διαμρφώθηκαν στα 89 εκατ. ευρώ από 60 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Eurobank: Στα 89 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Αύξηση 48% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του ομίλου της Eurobank για το εννεάμηνο του 2011 και διαμρφώθηκαν στα 89 εκατ. ευρώ από 60 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα καθαρά κέρδη μετά το PSI της 21ης Ιουλίου διαμορφώθηκαν σε ζημιές 575 εκατ. ευρώ από κέρδη 60 εκατ. ευρώ.

Tα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €13 εκατ. το Γ΄ τρίμηνο, από €3 εκατ. το Β΄ τρίμηνο του 2011.

Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε €634 εκατ. το Γ΄ τρίμηνο, από €621 εκατ. το προηγούμενο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Σε επίπεδο εννεαμήνου, τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν σε €1,9 δισ., από €2,1 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του 2010, λόγω κάμψης των οργανικών και λοιπών εσόδων.

Ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας δήλωσε τα εξής: «Στην εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία που διανύει σήμερα η χώρα μας, εθνική στρατηγική επιλογή πρέπει να είναι η διασφάλιση του ευρωπαϊκού της προσανατολισμού. Κατά συνέπεια, επιβάλλεται απόλυτη δέσμευση και συνέπεια στην τήρηση των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, ώστε να αξιοποιήσουμε την τελευταία ευκαιρία που μας παρέχει η στήριξη των εταίρων μας μέσα από το πλαίσιο των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.
από: euro2day.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.