HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε δύο Ελληνίδες το κορυφαίο βραβείο επιστημών των Η.Π.Α.

Γιατί υπάρχουν και καλές ειδήσεις!!! Την κορυφαία επιστημονική διάκριση που απονέμεται στην Αμερική το βραβείο PECASE παρέλαβαν σήμερα...

Γιατί υπάρχουν και καλές ειδήσεις!!!




Την κορυφαία επιστημονική διάκριση που απονέμεται στην Αμερική το βραβείο PECASE παρέλαβαν σήμερα (14/10/2011) από τον ίδιο τον πρόεδρο των Η.Π.Α. Barack Obama δύο Ελληνίδες επιστήμονες η κα. Δήμητρα Ευαγγέλου καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Purdue και η κα. Φωτεινή Κατωπόδη, καθηγήτρια περιβαλλοντολόγος στους πολιτικούς μηχανικούς του Berkely.

Η Φωτεινή Κατωπόδη έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην προσομοίωση της ατμοσφαιρικής αναταραχής πάνω από πολύπλοκα πεδία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πρόβλεψη των εκπομπών επικίνδυνων υλικών καθώς και τη ρύπανση του αέρα, και έχει επίσης εφαρμογές για την περάτωση της ενέργειας και των περιφερειακών κλιματικών αλλαγών.

Η Δήμητρα Ευαγγέλου συμμετέχει στην την ίδρυση ξεχωριστής σχολής που στόχο έχει να μελετήσει τις παιδαγωγικές συνθήκες μέσα από τις οποίες η εκπαίδευση των μηχανικών μπορεί να βελτιωθεί κατά τρόπο ώστε όχι μόνο να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις αλλά να τις καθοδηγεί και ταυτόχρονα να τις διαμορφώνει.

Το Προεδρικό Early Career Award (PECASE) απονέμεται σε επιστήμονες και μηχανικούς και είναι η υψηλότερη τιμή για επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Λευκός Οίκος, μετά από συστάσεις των συμμετεχόντων φορέων, απονέμει τα βραβεία σε ετήσια βάση. Για να είναι επιλέξιμες για ένα προεδρικό βραβείο, ένα άτομο πρέπει να είναι πολίτης των ΗΠΑ, την εθνική ή μόνιμος κάτοικος, και οι διακριθέντες κερδίζουν έως και πενταετή επιχορήγηση της έρευνας τους.
με πληροφορίες από Χρήστο Προυκάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.