HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μήνυμα του Ν. Μαγκαφά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

του Νικολάου Μαγκαφά Αγαπητοί εκπαιδευτικοί Αγαπητοί μαθητές Αγαπητοί γονείς Τιμάμε σήμερα τη μεγάλη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μια ...

του Νικολάου Μαγκαφά

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί
Αγαπητοί μαθητές
Αγαπητοί γονείς


Τιμάμε σήμερα τη μεγάλη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μια ημερομηνία σταθμό για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και έναν οδοδείκτη που πρέπει να κατευθύνει τις ζωές μας. Τιμάμε ανθρώπους δικούς μας, επώνυμους και ανώνυμους, ήρωες που επέλεξαν συνειδητά το δρόμο του ηθικού χρέους, που πίστεψαν πως το να ζουν χωρίς ιδανικά είναι ο πιο σίγουρος θάνατος ενώ το να πεθάνουν για ένα ιδανικό είναι η πιο σίγουρη ζωή. Τιμάμε ανθρώπους που με την επιλογή τους αυτή αποτελούν τα πιο γνήσια και διαχρονικά σύμβολα ανθρωπιάς και ηρωικής ομορφιάς.
Τέτοια σύμβολα έχουμε ανάγκη εμείς που ζούμε σε μια εποχή αντιηρωική και ειδωλομανή, εποχή τεχνολογικών αλμάτων αλλά και ηθικών αθλιοτήτων, εποχή τραγικά παράλογη αλλά και παράλογα τραγική. Γι’ αυτό και οι ήρωες αυτοί λειτουργούν ως οδοδείκτες στη ζωή μας. Και μας καλούν να προβληματιστούμε όχι τόσο για το τί κάνουμε εμείς για εκείνους, αλλά προπάντων τί κάνουμε εμείς για εμάς.
«Η μεγαλοσύνη – έγραφε ο ποιητής – δε μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με αίμα». Κι εμείς προσθέτουμε πως η μεγαλοσύνη δεν πρέπει να είναι ανάλογη μόνο με το ύψος του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος αλλά και με την καθαρότητα της καρδιάς και την ποιότητα του πνευματικού μόχθου. Μεγάλος είναι ένας λαός όταν διακυβεύει πρακτικά συμφέροντα για να υπηρετήσει ηθικές αξίες. Όταν , σε πείσμα της πεζής λογικής, από τις τέσσερις πράξεις της αριθμητικής δεν χρησιμοποιεί μόνο την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό αλλά και τη διαίρεση και την αφαίρεση, αν πρόκειται, αφαιρώντας από το κατά κεφαλή εισόδημα να αυξήσει τα κατά ψυχή εισοδήματά του



Νικόλαος Μαγκαφάς
βοηθού Δημάρχου για θέματα παιδείας
Καλάβρυτα 28η Οκτωβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.