HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Wingsuit Base Jumbing - Όταν τo απόλυτο γίνεται ακόμα πιο extreme!

του Βαγγέλη Αρβανίτη* Οι πιο πολλοί από εμάς σίγουρα γνωρίζουν μερικά από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα του αέρα, αυτά που θεωρούνται ευρέως...



του Βαγγέλη Αρβανίτη*
Οι πιο πολλοί από εμάς σίγουρα γνωρίζουν μερικά από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα του αέρα, αυτά που θεωρούνται ευρέως και ως extreme σπορ. Το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς (Παραπέντε) και το Αιωρόπτερο (Αετός) είναι τα πιο διαδεδομένα από αυτά. Η Ελεύθερη Πτώση με αλεξίπτωτο από αεροπλάνο είναι επίσης πολύ γνωστή και έχει αποκτήσει πάρα πολλούς φανατικούς φίλους τα τελευταία χρόνια.
Τί γίνεται όμως όταν θέλουμε το κάτι παραπάνω στην αδρεναλίνη;
Πριν από κάμποσα χρόνια τα extreme αθλήματα έκαναν έκαναν ένα μεγάλο άλμα μπροστά παντρεύοντας το αλεξίπτωτο Ελεύθερης Πτώσης και το Άλμα από ένα ψηλό σταθερό σημείο (μια κοφτερή πλαγιά, ένας ουρανοξύστης κλπ). Έτσι γεννήθηκε το ολοένα και πιο γνωστό τελευταία Base Jumbing.
Αλλά όπως συμβαίνει πάντα η εξέλιξη δεν σταμάτησε εκεί. Τα τελευταία χρόνια έχει εφευρεθεί η wingsuit, η φόρμα πτήσης - αν θέλουμε να το αποδώσουμε κάπως πιο ελεύθερα στα Ελληνικά.
Η wingsuit σε γενικές γραμμές είναι μία φόρμα φτιαγμένη από ειδικό υλικό υψηλής αντοχής την οποία φοράει ο χειριστής της και η οποία του επιτρέπει κατά τη διάρκεια του άλματος είτε από αεροπλάνο, είτε από πλαγιά βουνού να μετατρέπει την ταχύτητα της καθόδου, της ελεύθερης πτώσης δηλαδή, σε κινητική ενέργεια. Να κινείται προς τα μπροστά δηλαδή με μεγάλη ταχύτητα και χάρη στις επιφάνειες του υφάσματος που εκτείνονται ανάμεσα από τα ανοικτά χέρια και πόδια του χειριστή ουσιαστικά να πετάει διατηρώντας φυσικά πάντα μια εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα και μια ελαφρώς κατηφορική πορεία.
Η πτήση αυτή γίνεται δυνατή χάρη στην άντωση που παράγεται από την μικρή πτερυγική επιφάνεια που δημιουργεί η ίδια η φόρμα σε συνδυασμό με τα άκρα του πιλότου και η πολύ μεγάλη ταχύτητα.
Η διεύθυνση της πτήσης αλλάζει με πολύ μικρές κινήσεις του σώματος, όπως ακριβώς στα πουλιά, και μπορούμε να οδηγηθούμε στο σημείο που έχουμε προκαθορίσει με απόλυτη ακρίβεια. Στο σημείο αυτό και σε ασφαλές ύψος από το έδαφος ο πιλότος ενεργοποιεί το αλεξίπτωτο ελεύθερης πτώσης που έχει ενσωματωμένο η φόρμα στο πίσω μέρος και προσγειώνεται σαν ένας κανονικός αλεξιπτωτιστής.
Στη σημερινή μας παρουσίαση μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Jeb Corliss, έναν από τους πιο τολμηρούς wingsuit base jumbers, να πετά ανάμεσα στα δέντρα και την χαράδρα και να προσπαθεί να πετύχει τα ..μπαλόνια που κρατάει ο φίλος του στην άκρη ενός γκρεμού.
Πρόκειται για έναν από τους πιο καταξιωμένους αθλητές του είδους παγκοσμίως με χιλιάδες άλματα στο ενεργητικό του και τα βίντεο του κόβουν απλώς την ανάσα. Απολαύστε το!



*Ο Βαγγέλης Αρβανίτης είναι μέλος του Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Λε.Αλ.Π.Πα.).
Η ΛΕΣΧΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Λε.Αλ.Π.Πα.) ιδρύθηκε το 1990 και είναι ένα από τα πρώτα αθλητικά σωματεία αλεξιπτώτου πλαγιάς τα οποία δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Βασισμένο στη φλόγα και το πάθος των μελών του, έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να διαδώσει στο ευρύ κοινό την ιδέα του αεραθλητισμού. Αποτελεί πλήρες μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο) και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχοντας επίσημη αθλητική αναγνώριση.
Στην ΛΕ.ΑΛ.Π.ΠΑ πραγματοποιούνται σεμινάρια μετεωρολογίας, ανεμοπορίας, παροχής πρώτων βοηθειών και διάσωσης, και προσκαλούνται για το σκοπό αυτό Έλληνες και ξένοι ειδικοί, προκειμένου τα μέλη της να πετούν με πλήρη γνώση του αντικειμένου και με την μεγαλύτερη ασφάλεια. Προσκαλεί και συνεργάζεται με αεραθλητικά σωματεία άλλων χωρών, προκειμένου ξένοι και έμπειροι πιλότοι, να εκπαιδεύσουν τα μέλη της και να τους μεταδώσουν την εμπειρία τους. Παράλληλα προσκαλείται και συμπληρώνει, με τη συμμετοχή των μελών της και επιδείξεις, προγράμματα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των περιφερειακών Δήμων του Νομού, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με τους Δήμους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, προσφέροντας έτσι κοινωνικό έργο.
περισσότερα νέα για τους λάτρεις της αδρεναλίνης θα βρείτε στο http://drflight.blogspot.com/

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.