HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα ενίσχυσης νέων επιχειρηματιών

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας νέων του νέου επενδυτικού νόμου που αφορά νέους επιχειρηματίες έως 40...

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας νέων του νέου επενδυτικού νόμου που αφορά νέους επιχειρηματίες έως 40 ετών και προβλέπει την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την ίδρυση και λειτουργία πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετέχουν οι παραπάνω νέοι, με ποσοστό άνω του 50%.
Το ελάχιστο ύψος επένδυσης που απαιτείται είναι τις 100.000 ευρώ, ενώ τα είδη της ενίσχυσης που προβλέπονται είναι η επιχορήγηση και η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

Ποιους αφορά;
Νέους επιχειρηματίες από 18 έως και 40 ετών.

Σε ποιές επιχειρήσεις απευθύνεται;
Απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είτε έχουν ιδρυθεί από 1-1-2011 και έπειτα, είτε δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες ίδρυσής τους κατά το χρόνο κατάθεσης της επενδυτικής τους πρότασης.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο επιχειρηματίας να είναι κάτω των 40 ετών για τις ατομικές επιχειρήσεις, ενώ για τις υπόλοιπες εταιρικές μορφές μπορεί να συμμετέχει πρόσωπο κάτω των 40 ετών με πάνω από 50% στο εταιρικό κεφάλαιο και να ασκεί αποκλειστικά τη διαχείριση της εταιρίας.

Ποιες δραστηριότητες εντάσσονται στη ρύθμιση;
Όλες οι οικονομικές δραστηριότητες, εκτός από αυτές που εξαιρούνται ρητά στον Επενδυτικό Νόμο (3908/2011, άρθρο 2)

Ποιο είναι το ελάχιστο ύψος επένδυσης που απαιτείται;
- 150.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις
- 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις

Πώς ενισχύονται οι νέοι επιχειρηματίες;
Με επιχορήγηση ή /και επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing)

Ποιες δαπάνες ενισχύονται;
Η ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης, όπως:
αμοιβές για νομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης και παροχής συμβουλών που έχουν άμεση σχέση με τη δημιουργία της επιχείρησης τόκοι εξωτερικής χρηματοδότησης με επιτόκιο που δεν υπερβαίνει το επιτόκιο αναφοράς μίσθωση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού παραγωγής
ενέργεια, ύδρευση και θέρμανση, καθώς και διοικητικές επιβαρύνσεις και φόρους προς το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως δημοτικά τέλη κ.α. μισθοδοσία βάσει συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας, όπου περιλαμβάνονται και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης Δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης εγκαταστάσεων και εξοπλισμού παραγωγής.
H ενίσχυση των παραπάνω δαπανών αφορά στα πέντε πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της επιχείρησης και μετά την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στην αρμόδια υπηρεσία.

Ποιο είναι το συνολικό ποσό της κρατικής ενίσχυσης που μπορεί να χορηγηθεί στη διάρκεια της 5ετίας;
Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης στην 5ετία δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του κόστους του επενδυτικού σχεδίου.
Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης μπορεί να φτάσει το 1.000.000 ευρώ στην περίπτωση χρηματοδοτικής μίσθωσης, ενώ χωρίς αυτή μπορεί να ανέλθει μέχρι τις 500.000 ευρώ.
Πότε μπορώ να υποβάλω το σχέδιό μου;
Α΄ κύκλος: 01/07/2011 έως και 31/08/2011
Θα ακολουθήσουν νέοι κύκλοι υποβολής προτάσεων το προσεχές διάστημα.

Πώς υποβάλλω την αίτησή μου;
Τα επενδυτικά σχέδια υποβάλλονται πρώτα ηλεκτρονικά μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr), και έπειτα σε έντυπη μορφή στα παρακάτω Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών
Για τις επιχειρήσεις που ιδρύονται και λειτουργούν στις Περιφέρειες Αττικής, Ηπείρου, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας:

Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας (Κοραή 4, 6ος όροφος, ΤΚ 10564, Αθήνα, Τηλ: 210-3258800-4)

Για τις επιχειρήσεις που ιδρύονται και λειτουργούν στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας:
Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη (Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, Γραφείο 203, 2ος όροφος, ΤΚ 54123, Τηλ: 2310 379103 / 2310 379240).
Περισσότερες πληροφορίες
www.startupgreece.gov.gr (Κατηγορία «Χρηματοδοτήσεις»)
www.mindev.gov.gr (Κατηγορία «Νέος επενδυτικός νόμος»)
www.investingreece.gov.gr

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.