HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η απόφαση για κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στη Δημοτική Ενότητα Αροανίας και οι Απορίες μας...

Από τα πρακτικά της με αριθμό 9/2011 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της ενάτης (9ης) του μηνός Σεπτεμβρίου (2011) διαβάζουμε ...

Από τα πρακτικά της με αριθμό 9/2011 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της ενάτης (9ης) του μηνός Σεπτεμβρίου (2011) διαβάζουμε την απόφαση και μάλιστα ομόφωνη για την «Μελέτη και κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων όπου θα στεγαστούν και υπηρεσίες του Δήμου Αροανίας»
Η ερώτηση που προκύπτει είναι απλή αλλά χρήζει άμεσης απάντησης: το νέο Δημαρχιακό "μέγαρο" που έχτισε λίγο πριν την ... κατάργηση του ο Δήμος Αροανίας στα Τριπόταμα σε τι χρησιμεύει; και γιατί χρειάζεται νέο κτίριο η Δημοτική Ενότητα Αροανίας; Γιατί δεν αξιοποιείται το εν λόγω κτίριο για αυτές τις ανάγκες; γιατί τόσα σχολεία που έμειναν πλέον κλειστά δεν αξιοποιούνται;
Σε επιστολή μας προς τον τότε Δήμο Αροανίας για το νέο Δημαρχείο (30/9/10)  (θυμίζουμε οτι χτίστηκε με χρήματα από ένα υπέρογκο δάνειο που μαζί με τους τόκους έφτασε το 1εκ!!! και μάλιστα σε περίοδο που είχε σχεδιαστεί ο "Καλλικράτης" και υπήρχε γνώση για την κατάργηση του Δήμου) ο Δήμος Αροανίας μας απάντησε(9/10/10):
"σας ενημερώνουμε ότι το μοναδικό χρέος του Δήμου Αροανίας αφορά το Δάνειο που έλαβε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την κάλυψη μέρους της δαπάνης για την κατασκευή του κτιρίου πολλαπλών χρήσεων – Δημαρχείου στον οικισμό Τριπόταμα του Τ.Δ. Ψωφίδας, το οποίο αποτελεί κόσμημα για το Δήμο μας. Οι ετήσιες δόσεις αποπληρωμής του ανέρχονται στο ποσό των 100.000,00 € και υπερκαλύπτονται από τα έσοδα του Δήμου. Από τα δε τακτικά έσοδα του Δήμου θα μείνει πλεόνασμα το οποίο και θα χρησιμοποιήσει η νέα Δημοτική Αρχή".... είναι τα χρέη που κληρονόμησε ο νέος Δήμος Καλαβρύτων.......

Διαβάστε το πρακτικό της απόφασης του Δήμου Καλαβρύτων της 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΜΑ: Περί έγκρισης 4ου Α.Π.Ε. του έργου  της Δημοτικής Ενότητας Αροανίας Ο κ. Πρόεδρος αφού εισάγει το 18ον θέμα της ημερήσιας διάταξης για συζήτηση, έδωσε το λόγο στον Αντιδήμαρχο κ. Κων/νο Ασημακόπουλο:
Θέτουμε υπόψη του Συμβουλίου τον 4ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών του έργου «Μελέτη και κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων όπου θα στεγαστούν και υπηρεσίες του Δήμου Αροανίας» της Δημοτικής Ενότητας Αροανίας, ο οποίος μας διαβιβάστηκε με το υπ’ αριθμ. πρωτ.100911/1443/05-08-2011 έγγραφο του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης (πρώην ΤΥΔΚ). Το έργο έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την 217/2016 μελέτη της ΤΥΔΚ Ν. Αχαΐας από την ανάδοχο Κ/Ξ Παπανικολόπουλος Πολυχρόνης – Καρυά Δήμητρα με επιβλέποντες μηχανικούς του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης τους κκ Καραγιάννη, Παύλου και Λεγάτου.
Σας γνωρίζουμε ότι ο 4ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών έχει εγκριθεί με το 3/21/12.07.2011 απόσπασμα Πρακτικού από το Τ.Σ.Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.
Ο παρών 4ος ΑΠΕ είναι τακτοποιητικός και συντάχθηκε για να τακτοποιήσει τις ποσότητες εργασιών μετά την οριστικοποίηση και τελική ολοκλήρωσή τους. Είναι μειωτικός ως προς τη δαπάνη εργασιών από τον εγκεκριμένο 3ο ΑΠΕ κατά 6.882,76 €, παρουσιάζει αύξηση κατά 6.882,76 € για αναθεώρηση και τελικά κλείνει στο ποσό των 1.479.140,00 € χωρίς ΦΠΑ και 1.771.423,64€ με ΦΠΑ, δηλαδή σε ισοζύγιο με τον εγκεκριμένο 3ο ΑΠΕ. Καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε) του έργου «Μελέτη και κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων όπου θα στεγαστούν και υπηρεσίες του Δήμου Αροανίας» της Δημοτικής Ενότητας Αροανίας.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Χουλιάρας έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία. Ψήφισαν υπέρ όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά οι εξής τέσσερις (4) Δημοτικοί Σύμβουλοι δήλωσαν ότι ψηφίζουν με επιφύλαξη: 1) Παπαδάτος Χρήστος, 2) Βασιλόπουλος Λεωνίδας, 3) Σφυρής Βασίλειος, 4) Χρυσανθόπουλος Αθανάσιος
Το Δημοτικό Συμβούλιο
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:
Εγκρίνει τον 4ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε) του έργου «Μελέτη και κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων όπου θα στεγαστούν και υπηρεσίες του Δήμου Αροανίας» της Δημοτικής Ενότητας Αροανίας.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 308/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.