HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ένας Παγκόσμιος πρωταθλητής από τα Αγράμπελα Καλαβρύτων

Ποιός είπε ότι στα βουνά δεν υπάρχουν  δελφίνια; Ε λοιπόν ναι υπάρχουν και μάλιστα παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ο δικός μας Παναγιώτης...

Ποιός είπε ότι στα βουνά δεν υπάρχουν  δελφίνια; Ε λοιπόν ναι υπάρχουν και μάλιστα παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ο δικός μας Παναγιώτης Μποσγανάς είναι και δελφίνι και παγκόσμιος πρωταθλητής. Η καταγωγή αλλά και το αγαπημένο του μέρος είναι τα Αγράμπελα Καλαβρύτων από την πλευρά της μητέρας του και από Πατρινό πατέρα. Ο μόλις 15χρονος (1996) αθλητής της Ν.Ε.Πάτρας στους  43ους Παγκόσμιους παιδικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν (8/2011) στο Λαναρκσάιρ της Σκωτίας, σάρωσε μετάλλια, ατομικά ρεκόρ με εξαιρετικές επιδόσεις (Χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο με διπλό ατομικό ρεκόρ (28.81, 28.67, ήταν 3ος πέρυσι) και ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο με 1.02.60 (1.02.90 στα προκριματικά, η 2η καλύτερη επίδοση).
με το Χρυσό Παγκόσμιο και το Εθνόσημο
Ο κολυμβητής της ΝΕΠ αγωνίστηκε με την αποστολή του Δήμου Πατρών, με προπονητή τον τεχνικό των «δελφινιών» Σταύρο Νταλαχάνη. Αμέσως μετά την παγκόσμια επιτυχία του πρώτο του μέλημα ήταν να ανέβει στα αγαπημένα του Αγράμπελα και να αγωνιστεί με τους συγχωριανούς του στο τουρνουά μπάσκετ νέων που διοργανώθηκε στο Λεχούρι και να σηκώσει και εκεί το τοπικό έπαθλο που το πανηγύρισε εξίσου το ίδιο.

με το Δήμαρχο Πατρέων κ.Δημαρά 

Όπως μας δήλωσε ο συμπατριώτης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος που γνωρίζει πολύ καλά τον μικρό μας πρωταθλητή, πρόκειται για ένα παιδί με ιδιαίτερο ήθος, εξαιρετικό ταλέντο της κολύμβησης και άριστο μαθητή. Το καθημερινό του πρόγραμμα  αρχίζει στις 5 το πρωί με προπόνηση στην συνέχεια σχολείο λίγο ξεκούραση το μεσημέρι φροντιστήριο, πάλι κολυμβητήριο και πάλι διάβασμα. Ένας καθημερινός αγώνας με θυσίες τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του. 
Του ευχόμαστε και ολυμπιονίκης όπως είναι άλλωστε και ο στόχος του.

με την ομάδα των Αγραμέλων (κάτω δεξιά)
Παναγιώτης Μποσγανάς, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος

2 σχόλια

  1. Μπράβο, στο κοντοπατριωτόπουλο. Όλοι καμαρώνουμε (η Δίβρη είχε ισχυρούς δεσμούς με το Πορετσό, νυφάδες σαν τη μάνα του νεαρού πρωτάθλητή, πολλές στη Δίβρη). Ας ευχηθούμε ναγίνει ´το Λαμπρό παράδειγμα για τα άλλα παιδιά Τ¨Η΅ ΙΣΤΟΡΙΚΉΣ ΠΕΡΙΟΧΉΣ.
    Και πάλι συγχαρητήρια
    Σωτ. Σωτηρόπουλος ΔΊΒΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στον μικρό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.