HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με εισοδηματικά κριτήρια τα επιδόματα πολυτέκνων. (δείτε τις περσινές δηλώσεις Παπανδρέου)

Με από απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο 'Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλλη...

Με από απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο 'Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες διατάξεις, κόβονται τα πολυτεκνικά και τριτεκνικά επιδόματα σε οικογένειες με ετήσιο (μικτό) εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι των πολυτεκνικών επιδομάτων ξεπερνούν τις 370.000 και ποσό που εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθεί ανέρχεται ετησίως στα 20 εκατομμύρια ευρώ.
Η σχετική απόφαση δεν έχει κριτήριο το αριθμό των μελών πολύτεκνης οικογένειας και μετά από την παιδεία, τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους στο στόχαστρο και η οικογένεια....
Θυμίζουμε στον Πρωθυπουργό τις περσινές δηλώσεις του για τους Πολύτεκνους. Τα συμπεράσματα δικά σας...
ΣΗΜ. τελικά το πρόσφατο θέμα για το επίδομα τρίτεκνης που λαμβάνει η κ. Μεναγάκη δεν ήταν και τόσο αθώο........



Mήνυµα Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου

για τον εορτασµό της Ηµέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας

Οκτώβριος 2010

Ο φετινός εορτασµός της Ηµέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας, βρίσκει τον τόπο µας σε ένα κοµβικό σηµείο της ιστορίας του.

Εδώ και ένα χρόνο, όλοι µαζί κάνουµε µια µεγάλη και δύσκολη προσπάθεια, για να εξέλθει η πατρίδα µας από την κρίση. Γνωρίζω ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες, που συµβάλλουν καθηµερινά στον κοινό µας αγώνα, αντιµετωπίζουν µια δύσκολη καθηµερινότητα.

Γνωρίζω, επίσης, ότι στις δυσχερείς αυτές συνθήκες, η πολύτεκνη οικογένεια αντιµετωπίζει, λόγω των αυξηµένων αναγκών της, ακόµα πιο µεγάλες προκλήσεις στην καθηµερινή προσπάθεια διατήρησης µιας ποιότητας ζωής για τα µέλη της. Το ίδιο και η Ανωτάτη Συνοµοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, ως συλλογικό όργανο και «φωνή» της κάθε πολύτεκνης οικογένειας.

Η συµµετοχή των πολυτέκνων οικογενειών στη συλλογική προσπάθεια για την ανάκαµψη της χώρας είναι πολύπλευρη: η πολύτεκνη οικογένεια προσφέρει σηµαντικά στην πατρίδα µας, αποτελώντας ουσιαστικά τη µόνη λύση στο δηµογραφικό πρόβληµα, αλλά και ως δυναµικός συνεργάτης στην προσπάθεια στήριξης και ανάπτυξης της χώρας.

Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να ξέρετε, να ξέρει κάθε γονιός και κάθε παιδί ξεχωριστά, ότι δεν προτίθεµαι να διαπραγµατευτώ τα δικαιώµατά σας. Οφείλω προσωπικά και οφείλουµε ως κοινωνία να ανταµείψουµε την πολύτεκνη οικογένεια για την προσφορά της, να τη στηρίξουµε, και να δώσουµε κίνητρα έτσι ώστε να αναπτυχθεί και να διευρυνθεί ως θεσµός.

Γι αυτό και οι πολύτεκνες οικογένειες, µαζί µε όλοι τους συµπολίτες µας που έχουν κληθεί να συµβάλουν µε το παραπάνω στη σηµερινή µάχη που δίνει η χώρα µας, θα είναι από τους πρώτους που θα λάβουν το µέρισµα, που τους αναλογεί, από την επιτυχία της συλλογικής µας προσπάθειας.

Γιώργος Α. Παπανδρέου


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.