HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τι απέγινε η παμψηφεί απόφαση του Δημ. Συμβ. Καλαβρύτων της 26.1.2011 για την Χάγη;

του Τάκη Ι. Χριστοδούλου Διαβάζοντας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 9/9/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων , διαπιστών...

του Τάκη Ι. Χριστοδούλου
Διαβάζοντας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 9/9/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων , διαπιστώνω ότι δεν περιλαμβάνεται κανένα θέμα για την παρακολούθηση των δημοσίων ακροάσεων από 12- 16 Σεπτεμβρίου 2011 που θα διεξαχθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης , σχετικά με την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας και την παρέμβαση της Ελλάδας περί το ζήτημα της ετεροδικίας, που σχετίζεται άμεσα με την εκδίκαση υποθέσεων πολεμικών αποζημιώσεων κατά του Γερμανικού Δημοσίου .

( Υπάρχουν βέβαια άλλα άκρως σοβαρότερα θέματα , όπως αυτό με αριθμό 29 « Περί αιτήματος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών (Α.Ο.Π) για υλική και οικονομική υποστήριξη από το Δήμο Καλαβρύτων για την διεξαγωγή του 36ου ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ στις 15 &16/10/2001 στα Καλάβρυτα, » , που φαίνεται ότι η ΠΑΤΡΑ έχει το θάρρος να ζητά την Καλαβρυτινή αρωγή και επικρότηση .)

Εν πάσει περιπτώσει, καλό είναι να γνωρίζουμε τι απέγινε εκείνη παμψηφεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26.1.2011 που έλεγε «Υποστηρίζουμε, ενισχύουμε και προωθούμε, με κάθε νόμιμο τρόπο, τις δίκαιες απαιτήσεις των θυμάτων - δημοτών - κατοίκων μας στα Καλάβρυτα και στις άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας…..Να μεταβεί αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων στη Χάγη, την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής της Γερμανίας κατά της Ιταλίας (που στηρίζει την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων για τα θύματα του Διστόμου), υπέρ της οποίας παρενέβει η Χώρα μας, ώστε με τον ισχυρό συμβολισμό της παρουσίας αντιπροσωπείας του μεγαλύτερου ολοκαυτώματος εκεί, να αγωνιστούμε και να στείλουμε, παγκόσμια, το μήνυμα του δικαίου, ηθικά, νομικά και πολιτικά, των αιτημάτων των θυμάτων των ολοκαυτωμάτων και μ' αυτό τον τρόπο να στηρίξουμε τις θέσεις της χώρας μας και της Ιταλίας (που στηρίζει την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων για τα θύματα του Διστόμου), προσδοκώντας τη θετική για εμάς, απόφαση του Δικαστηρίου……… Να διοργανωθεί ενημερωτική εκδήλωση - συζήτηση στα Καλάβρυτα για την περαιτέρω ανάδειξη και προβολή του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων κλπ » .

Μήπως από τότε έγινε καμία σοβαρή και αξιόπιστη ετοιμασία και δεν το έμαθα ;

Πάντως , σύμφωνα με τα δελτία τύπου του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης , οι συνεδριάσεις θα μεταδίδονται ζωντανές μέσω διαδικτύου και θα πρότεινα ώστε το Παλάτι της Παλαιολογίνας, με τα τεχνικά μέσα που διαθέτει , να δώσει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν .Και αν θέλουν ας έρθουν να που την άποψη τους ο βουλευτής κ. Τσούκαλης , από τον οποίο περιμένω να προτείνει νομικές λύσεις και ο πολιτευτής κ. Τσιγκρής ο οποίος διακηρύσσει ότι τα Καλάβρυτα εγκατέλειψαν την διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Συναφές θέμα είναι και αυτό της συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος , που και αυτό θα συζητηθεί στην συνεδρία της 9/9/2011.
Εκεί θα φανεί , αν τα πρόσωπα που θα επιλέξει η Δημοτική Αρχή για να το στελεχώσουν θα ικανά να βγάλουν το Μουσείο από το τέλμα που βρίσκεται και να το κάνουν να λειτουργήσει κατά τον προορισμό του .

Γιατί Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος δίχως την παραμικρή παρέμβαση στο θέμα των αποζημιώσεων δεν νοείται .
ΤΑΚΗΣ Ι. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

2 σχόλια

  1. Μια ευχή κάνω,να μη μετατραπεί η ιστοσελίδα σε "κίτρινο τύπο".

    Χ.Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι το μόνο που εγγυούμαστε.....και αυτό για τι εδώ μπορούν να γράψουν όλοι, ελεύθερα χωρίς λογοκρισία αρκεί να είναι όπως έχουμε πει επώνυμα...σίγουρα δεν συμφωνούμε με όλες τις απόψεις η θέσεις αλλά αυτό είναι και η επιτυχία μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.