HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας - Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τηn υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη συρρίκνωση-υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων, εξέδωσε ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος της Πάτρας, καλώντα...

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη συρρίκνωση-υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων, εξέδωσε ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος της Πάτρας, καλώντας όλους τους βουλευτές του Νομού, αλλά και τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να πάρουν θέση στο σοβαρό αυτό θέμα και να μην επιτρέψουν την ιατρική «καταδίκη» των κατοίκων της ορεινής περιοχής.
Στο ψήφισμα αναφέρεται «καλούμε τον πρωθυπουργό και όλους τους καθ’ ύλην αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους απέναντι στον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων σχετικά με την τύχη του νοσηλευτικού ιδρύματος. Υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά ότι οι κάτοικοι της ιστορικής και πολύπαθης επαρχία μας έχουν δικαίωμα στη ζωή και στο αγαθό της δημόσιας υγείας. Σε μία εποχή που οι πολίτες της ορεινής Αχαΐας προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να παραμείνουν στην ύπαιθρο, αναπτύσσοντας διάφορες δραστηριότητες και δημιουργώντας υποδομές για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη, δεν είναι δυνατόν να τους στερείται το αγαθό της δημόσιας υγείας. Η περιοχή χρόνο με το χρόνο αιμορραγεί και ερημώνεται και ένα από τα πιο ουσιαστικά στοιχεία για τη συγκράτηση του πληθυσμού είναι οι αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης, που η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τους παράσχει. Άλλωστε, σε μία περιοχή που δέχεται κύματα τουριστών είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ένας σύγχρονος υγειονομικός φορέας, ώστε οι επισκέπτες να αισθάνονται ασφάλεια.
Όσον αφορά δε, στις δηλώσεις ότι δήθεν δεν πρόκειται να καταργηθεί το Νοσοκομείο, αλλά αντίθετα θα αναβαθμιστεί και θα βελτιωθεί η λειτουργία του, εύλογα προκύπτουν ερωτηματικά για το πώς θα συμβεί αυτό, από τη στιγμή που ο νέος υγειονομικός χάρτης προβλέπει τη μείωση των κλινών από 30 σε 8. Επί της ουσίας δηλαδή, το Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων θα μετατραπεί σε ένα απλό Κέντρο Υγείας ημερήσιας φροντίδας, χωρίς να έχει τη δυνατότητα παροχής ιατρικής περίθαλψης σε ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.