HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νατάσα Ράγιου: «Εργαζόμενες μητέρες στη σκιά του Μνημονίου».

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας και π. βουλευτής Νατάσα Ράγιου από το βήμα τ...

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας και π. βουλευτής Νατάσα Ράγιου από το βήμα του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου, στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας με θέμα «Εργαζόμενες μητέρες στη σκιά του Μνημονίου».

«Από τη στιγμή που η γυναίκα γίνεται μητέρα, αγωνιά να συνδυάσει το ρόλο εργαζόμενης και συζύγου. Δεν είναι κάτι απλό και δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας. Εξ άλλου, η εποχή δεν επιτρέπει την ύπαρξη «υπερμητέρων».
Η οικονομική κρίση του μνημονίου διαμορφώνει νέο τοπίο στον εργασιακό τομέα. Η ανεργία φαντάζει απειλητική σε πολλές γυναίκες. Αυτό επηρεάζει τη μητέρα, προκαλώντας της μεγάλη ανησυχία προκειμένου να διατηρήσει τη δουλειά της. Είναι γνωστό ότι για πολλές επιχειρήσεις η γυναίκα που έχει παιδιά, είναι η τελευταία επιλογή.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία REGUS φαίνεται ότι , ενώ πέρσι το 44% των εταιριών σχεδίαζε να προσλάβει εργαζόμενες μητέρες ,για το 2011 μόνο το 36% αναμένεται να κάνει προσλήψεις και αν..
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ολοένα αυξανόμενο ποσοστό γυναικών που αποφασίζει συνειδητά να μην γνωρίσει την εμπειρία της μητρότητας για λόγους, που έχουν να κάνουν με την καριέρα, την απροθυμία για αλλαγή τρόπου ζωής κλπ. Αυτό επιβεβαιώνεται από πρόσφατη μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου Ράτγκερς του Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ, που έδειξε ότι μόνο το 16% των άτεκνων γυναικών, ηλικίας από 35 έως 44 ετών, επιθυμεί να κάνει παιδιά, ενώ για τους άντρες το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 27%.
Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι η χώρα μας οδεύει ολοταχώς προς το... γηροκομείο Υπολογίζεται πως μ' αυτούς τους ρυθμούς, το 2050, το 32,5% του πληθυσμού της χώρας μας θα είναι άνω των 65 ετών», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Η κυρία Ράγιου παρουσίασε βασικά σημεία του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας μέσα από προτάσεις της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων μεταξύ των οποίων :

- επέκταση της ελάχιστης περιόδου άδειας μητρότητας στις 20 εβδομάδες , με καταβολή πλήρους μισθού για τις πρώτες έξι εβδομάδες και 85% ενός πλήρους μισθού τις υπόλοιπες.
- διεύρυνση των ωραρίων των δημόσιων παιδικών και βρεφικών σταθμών, που ιδρύθηκαν και λειτουργούν από τους Δήμους ή τις Κοινότητες κατά 2 ώρες, προκειμένου να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους γονείς.
-αναγνώριση της εργασίας, την οποία προσφέρουν στην οικογένεια και στην κοινωνία, οι ανεπάγγελτες νοικοκυρές. Η απασχόληση στο σπίτι αποτελεί παρεχόμενη εργασία με οικονομική, κοινωνική, ανθρωπιστική και εκπαιδευτική αξία.
-Στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας, με αύξηση του μηνιαίου επιδόματος και αύξηση των ορίων ηλικίας των προστατευόμενων παιδιών από 16 ετών στα 24 έτη.
- λειτουργία του θεσμού "Βοηθού Μητέρας" σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης κ.α.
«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να βάζουμε στο περιθώριο της κοινωνίας τις γυναίκες», κατέληξε η κυρία Ράγιου θέτοντας ένα ερώτημα που οφείλουν να θέσουν οι γυναίκες στον εαυτό τους , να το λάβουν υπ όψιν τους σοβαρά οι άντρες αλλά και τα παιδιά των εργαζομένων γυναικών: «Τι είναι προτιμότερο? Μια μητέρα με ψυχολογικά προβλήματα, παροπλισμένη, κλεισμένη μέσα στο σπίτι ή μια κάπως ισορροπημένη -διότι μη γελιόμαστε, εντελώς ισορροπημένος δεν είναι πλέον κανείς-που δουλεύει και παράγει ?»
Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο γραμματέας του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ν.Δ Δημήτρης Κοντός, η Φανή Πρωτόπαππα εκ μέρους του Επιμελητήριου Κορινθίας και η Κατερίνα Οικονόμου, υπεύθυνη Γυναικών ΝΟΔΕ Κορινθίας ενώ παρέμβαση έκανε και η π. βουλευτής Αθηνά Κόρκα. 

-Στo πλαίσιο της επίσκεψης της στο Λουτράκι η κυρία Ράγιου παραχώρησε ωριαία συνέντευξη στο κανάλι DRTV και την εκπομπή της Τζένης Σουκαρά «Απέναντι στα γεγονότα» και αναφέρθηκε σε όλο το φάσμα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας μιλώντας για το ενδεχόμενο εκλογών, για τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας, τις σχέσεις Σαμαρά, Καραμανλή, Μπακογιάννη το Μνημόνιο, την οικονομική κρίση, την απαξίωση του πολιτικού κόσμου , κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.