HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Όλη η Ελλάδα μιλά για το ΦΑΡΑΓΓΙ του ΒΟΥΡΑΙΚΟΥ μετά το 31ο Πέρασμα που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου 2011

του Αλέξη Λεχουρίτη Χρόνο με το χρόνο αποκτά περισσότερους φίλους το πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραικού ( συμπεριλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό ορε...

του Αλέξη Λεχουρίτη
Χρόνο με το χρόνο αποκτά περισσότερους φίλους το πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραικού ( συμπεριλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε4) και το οποίο διασχίζει ο μοναδικός Οδοντωτός σιδηρόδρομος της Ελλάδος μας .

Η συμμετοχή στο φετινό πέρασμα δικαίωσε τους διοργανωτές του. Φέτος η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Όποιος έχει περπατήσει πάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές, γνωρίζει τη μυρωδιά της «πισσαρισμένης τραβέρσας»… το άρωμα των δέντρων, των λουλουδιών, τις ανθισμένες κουτσοπιές και πικροδάφνες, του νερού τη δροσιά και τη βοή, τα κελαηδίσματα των πουλιών, τους απίστευτους σταλαγμίτες, τους καταρράκτες που λαξεύουν με απερίγραπτο τρόπο τα βράχια δημιουργώντας μοναδικούς σχηματισμούς, τα τούνελ, τις γέφυρες , τους παλιοί σταθμούς, τους υδατόπυργους του Οδοντωτού που σπάνε ευχάριστα την αρμονία του τοπίου, τότε έχει περπατήσει ...στο ΦΑΡΑΓΓΙ του ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ.

Ο Άνθρωπος, το Φαράγγι του ΒΟΥΡΑΙΚΟΥ και ο μοναδικός Οδοντωτός σιδηρόδρομος της Ελλάδος μας συνυπάρχουν πάνω από 115 χρόνια...

το τονίζω εδώ και χρόνια, φέτος το αναγνώρισαν όλοι οι φίλοι που έλαβαν μέρος στο πέρασμα… όλοι έφευγαν με μια ευχή .."να τα διατηρήσουμε για τις επόμενες γενιές".

Διότι τα παραλάβαμε από τις παλιές γενιές, όπως μου έλεγε ο Παππούς Άγγελος Μητρόπουλος …"το περπάτημα στο φαράγγι για εμάς τους Καλαβρυτινούς παππούδες και γιαγιάδες ήταν κάποτε υποχρεωτική καθημερινή συνήθεια προκειμένου να κάνουμε τις δουλειές μας και να βγάζουμε τα προς το ζην".

Σήμερα είναι στη ζωή ο γιός του Παππού Γεώργιος Μητρόπουλος και μας δίνει την απάντηση στην ερώτηση μας, για το στενότερο σημείο του Φαραγγιού που είναι στην τοποθεσία "Πόρτες".

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο .."ο Ηρακλής, στην προσπάθειά του να φτάσει στην αγαπημένη του Βούρα (από αυτήν πήρε το όνομά του ο Βουραϊκός ποταμός, Ερασίνος των αρχαίων), κόρη της Ελίκης, τράβηξε τη μαχαίρα του και χώρισε στα δύο τον βράχο που τον εμπόδιζε να βρεθεί κοντά στην καλή του".

Πέρασαν τα χρόνια από τότε που ήμουν μικρό παιδί στην Ζαχλωρού …έφθασα σε ηλικία που δύσκολα μπορούν να με πείσουν πλέον όλοι αυτοί (αιρετοί και μη) που κάθε χρόνο έρχονται να χαιρετίσουν την εκδήλωση για το "Πέρασμα" στο φαράγγι, πως την επόμενη χρονιά θα βοηθήσουν για την προβολή του!

Αγαπητοί Φίλοι το ΦΑΡΑΓΓΙ του ΒΟΥΡΑΙΚΟΥ σας περιμένει 365μέρες το χρόνο, κάθε εποχή του χρόνου, έχει να σας χαρίσει διαφορετικές εικόνες…

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στον Οδοντωτό σιδηρόδρομο και να ζητήσω συγνώμη από τους φίλους μου μηχανοδηγούς εκ μέρους των περιπατητών που μερικές φορές λόγο του ζήλου για την φωτογράφιση του συρμού του Οδοντωτού …βρέθηκαν σε ακατάλληλες θέσεις!

Αλέξης Λεχουρίτης


Σημείωση ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS:την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο 13 και 14 Μαΐου θα επισκεφθεί την Πάτρα, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος ύστερα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Καλό θα ήταν να ανέβει τον Βουραϊκό με τον οδοντωτό και να γνωρίσει την μοναδική διαδρομή ώστε να μάθουν στον Ε.Ο.Τ. για τον μοναδικό Οδοντωτό της Ελλάδος μας...








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.