HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανοιχτή επιστολή προς τον σύλλογο Λειβαρτζινών Αθήνας

από τον Κλεομένη και Ιωάννη Κακαβά - Λειβάρτζι. Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, αφού συγχαρούμε το νέο Δ.Σ. του συλλόγου Λειβαρτζ...

από τον Κλεομένη και Ιωάννη Κακαβά - Λειβάρτζι.
Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
αφού συγχαρούμε το νέο Δ.Σ. του συλλόγου Λειβαρτζινών Αθήνας, για την εκλογή του και του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, θέλουμε με αυτή την ανοικτή επιστολή, να εκφράσουμε δημόσια τις προτάσεις και τις θέσεις μας, σχετικά με τη διαχείριση του κληροδοτήματος της αείμνηστης Καλλιόπης Ραβαζούλα.
Σκοπός της παρούσας επιστολής δεν είναι η έκφραση υποδείξεων ή/και παραινέσεων προς το νεοεκλεγέν Δ.Σ., αλλά η ανοικτή έκφραση των γραπτών μας θέσεων και η υποβολή αυτών σε δημόσια διαβούλευση για το καλό του συλλόγου και του χωριού μας γενικότερα. Θα ήταν ευπρόσδεκτη η οποιαδήποτε έκφραση και άλλων γραπτών θέσεων από τα μέλη του συλλόγου Λειβαρτζινών Αθήνας, επί των θεμάτων που θα αναπτύξουμε παρακάτω.
Προτείνουμε λοιπόν στην παρούσα φάση, να προχωρήσει κατ’ αρχήν μόνο το θέμα του υπάρχοντος ιδιόκτητου κτιρίου μας και της πέριξ αυτού έκτασης, με την ακόλουθη σειρά. Κατά την γνώμη μας, 1η προτεραιότητα πρέπει να αποτελέσει η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του γειτονικού στο κτίριο οικοπέδου, το οποίο σήμερα ο σύλλογος κατέχει μόνο κατά το ¼. Σε συνεννόηση με τους συνδικαιούχους αυτού, να περατωθεί η από μακρόν χρονίζουσα εκκρεμότητα της παραχώρησης των άλλων 2/4 του εν λόγω οικοπέδου, όπως μας έχει ειπωθεί προφορικά μόνο, μέχρι σήμερα και εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια. Αφού επιλυθεί το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του εν λόγω οικοπέδου, αυτό θα μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος του συλλόγου και περαιτέρω αξιοποίηση του κτιρίου. Έτσι σε 2η προτεραιότητα να προχωρήσουμε στη μετατροπή του υφιστάμενου κτιρίου σε ξενώνα σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ετήσιας τακτικής Γ.Σ. της 15ης Φεβρουαρίου 2009, με παράλληλη αξιοποίηση του παρακείμενου οικοπέδου που είναι συνεχόμενο σε αυτό. Εκεί μπορεί να δημιουργηθεί κατάλληλος χώρος πολλαπλών χρήσεων, για την υποστήριξη του ξενώνα (σημερινού κτιρίου) για διεξαγωγή συγκεντρώσεων, πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, συνεστιάσεων κλπ. ένα έργο που θεωρούμε ότι λόγω της θέσης και της δυνητικής χρήσης του, θα είναι απόλυτα κοινωφελές για το όλο Λειβάρτζι, πέρα από το γεγονός ότι θα κοσμεί το χωριό μας.
2ο θέμα εκτιμούμε ότι πρέπει να αποτελέσει η μετατροπή της αίθουσας του σχολείου του χωριού σε πολιτιστικό κέντρο (λαογραφικό μουσείο), σύμφωνα με την επίσης ομόφωνη απόφαση της ετήσιας τακτικής Γ.Σ. της 15ης Φεβρουαρίου 2009. Με την υλοποίηση αυτής της απόφασης θα αναδείξουμε το σχολείο μας σε ένα πολύπλευρο πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Αροανίας. Όταν καταφέρουμε να αποπερατώσουμε αυτά τα δύο μεγάλα έργα, και μέσω αυτών να αξιοποιήσουμε σε μεγάλο βαθμό το κληροδότημα, στα επόμενα τέσσερα χρόνια ίσως έχουμε προσφέρει μια μικρή ανάσα ανάπτυξης στο πολύπαθο και εγκαταλειμμένο χωριό μας.
Κατά τη γνώμη μας δεν χρειάζονται να υπάρχουν στην ιδιοκτησία του συλλόγου, άλλα δυσκολοσυντήρητα και μη δυσδιαχείριστα ακίνητα. Μόνο για αυτά τα δύο που διαθέτουμε σήμερα, έχουμε αναλογιστεί πόσα χρήματα απαιτούνται για την συντήρηση τους στο μέλλον; Εκτιμούμε ότι τα παραπάνω είναι αρκετά για ένα πατριωτικό σύλλογο. Στο μέλλον τα Δ.Σ. θα δυσκολεύονται να συντηρήσουν ακόμα και αυτά που υπάρχουν. Για τον λόγο αυτό, σας προτείνουμε να μη κάνουμε το λάθος και υποθηκεύσουμε το μέλλον της ύπαρξης του συλλόγου και του χωριού κατ΄ επέκταση, με επιπλέον των υπαρχόντων ακίνητα.
Αφού περατωθούν τα δύο σημαντικά έργα που περιγράφουμε συνοπτικά παραπάνω και καταγράψουμε πόσα ακριβώς χρήματα θα έχουν απομείνει από το κληροδότημα της αείμνηστης Καλλιόπης Ραβαζούλα, να επανεξετάσουμε όλοι σαν καλοί πατριώτες, με νηφαλιότητα και ηρεμία τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην Γ.Σ. της 15ης Φεβρουαρίου 2009 και στις δύο Γ.Σ. του 2010.
Ειδικότερα για τις δύο Γ.Σ. του 2010, πιστεύουμε - τώρα (μετά από ένα χρόνο) που εκτιμούμε ότι έχουν κατασιγάσει μερικώς τα πάθη, οι εντάσεις, οι ανάρμοστες συμπεριφορές, οι ακραίες προσωπικές αντιπαραθέσεις και δυστυχώς οι ρηθείσες δημόσια από ορισμένους θερμοκέφαλους, ανάρμοστες για πατριώτες ύβρεις, που διέκριναν τις δύο Γ.Σ. ένθεν κακείθεν – ότι μας δύνεται η ευκαιρία να εκφράσουμε αυτή τη θέση μας γραπτά. Η θέση αυτή λοιπόν είναι, ότι όλα τα παραπάνω περιγραφόμενα αρνητικά περιστατικά, συνετέλεσαν στη δημιουργία μιας χαοτικής και άκρως παραπλανητικής για τα περισσότερα μέλη του συλλόγου περιρρέουσας ατμόσφαιρας, όπου λίγοι από τους συμμετέχοντες κατάλαβαν το τι ακριβώς συζητούνταν και πολύ περισσότερο τι ακριβώς ψηφίζονταν και διακυβεύονταν, ειδικά για τις αναπλάσεις και τα έργα στο Μισοχώρι ή/και για το όλον Λειβάρτζι γενικότερα.
Είμαστε βέβαιοι, παρά το γεγονός ότι δηλώνουμε αφενός μεν πως δεν διαθέτουμε μαντικές ικανότητες για τα μελλούμενα (παρότι η παρούσα επιστολή θα υπάρχει και τότε…), αφετέρου δε με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετική άποψη όλων των μελών του συλλόγου Λειβαρτζινών Αθήνας και όλων των συγχωριανών μας (τις όποιες ευπρόσδεκτα παρακαλούμε να εκφραστούν δημόσια), ότι μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα που θα έχουν προχωρήσει τα δύο παραπάνω αναφερόμενα μεγάλα έργα, μετά από μια νηφάλια και καλά προετοιμασμένη Γ.Σ., με ενδελεχή εκτίμηση της τότε κατάστασης και οικονομική αποτίμηση των μέχρι τότε διαμειφθέντων, θα μπορούμε να προχωρήσουμε στην απόφαση σταδιακής υλοποίησης των υπολοίπων εκκρεμών θεμάτων των Γ.Σ. 2009 και 2010.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τα πατριωτικά ΜΜΕ και ιστολόγια της επαρχίας Καλαβρύτων, για την δυνατότητα δημοσίευσης των παραπάνω απόψεων μας και μέσω αυτής, την προσφορά τους στον δημόσιο διάλογο επί του θέματος, που ευχόμαστε να συνεχιστεί για το καλό του αγαπημένου μας Λειβαρτζίου.
Με εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς,
Κλεομένης Κακαβάς και Ιωάννης Κακαβάς.

2 σχόλια

  1. Με την ανάγνωση της επιστολής σας μου προέκυψαν τα έξεις ερωτήματα.
    Σας έχει αφαιρεθεί ο λόγος να εκφράσετε αυτές τις απόψεις εντός των γενικών συνελεύσεων; Και για αυτό το λόγο αναγκάζεστε να τα δημοσιεύσετε σε κάποια ανεξάρτητη πηγή πληροφορήσεις; Και η απάντηση είναι όχι, ποτέ και σε κανέναν δεν αφαιρέθηκε ο λόγος στο σύλλογο μας, το αντίθετο μπορεί να έγινε και να οδήγησε σε αυτές τις έντονες Γ.Σ. που αναφέρεστε.
    Επίσης αυτές οι απόψεις είχαν εκφραστεί και τότε και είχαν τεθεί στα μελή για να αποφασίσουν. Τα μελή του συλλόγου μας είναι όλα ενήμερα για αυτά που αναφέρετε και με γνώμονα όλα τα δεδομένα κατέληξαν σε αυτές τις αποφάσεις.
    Από εκεί και πέρα οι απαντήσεις σε όλα αυτά που θέτετε έχουν δοθεί στις Γ.Σ. στις οποίες ήσασταν και εσύ μέλος.
    Το θέμα του κληροδοτήματος είναι πολύ περίπλοκο και σύνθετο και δεν νομίζω ότι μπορεί να συζητηθεί με αυτό τον τρόπο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνουν και άλλες συνελεύσεις για να μπορέσουμε να καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αλλά ο χώρος των αποφάσεων είναι η Γ.Σ. και όχι οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ. Αυτά έχουν ,όπως και τα ίδια δηλώνουν ενημερωτικό χαρακτήρα.
    Κλεπετούνας Στράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Στράτο,
    Θέλω κατ' αρχήν να εκφράσω την χαρά μου για την δημοσίευση το σχολίου σου. Αποδυκνύει έμπρακτα ότι άρχισε η ανοικτή δημόσια διαβούλευση για το πολυ σοβαρό αυτό θέμα.
    Ουδέποτε υπαινιχθήκαμε ή υποστηρίξαμε ότι μας αφαιρέθηκε ο λόγος στις ΓΣ. Το αντίθετο μάλιστα συνέβει. Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα με τη θέση σου.
    Όμως είναι επίσης γεγονός ότι οι 2 ΓΣ του 2010 διεξήχθησαν σε εξαιρετικά τεταμένο και αρνητικό κλίμα, με αποτέλεσμα, κατά τη γνώμη μας πάντα, να ληφθούν αποφάσεις, που τόσο σε εμάς και από ότι φαίνεται και σε άλλους, έχουν δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν ελήφθησαν με την αρμόζουσα νηφαλιότητα, σαφήνια και σε ικανοποιητικό βαθμό ενημέρωσης από ΟΛΑ τα μέλη.
    Τέλος συμφωνούμε ότι το θέμα του κληροδοτήματος είναι εξαιρετικά περίπλοκο, ΑΛΛΑ τα μέσα του διαδικτυου είμαστε βέβαιοι ότι προσφέρουν πεδιό δόξης λαμπρό για την δημόσια συζήτηση επί του θέματος σε πολιτισμένο και αποφορτισμενο από συναισθηματισμούς πλαίσιο.
    Αυτά προς το παρόν και αναμένουμε με πατριωτικό ενδιαφέρον τον γόνιμο αντίλογο τόσο από τον Στράτο όσο και από άλλους συμπατριώτες.
    Με εκτίμηση Κλεομένης και Ιωάννης Κακαβάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.