HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ορόσημο η 25η Μαρτίου

του Νίκου Μαγκαφά Η 25η Μαρτίου 1821 θεωρείται αφετηριακό ορόσημο της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Η ελληνική εθνεγερσία που ξεκίνησε από τ...


του Νίκου Μαγκαφά
Η 25η Μαρτίου 1821 θεωρείται αφετηριακό ορόσημο της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.
Η ελληνική εθνεγερσία που ξεκίνησε από την περιοχή μας δεν εξετάζεται μόνο ως στρατιωτικό γεγονός πανευρωπαϊκής ακτινοβολίας αλλά και ως πνευματικός αγώνας μιας γενιάς που πίστεψε στην αξία της Ιδέας και υπηρέτησε τις ακατάλυτες αρχές της ελευθερίας και της αρετής.
Εκείνη η γενιά του 21 είχε φυσικά όλες τις πανάρχαιες αρετές και αδυναμίες της φυλής μας. Αγωνιζόταν για να κτίζει αλλά από την άλλη πλευρά γκρέμιζε. Όμως , όπως συνήθως συνέβαινε με τους Έλληνες , το κτίσιμο ήταν κάπως περισσότερο από το γκρέμισμα . Κι έτσι κτίστηκε η καινούργια Ελλάδα.
Εμείς οι νεώτεροι Έλληνες φαίνεται πως έχουμε χάσει την παλιά δοσολογία.: περισσότερο γκρεμίζουμε, λιγότερο χτίζουμε. Μοιάζει ο αγώνας του ελληνικού λαού σαν του Σίσυφου: εδώ και χρόνια με πολύ κόπο και μικροολισθήσεις ανεβάζουμε το βράχο της ιδεατής Ελλάδας, αυτής που όλοι έχουμε στα βάθη της ψυχής μας, αυτής που θέλουμε να ανυψώσουμε και αν επαναφέρουμε στην πρωτοπορία των λαών. Κι όταν πλησιάζουμε στην κορφή, έρχεται ο κακός μας εαυτός, μαζί και οι άσπονδοι φίλοι μας, για να την κατρακυλήσουν στην άβυσσο. Και τότε…πάλι από την αρχή.
Αυτό τον κακό μας εαυτό οφείλουμε να πολεμήσουμε και θέτοντας τα εθνικά μας ορόσημα, όπως η 25η Μαρτίου ως λαμπρούς οδοδείκτες να πορευτούμε το δρόμο της προόδου και της εθνικής ανέλιξης   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.