HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Η φωτογραφία" το νέο βιβλίο του Νίκου Παπακωνσταντόπουλου

Από την «ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΩΡΑ» εκδόθηκε το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας Νίκου Παπακωνσταντόπουλου, με τίτλο "Η φωτογραφία" .  Το βιβλίο...


Από την «ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΩΡΑ» εκδόθηκε το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας Νίκου Παπακωνσταντόπουλου, με τίτλο "Η φωτογραφία"
Το βιβλίο αποτελείται από 17 αυτοτελή αφηγήματα – νοσταλγίες των παιδικών μαθητικών του χρόνων που εκτυλίσσονται στο «τρίγωνο» των χωριών Λειβάρτζι – Σοποτό – Αγρίδι της Αχαΐας.

Το βιβλίο προλογίζει ο Κωνσταντίνος Χρ.Νικολόπουλος (Καμενιανίτης),λογοτέχνης – συγγραφέας τ. αντιπρόεδρος ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας Αχαΐας και όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος, καταξιωμένος πλέον στο χώρο των γραμμάτων, έρχεται να αναζωπυρώσει μέσα μας, με τα αφηγήματά του – που κοσμούν την παρούσα έκδοση – με τον τίτλο «Η φωτογραφία», τον θαυμαστό διάκοσμο των παιδικών – νεανικών μας χρόνων.
Μυημένος ο ίδιος στα μυστικά και φανερά χαρίσματα των τόπων της καταγωγής μας – εκεί στις πλαγιές του Ερύμανθου – που προίκισαν τα όνειρά μας, ξετυλίγει με περίτεχνο τρόπο τον βιωματικό του διάκοσμο, με γλαφυρότητα, απαλότητα και αφηγηματική πληρότητα στις σελίδες του παρόντος βιβλίου.
Συνοδοιπόροι κι εμείς σ’ αυτό το ταξίδι πισωστρατίζουμε για λίγο στα περασμένα, κόντρα στη φθοροποιό ροή του πανδαμάτορα χρόνου και γινόμαστε συνταξιδευτές των στοχασμών του, κάτω από το λαμπερό ήλιο των αναμνήσεων."

Εμείς απλά να σημειώσουμε πως κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις αναμνήσεις μας, όπως αυτή του φίλου και συμπατριώτη Νίκου Παπακωνσταντόπουλου, θα μας βρίσκει αρωγούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.