HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καταργούνται τα Δημοτικά σε Λεχούρι, Λουσούς, Πλανητέρου και Σκοτάνη-Όλες οι αλλαγές στην Αχαΐα

Την κατάργηση εννέα Δημοτικών Σχολείων, ενός Νηπιαγωγείου και την συγχώνευση 41 Δημοτικών Σχολείων σε 19 αλλά και οι προαγωγές δέκα Δημοτικώ...

Την κατάργηση εννέα Δημοτικών Σχολείων, ενός Νηπιαγωγείου και την συγχώνευση 41 Δημοτικών Σχολείων σε 19 αλλά και οι προαγωγές δέκα Δημοτικών, προβλέπεται από τον Καλλικράτη στην εκπαίδευση, για το νομό Αχαΐας. Το σχέδιο φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος», με τις σχετικές προτάσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πάντως στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προβλέπεται η συγχώνευση δυο Γυμνασίων και δυο Λυκείων. Του Γυμνασίου Ακράτας με 144 μαθητές με αυτό της Αιγείρας που διαθέτει 80 με έδρα την Αιγείρα που διαθέτει κατάλληλο σχολικό κτίριο. Του Λυκείου Ακράτας με 100 μαθητές με αυτό της Αιγείρας με 77 και έδρα την Ακράτα.

ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

Σύμφωνα με τις προτάσεις καταργούνται τα εξής Δημοτικά Σχολεία: Το 68ο Πατρών (δεν λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια), 57ο Πατρών, 3ο Οβρυάς, Ελαιοχωρίου, Πετρωτού, Λεχουρίου, Λουσών, Πλανητέρου, Σκοτάνης και του Νηπιαγωγείου Ελαιοχωρίου.

ΠΟΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ

Τα 41 Δημοτικά Σχολεία που προτείνεται να συγχωνευτούν είναι τα εξής: Το 12ο με το 27ο, το Φαρρών με της Δαφνούλας, του Άνω Αλισσού με του Κάτω Αλισσού, του Λιόλλου απορροφά τα σχολεία Κρίνου και Πέττα. Της Άρλας ενώνεται με της Φώσταινας. Το 26ο Πατρών αναβαθμίζεται σε 12θέσιο απορροφώντας το 31ο, το 56ο Πατρών γίνεται 12θέσιο καθώς απορροφά το 58ο και το 66ο.

Το Δημοτικό της Χαλανδρίτσας απορροφά αυτό της Βαλμαντούρας, το 39ο Πατρών απορροφά το 70ο και το 69ο, το 13ο Πατρών απορροφά το 38ο, του Κάτω Μαζαρακίου θα απορροφήσει αυτό της Μητόπολης, της Κάτω Αχαΐας απορροφά αυτό των Νιφορείκων, των Καρείκων απορροφά του Γομοστού, του Λάππα απορροφά του Μετοχίου, της Λακκόπετρας απορροφά του Καλαμακίου, των Πετσάκων ενώνεται με της Βάλτας – Πλατανιώτισσας και της Ψωφίδας συνενώνεται με αυτό του Λειβαρτζίου.
                                                                                                                             από το thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.