HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Ο Χειμώνας είναι πίσω" έλεγαν οι παλιοί!

του Αλέξη Λεχουρίτη Η ορεινή Αχαΐα και συγκεκριμένα ο Νέος Δήμος Καλαβρύτων (ο οποίος είναι κατεξοχήν ορεινός) είναι σε άμεσο κίνδυνο από τα...

του Αλέξη Λεχουρίτη
Η ορεινή Αχαΐα και συγκεκριμένα ο Νέος Δήμος Καλαβρύτων (ο οποίος είναι κατεξοχήν ορεινός) είναι σε άμεσο κίνδυνο από τα καιρικά φαινόμενα το νέο χρόνο που μας έρχεται.
Η Πολιτική Προστασία του νομού με επικεφαλής τον Δημήτρη Φιλιππάτο και συνεργάτη στο Δήμο Καλαβρύτων τον Αλέξη Λεχουρίτη νυχθημερόν έδιναν τη δική τους μάχη με τον παγετό, τα χιόνια, τις καταπτώσεις και την πυρασφάλεια.
Κατάφερναν να κρατούν ανοικτό το οδικό δίκτυο και να μην σημειώνονται σημαντικά προβλήματα.Παρόλα αυτά,φαίνεται ότι ο Δήμος μας με την νέα χρονιά θα είναι ανοχύρωτος στα καιρικά φαινόμενα.
Η λήξη της θητείας του Δημήτρη Φιλιππάτου στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, η παντελής έλλειψη προσωπικού (χειριστές στην Ν.Α.Αχαίας και στο Δήμο μας) αλλά και η περικοπές των κονδυλίων (ενοικίαση μηχανημάτων) είναι δυο από τα στοιχεία που δυσκολεύουν πολύ την οργάνωση για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.
Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει από δω και πέρα που η Νομαρχία καταργείται και θα πρέπει ο Δήμος μας να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει τα καιρικά φαινόμενα.
Ο "Καλλικράτης"προβλέπει τη δημιουργία γραφείων Πολιτικής Προστασίας στο γραφείο του Περιφερειάρχη,κάτι ανάλογο υπήρχε και σήμερα στην περιφέρεια.
Το θέμα είναι τι θα γίνει άμεσα αφού ο χειμώνας είναι ακόμη πίσω που έλεγαν και οι παλιοί.
Ας ελπίσουμε πως ο καιρός θα μας κάνει την χάρη να ρίξει χιόνια από τα 1500μ. και πάνω διότι η νέα Δημοτική αρχή έχει να αντιμετωπίσει εκτός των άλλων προβλημάτων και την πρόσβαση στους δρόμους Πούντας – Καλαβρύτων, Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσο Καστριών) και Πατρών – Καλαβρύτων ,την οποία είχε επιφορτιστεί σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας.
Εδώ θα είμαστε για να δούμε τον νέο Καλλικράτη!
Ας ευχηθούμε 2011 ευχές όλα να γίνουν σωστά και να μην τρέχουμε κατόπιν εορτής…. που έλεγαν και οι παλιοί, γιατί έλεγαν και ότι "πριν πεινάσουν μαγειρεύουν"… πράγμα που στην περίπτωση μας δεν έγινε!
Με φιλικούς χαιρετισμούς..
Αλέξης Λεχουρίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.