HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση Κατσιφάρα στην Πάτρα

Με μια μεγάλη σε όγκο συγκέντρωση, το βράδυ της Πέμπτης(11/11), κορυφώθηκε η προεκλογική δραστηριότητα του υποψηφίου Περιφερειάρχη Απόστολου...

Με μια μεγάλη σε όγκο συγκέντρωση, το βράδυ της Πέμπτης(11/11), κορυφώθηκε η προεκλογική δραστηριότητα του υποψηφίου Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην πρόοδο».

Ο κ. Κατσιφάρας μίλησε έξω από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του στην Πάτρα στέλνοντας το μήνυμα της νίκης ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής.

Στην αρχή της ομιλίας του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους πολίτες για το μεγάλο ποσοστό που έδωσαν στον συνδυασμό του την περασμένη Κυριακή. «Την Κυριακή που μας πέρασε κάναμε ένα πρώτο μεγάλο βήμα. Την Κυριακή που μας έρχεται επισφραγίζουμε αυτό το βήμα», είπε. Και πρόσθεσε: «Πάμε στις κάλπες και ψηφίζουμε για τον τόπο μας, για την Δυτική Ελλάδα, για το δικαίωμα μας στην πρόοδο, για το δικαίωμα μας στην ελπίδα και στην προοπτική, για τον νέο θεσμό που γεννιέται. Ξεκινάμε μαζί μια νέα πορεία. Είναι μια πορεία για την αναγέννηση, την αναδημιουργία, την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση, για το ξαναζωντάνεμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είναι μια πορεία γεμάτη από προκλήσεις για τον τόπο μας και για τους ανθρώπους μας. Είναι μια νέα σελίδα για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, μια σελίδα που θα την γράψουμε μαζί».

Στη συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στις αλλαγές που φέρνει ο νέος θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ως φορέας απελευθέρωσης και κινητοποίησης των τοπικών δυνάμεων ενώ ειδική αναφορά έκανε στη δέσμευση του για διαρκή και αδιάλειπτη κοινωνική λογοδοσία και διαφάνεια. «Κάθε μας απόφαση, μικρή ή μεγάλη, κάθε απόφαση του περιφερειάρχη, του περιφερειακού συμβουλίου, των οργάνων της διοίκησης θα είναι δημόσια και στη διάθεση όλων. Πηγαίνουμε και ένα βήμα πάρα πέρα», είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Καμιά απόφαση δεν θα ισχύει, καμιά απόφαση δεν θα γίνεται εκτελεστή, αν προηγουμένως δεν έχει δημοσιοποιηθεί, δεν έχει τεθεί στη κρίση του πολίτη. Όλα στο φως. Όλα στη γνώση της κοινωνίας. Από την πρώτη μέρα, από την πρώτη απόφαση».

Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της αποχής που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή. Όπως ανέφερε «Δεν πρέπει όμως να κλείνουμε τα μάτια, να μην βλέπουμε και να μην ακούμε τα μηνύματα. Ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών επέλεξε την αποχή, το άκυρο, το λευκό. Κατανοώ πλήρως την απογοήτευση και τον θυμό τους. Το μήνυμα δόθηκε καθαρά και ξάστερα την περασμένη Κυριακή. Οφείλω όμως να τοποθετηθώ δημόσια και με κάθε ειλικρίνεια. Επιλέγοντας την αποχή, το λευκό και το άκυρο, αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς. Απεμπολούμε το δικαίωμά μας στην κριτική και στην επιλογή. Αν οι πολιτικοί μας δεν είναι κατάλληλοι, ας αναδείξουμε άλλους καλύτερους. Αν η δημοκρατία μας έχει ελαττώματα, η απάντηση δεν μπορεί να είναι στην κατάργηση της δημοκρατίας, αλλά στη διόρθωση των ελαττωμάτων. Η απάντηση δεν βρίσκεται στην αποχή, αλλά στη συμμετοχή. Γι’ αυτό και απευθύνω έκκληση σε όλες και όλους σας. Ελάτε την Κυριακή στις κάλπες. Πάρτε μέρος στην ανάδειξη των νέων περιφερειακών αρχών. Στηρίξτε την ελπίδα για μια νέα πορεία της Δυτικής Ελλάδας. Δώστε δύναμη και ορμή στο νέο θεσμό».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έκανε ειδική αναφορά και στην πλουραλιστική εκπροσώπηση του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου. «Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την επιλογή του εκλογικού σώματος», επεσήμανε. Και πρόσθεσε: «Εξόπλισε το νέο περιφερειακό συμβούλιο με μια θαυμάσια πλουραλιστική εκπροσώπηση. Ακούμε με προσοχή όλες τις φωνές, όλες τις απόψεις. Με προσήλωση στη δημοκρατική λειτουργία, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Πολλοί συμπολίτες μας αναζήτησαν λύση υπερψηφίζοντας παρατάξεις και σχήματα της Αριστεράς και της Οικολογίας. Σ’ αυτούς τους συμπολίτες έχουμε ανοιχτές τις πόρτες, τη σκέψη και την καρδιά μας. Οι αγωνίες και οι ανησυχίες τους είναι και δικές μας αγωνίες και ανησυχίες. Αγωνία για το αύριο, για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, αγωνία για την ανεργία των νέων, για την κοινωνική συνοχή, για την ανάπτυξη, για το περιβάλλον, για ολόκληρη τη ζωή μας. Καλούμε όλους, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, να δώσουμε μαζί τον αγώνα. Γιατί αυτός ο αγώνας δεν είναι, δεν μπορεί να είναι, υπόθεση μιας μόνο παράταξης. Η γόνιμη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, η αναζήτηση κάθε φορά της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης, η ευαισθησία προς το διαφορετικό, οφείλει να είναι στη βάση της καθημερινής πολιτικής πρακτικής μας. Δικαίωμα στην ελπίδα, δικαίωμα στην πρόοδο, δικαίωμα στο σήμερα και στο αύριο του τόπου μας, έχουμε όλοι. Κι’ αυτή είναι η πιο απόλυτη, η πιο κάθετη δέσμευση που μπορώ να αναλάβω ανοιχτά, δημόσια και μπροστά σε όλους εσάς».

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στους βασικούς προγραμματικούς άξονες του συνδυασμού του για την Δυτική Ελλάδα και την Αχαΐα ειδικότερα ενώ θέτοντας το δίλημμα των εκλογών υπογράμμισε: «Σ’ αυτήν την εκλογή, αυτήν την Κυριακή, προχωράμε όλοι μαζί στην ιδρυτική πράξη ενός νέου θεσμού. Επιλέγουμε αυτούς που μπορούν καλύτερα να υλοποιήσουν το νέο θεσμό. Ποιος είναι, ποιοι είναι, οι καταλληλότεροι για να υπηρετήσουν το νέο θεσμό; Αυτοί που τον ψήφισαν ή εκείνοι που τον καταψήφισαν; Αυτοί που τον πιστεύουν ή εκείνοι που τον αρνούνται; Αυτοί που τον θέλουν εργαλείο για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας ή εκείνοι που τον θέλουν όργανο για το κόμμα τους; Εμείς είμαστε υπερήφανοι γιατί φτιάξαμε τον «Καλλικράτη», γιατί τον ψηφίσαμε, γιατί τον πιστεύουμε και τον υποστηρίζουμε. Και με την δική σας δύναμη και εντολή, αύριο θα τον υπηρετήσουμε. Είμαστε εδώ μπροστά σας και καταθέτουμε την διάθεση και την απόφαση να υπηρετήσουμε το νέο θεσμό, να υπηρετήσουμε τη Δυτική Ελλάδα και τους ανθρώπους της».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.