HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Καλλικράτης" ας το δούμε σαν ευκαιρία

του Νίκου Κυριαζή Πολλά έχουν γραφτεί για τον «Καλλικράτη» την νέα διοικητική δομή και το νέο χωροταξικό, με πολλές ενστάσεις, ερωτηματικά κ...

του Νίκου Κυριαζή
Πολλά έχουν γραφτεί για τον «Καλλικράτη» την νέα διοικητική δομή και το νέο χωροταξικό, με πολλές ενστάσεις, ερωτηματικά και προβληματισμούς. Πολλά θέματα τέθηκαν για το αν θα έπρεπε να ενωθούν οι τάδε Δήμοι με τους δείνα η αν θα έπρεπε να μείνουν αυτόνομοι η όχι.
Ο «Καλλικράτης» είναι πλέον γεγονός και με αυτό το γεγονός θα πρέπει να προσαρμοστούμε ενώνοντας δυνάμεις.
Το σημαντικό για όλους μας είναι να μπορούμε να κάνουμε την σωστή ανάγνωση των «καιρών» και των αλλαγών προσαρμόζοντας την δυναμική μας σε μια μίξη των παραδοσιακών μας πρότυπων με τα σύγχρονα δεδομένα.
Τα τελευταία χρόνια και μέσα από την ενασχολησή μου με την διαδίκτυο, είχα την ευκαιρία και τη χαρά να γνωρίσω ανθρώπους του τόπο μας, από κάθε χωριό, κάθε ηλικίας, κάθε μορφωτικού επιπέδου και επαγγέλματος, που πραγματικά δίνουν μια μάχη πολλές φορές αθόρυβα, πολλές φορές με λαϊκή υπερβολή και ατομική ιδιαιτερότητα αλλά με μια συνιστώσα την αγάπη για τον τόπο μας.
Από αυτή την συνιστώσα λείπει κάτι όμως σημαντικό που θα του δώσει την ώθηση για ενιαία πορεία και δεν είναι τίποτε άλλο από την ηγετική διαχείριση. Αυτό καλούμαστε να λύσουμε και αν το εγκλωβίσουμε σε κομματικά παραπετάσματα θα κάνουμε ένα ιστορικό λάθος.
Όποιος κατανοήσει την ιστορική δυναμική του εγχειρήματος θα έχει και τη δημιουργική φαντασία να γεννήσει τους τρόπους σχεδιασμού και τη μεθοδική πρακτική για το ξεκίνημα θα μας βρει συνοδοιπόρους. Όποιος λειτουργήσει εγωκεντρικά και καιροσκοπικά θα μας βρει αντίθετους.
Ας μετατρέψουμε τις «άηχες» τελματωμένες και πολλές φορές «ενοχλητικές» λέξεις όπως « φορέας, οργάνωση, σύλλογος, μη κυβερνητικές ομάδες, πολιτική, αυτοδιοίκηση, υπεύθυνος κ.αλ. σε εύηχες και δυνατές φωνές παράδοσης, ιστορίας, προόδου, δύναμης, δημιουργίας και οράματος.
Ας μην χάσουμε μια ιστορική ευκαιρία....
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.