HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Τροποποίηση της Μορφής του Κέντρου Ανήλικων Προσφύγων - Αφίχθησαν οι πρώτοι ανήλικοι πρόσφυγες

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σχετικά με την εξέλιξη της δημιουργίας κέντρου καταγραφής και προσω...

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σχετικά με την εξέλιξη της δημιουργίας κέντρου καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας ανηλίκων μεταναστών στο κτήριο του ΕΕΣ στα Καλάβρυτα.

Ήδη αφίχθησαν οι πρώτοι ανήλικοι πρόσφυγες.
Ήδη χθες με το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ από Πάτρα και συνοδευόμενος από δυο μέλη του ΕΕΣ μεταφέρθηκε ο πρώτο Συριακής καταγωγής ανήλικος πρόσφυγας ένα αγόρι ηλικίας περίπου 12-14 ετών. Σήμερα εφτασαν και άλλα 3 παιδιά με τις αφίξεις να συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες.
Στο κτήριο του ΕΕΣ (κληροδότημα Βουγά) ήδη έχουν δημιουργηθεί υποδομές ενώ έχει προσληφθεί προσωπικό, (μέχρι τώρα 3 Καλαβρυτινοί), συντηρητής κτηρίου στον ΕΕΣ, προσωπικό της Δομής.
Η ασφάλεια του χώρου, όπως έχουμε ήδη γράψει, έχει ανατεθεί στην εταιρεία ARGOS security η οποία έχει φέρει φύλακες από άλλες περιοχές, ενώ το θέμα της σίτισης θα γίνεται από catering.
Τροποποίηση της Μορφής του Κέντρου Ανήλικων Προσφύγων
Η σημαντική όμως εξέλιξη είναι ότι η δομή δεν θα είναι δομή τοπικής ένταξης. Αυτό σημαίνει ότι οι ανήλικοι ασυνόδευτοι μετανάστες θα παραμένουν μια μικρή περίοδο 20-40 ημέρες (μέσος χρόνος) όπου θα καταγράφονται, θα γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι, θα λαμβάνουν υποστήριξη από παιδοψυχολόγους και άλλους ειδικούς και στη συνέχεια θα προωθούνται σε άλλες περιοχές η άλλες χώρες.
Όπως έχουμε πληροφορίες στη η δομή θα συμμετάσχουν και υπάλληλοι του αρμόδιας Γενικής Γραμματείας και του Υπουργείου Εσωτερικών οι οποίοι θα ασχολούνται με το θέμα της καταγραφής και των απαραίτητων ελέγχων. Θα υπάρχει επίσης χώρος διδασκαλίας και θέση ιατρού. 
Η τροποποίηση της μορφής της δομής, τουλάχιστον όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα εξελίξεις, αποτελεί μια ουσιαστική διαφοροποίηση σε σχέση με την αρχικά σχεδιασμένη από τον ΕΕΣ δομή ένταξης και ενσωμάτωσης ανηλίκων μεταναστών, η οποία απορρίφτηκε, όπως ήδη είχαμε γράψει.
Άλλωστε, όπως ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός κ. Μουζάλας σε συνέντευξη τύπου, αλλάζει ο τρόπος φιλοξενίας προσφύγων με ένα νέο πρόγραμμα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (ΕSTIA – Emergency Support to Integration & Accommodation), που αναμένεται να συμβάλει στη μετάβαση από τους προσφυγικούς καταυλισμούς με συσσίτια στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και τις κάρτες μετρητών (cash card), που θα δώσουν στους πρόσφυγες μια αίσθηση αυτονομίας, αξιοπρέπειας και μια ζωή πιο ενταγμένη σε διάφορα αστικά κέντρα της χώρας, όχι σε σκηνές, αλλά σε κανονικά σπίτια.
Τα έργα στο κτήριο "Βουγά" 
Είναι γεγονός ότι εσωτερικά υπάρχουν αρκετές σημαντικές επισκευές. Υπάρχει πλέον χωρος γραφείων με 16 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και κατάλληλο εξοπλισμό, έχει δημιουργηθεί αίθουσα διδασκαλίας και αίθουσα ιατρείου και φυσικά χώροι εστίασης και ύπνου ενώ συνεχίζονται οι εργασίες βαφής εσωτερικά οι οποίες δεν έχουν τελειώσει ακόμη.
Εργασίες συντήρησης επίσης γίνονται και στην σκεπή του κτηρίου, όπου απ’ ότι παρατηρήσαμε αφαιρούνται τα χόρτα που έχουν φυτρώσει και αντικαθίστανται κεραμίδια.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα ανατεθεί στον ίδιο εργολάβο και η εργασία αναμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου με ανακατασκευή των γκρεμισμένων μανδρών της περίφραξης αλλά και γενική ανακατασκευή από την σημερινή εγκαταλελειμμένη κατάσταση που βρίσκεται.
Η λειτουργία της μονάδας θα ξεκινήσει επίσημα από την 1η Αυγούστου 2017

Είναι πασιφανές, οτι τα ρεπορτάζ του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και η ρεαλιστική παρουσίαση των πραγμάτων για το συγκεκριμένο θέμα (όπως και θέσεις και τοποθετήσεις φορέων), συνέβαλαν ουσιαστικά σε διαφοροποιήσεις των αρχικών σχεδιασμών και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν κινήσεις από πλευράς του Ε.Ε.Σ. προς την βελτίωση των εγκαταστάσεων αλλά και της προσέγγισης σε σωστή κατεύθυνση για το καλό πρωτίστως όσων ανηλίκων προσφυγόπουλων φιλοξενηθούν. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα πιστεύοντας πάντα οτι ο τόπος μας είναι φιλόξενος και δη σε ανθρώπους και παιδιά της προσφυγιάς, αρκεί να διασφαλιστού οι όροι νομιμότητας και σωστής διαμονής για τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες, κάτι που εξ’ άλλου έχει αποφασιστεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.