Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η εκδήλωση της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης για το βιβλίο της Ι.Μ.Αγίων Θεοδώρων Αροανίας

Στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΛΑΪΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νεοεκδοθέν...

Στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΛΑΪΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νεοεκδοθέντος ιστορικού βιβλίου της τ. Επικούρου Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ζωής Μουρούτη Γκενάκου, με τίτλο «Η προσφορά στην πατρίδα της Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων».
Την εκδήλωση διοργάνωσε η ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ σε συνεργασία με την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ.
Στην ιστορικής σημασία αυτή εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. 
Παραβρέθηκαν ακόμα, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Δημήτριος Κοντογιάννης, ο τ. Υπουργός Ανδρέας Ζαΐμης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων π. Ιωακείμ Βενιάκης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Χρήστος Τσάκαλος, ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Σωτήρης Τσενές, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών - Δροβολοβιτών - Δεσινιωτών κ. Κώστας Νικολόπουλος, ο Πρόεδρος των Σοποτινών κ. Σούλης Σοφιανόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λυκούριας κ. Σωκράτης Μούσιος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πλανητέρου κ. Απόστολος Παπαϊωάννου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κλειτορίων Αττικής κ. Μπαφούσιας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοτάνης κ. Μαριάνθη Χρονοπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών ιατρών κ. Γιώργος Ζωγράφος, η Πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αρχοντούλα Ρέλλα, ο επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ε. κ. Γιώργος Κοσμάς, ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Καλαβρύτων ιατρός κ. Νικόλαος Ραζής, ο στρατηγός ε.α. κ. Γιώργος Παπδημητρόπουλος, ο Πρόεδρος Κρινοφυτινών κ. Κώστας Κατσιάρης, ο Πρόεδρος Μανεσιωτών κ. Κουτρουμάνης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Ανάστασης κ. Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων κ. Γουρδουράκος,  ο Πρόεδρος των Συλλόγων Αρχαίου Κλείτορα κ. Χρήστος Καμπέρος, ο τ. Διευθυντής του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων κ. Ευθύμιος Βαζαίος, ο τ. Πρόεδρος Κλείτορα κ. Γιάννης Παπαφιλλιπόπουλος, ο διευθυντής του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS κ. Νίκος Κυριαζής, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας κ. Ζωή Ντρούκα, ο τ. Πρόεδρος Παγκρατιωτών κ. Σπύρος Κατσουλιέρης, o εκδότης Σωκράτης Βασιλείου κλήρος και λαός.
«Τέτοιες πρωτοβουλίες μας ενδυναμώνουν εσωτερικά, σε μία εποχή που το έχουμε ανάγκη» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Η προσφορά στην πατρίδα της Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων» και συνεχάρη την Παγκαλαβρυτινή Ένωση και αναφέρθηκε στην σπουδαία αυτή πρωτοβουλία λέγοντας πως μας ενδυναμώνει εσωτερικά, ενώ ευχήθηκε να πραγματοποιούνται αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.
Ακλούθησαν ο χαιρετισμός του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Λαζουρά ο οποίος εξήρε την Ιστορικότητα και τη σημασία της Μονής Αγίων Θεοδώρων για τα Καλάβρυτα αλλά και για τη σημασία της για τους Καλαβρυτινούς και ο Πρόεδρος της ΠΕ  κ Βαρβιτσιώτη ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της έκδοσης για την παροχή Ιστορικών αδιάψευστων και πρωτογενών εγγράφων της Μονής από την περίοδο της Επανάστασης του 1821 και τη συμβολή της Μονής Αγίων Θεοδώρων. Ο Πρόεδρος της ΠΕ παρέδωσε τιμητικά αντίγραφα της έκδοσης στον Αρχιεπίσκοπο.
Ακολούθησε η εξαιρετική παρουσίαση του Βιβλίου που έγινε από την Φιλόλογο κ. Αρχοντούλα Ρέλλα, ενώ παράλληλα με την παρουσίαση διάβαζε   αποσπάσματα η κ Αρετή Πράγια, Γενική Γραμματέας της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως.
Η Συγγραφέας κ. Ζωή Μουρούτη – Γκενάκου από του βήματος παρουσίασε την αξία των ιδιαίτερων πρωτότυπων σημειωμάτων – παρακαταθήκη ιστορική του Μοναστηριού που από Ηγούμενο σε Ηγούμενο μεταφερόταν – και συγκλόνισε με την παρουσίαση πρωτογενών και αυθεντικών στοιχείων για την έναρξη του Αγώνα στην Περιοχή των Καλαβρύτων, αποτυπώνοντας ανάγλυφα το κλίμα της έναρξης του Αγώνα το 1821 και τα χρόνια μέχρι την Απελευθέρωση, καθηλώνοντας το μεγάλο ακροατήριο με την ανάδειξη και σημασία των ιστορικών αυτών στοιχείων.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. κ. Αμβρόσιος, ο οποίος σε κλίμα εξαιρετικής συγκίνησης κατέγραψε την ιδιαιτερότητα των στιγμών της πρώτης παρουσίασης αυτών των ντοκουμέντων του αγώνα «που δίνουν όπλα σε όσους κρατούν και συνεχίζουν τον αγώνα για την διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης και την ανάδειξη των πραγματικών διαστάσεων της Επανάστασης του 1821 αλλά και την συμβολή της εκκλησίας στην διατήρηση της ταυτότητας του Έθνους και την νικηφόρα έκβαση της Παλιγγενεσίας».
Συντονιστής ήταν ο κ Γεώργιος Σακελλαριάδης, Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Ιντιάνα ΗΠΑ, Αντιπρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως, ενώ παρέστησαν πολιτευτές, ακαδημαϊκοί, κλήρος και λαός
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή βιβλίων από την συγγραφέα, αφήνοντας μια από τις πλέον ωραίες κατά γενική ομολογία, αίσθηση σε όσους παρευρέθηκαν.



 κ. Ζωή Μουρούτη Γκενάκου
εξαιρετική παρουσίαση του Βιβλίου που έγινε από την Φιλόλογο κ. Αρχοντούλα Ρέλλα, ενώ παράλληλα με την παρουσίαση διάβαζε   αποσπάσματα η κ Αρετή Πράγια, Γενική Γραμματέας της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.