HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:  «Α γαπητά μου παιδιά, ο...

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: 
«Αγαπητά μου παιδιά, οι όμορφες ημέρες των φετινών καλοκαιρινών σας διακοπών έφθασαν στο τέλος τους. Τώρα λοιπόν, με το μυαλό ξεκάθαρο και την ψυχή ξεκούραστη, ξανασυναντάσθε με τους αγαπημένους φίλους και συμμαθητές σας και ξαναντικρύζετε τους καλούς σας δασκάλους. Απευθύνομαι πρώτα σε σας παιδιά μου, για να σας ευχηθώ για την νέα σχολική χρονιά, που αρχίζει σήμερα με την ευλογία του θεού, να έχετε πρόοδο σε όλους τους τομείς της προσπάθειάς σας, ιδιαιτέρως όμως στην αρετή και στην απόκτηση νέων ωφελίμων γνώσεων. Ο Κύριος μας να σας δίδει υγεία, σοφία και φωτισμό για τις σπουδές σας, να σας δυναμώσει με ισχυρή θέληση για τους πνευματικούς αγώνες σας, να σας προστατεύσει στα βήματά σας, και να σας βοηθήσει να επιτύχετε κάθε αγαθό και ευλογημένο σκοπό της ζωής σας. Απευθύνομαι επίσης στους σεβαστούς και αξίους τιμής εκπαιδευτικούς όλων των βαθμιδών της εκπαιδεύσεως της μητροπολιτικής μας περιφερείας. Γνωρίζετε καλώς, αγαπητοί μας εκπαιδευτικοί, ως παιδαγωγοί πρωτίστως, ότι ο ρόλος και η αξία των ευγενικών κινήτρων έχει μεγάλη σημασία και για τον δάσκαλο και προφανώς και για τους ίδιους τους μαθητές. Βοηθήστε, σας παρακαλώ, λοιπόν τα παιδιά μας, όπως εξάλλου το πράττετε, ώστε μαζί με τις γνώσεις, να έχουν υψηλά ηθικά- οράματα και ευγενείς προορισμούς που θα καταξιώνουν πρωτίστως την ψυχή και την ύπαρξή τους.
Στρέφομαι τέλος και προς εσάς τους αξίους επαίνου και τιμής γονείς των παιδιών, για να σας πω, ότι μέσα στην σύγχυση των καιρών μας και την αμφισβήτηση των αξιών τα παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν τον προσανατολισμό τους, γι’ αυτό καλείσθε και εσείς να τους δώσετε πρωτίστως τα ηθικά και πνευματικά εκείνα κίνητρα, για να ανακαλύψουν την ιερότητα της ζωής, την απαράμιλλη ομορφιά του ανθρωπίνου προσώπου, τις αξεπέραστες εκείνες ηθικές και πνευματικές χριστιανικές αξίες που θα τα καταξιώσουν ως ανθρώπους, θα τα θωρακίσουν αποτελεσματικά στις δυσκολίες και τους πειρασμούς, και θα αναδείξουν το κάλλος της ψυχής τους. Είναι το σπουδαιότερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας, μαζί με την προσευχή και την αγάπη σας. Αγαπητοί μου, εύχομαι σε όλους σας από τα βάθη της καρδιάς μου, με όλην μου την πατρική αγάπη, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός να ευλογήσει δαψιλώς τη νέα σχολική χρονιά και να ενισχύει τις φιλότιμες προσπάθειές σας για την επιτυχία των καλών σας στόχων. Η τοπική μας Εκκλησία, ως φιλόστοργη μητέρα όλων μας στέκεται κοντά στον καθένα σας και προσεύχεται για όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς. Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά! Ο Κύριος είθε να είναι μαζί σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.