HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα Καλάβρυτα τίμησαν τον ευεργέτη τους Γρ. Καλλιμανόπουλο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

M ε λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η πόλη των Καλαβρύτων τίμησε τον μεγάλο ευεργέτη Γρηγόριο Καλλιμανόπουλο ο οποίος κατάγεται, από...

Mε λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η πόλη των Καλαβρύτων τίμησε τον μεγάλο ευεργέτη Γρηγόριο Καλλιμανόπουλο ο οποίος κατάγεται, από την κοινότητα Καλλιφωνίου Καλαβρύτων, σε μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και ο Δήμος Καλαβρύτων.
Ήταν όλοι εκεί. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Έλλαδος κ. κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. κ. Αμβρόσιος, οι στρατηγοί της Αστυνομίας Φώτης Τσόλκας και Ιωάννης Σιεντής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαβρύτων κ. Σφυρή, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δημήτριος Βαρβιτσιώτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Σωτήριος Τσενές, ο πρώην νομάρχης και βουλευτής κ Δημήτριος Κατσικόπουλος, οι διοικήσεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Καλαβρύτων,  ο Εκπρόσωπος της κοινότητας Καλλιφωνίου -χωριού καταγωγής του τιμώμενου- οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Αγίας Λαύρας και Μεγάλου Σπηλαίου, ο Πρόεδρος του συνδέσμου Καλαβρυτινών Ιατρών κ. Ζωγράφος, ο γιατρός κ. Ραζής  και φυσικά σύσσωμη η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καλαβρύτων.
Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των γονέων του κ. Καλλιμανόπουλου
Το πρωί τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων, Μνημόσυνο διά την ανάπαυση των ψυχών των μακαριστών γονέων του Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου Περικλέους και Άννης προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου (Δείτε εδω), .
Επίτιμος Δημότης σε λαμπρή εκδήλωση
Ακολούθησε η εκδήλωση στο ξενοδοχείο Καλάβρυτα Canyon, κατά την οποία ο κ. Καλλιμανόπουλος τιμήθηκε από το Δήμο Καλαβρύτων ανακηρύσσοντας τον επίτιμο δημότης του Δήμου Καλαβρύτων. Εκεί σε μια εξαιρετική εκδήλωση, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Κοντογιάννης παρέδωσαν το μετάλειο της πόλης και ακολούθως ο κ. Δήμαρχος κάλεσε τον Ατχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να παραδώσει την τιμητική πλάκετα στον τιμώμενο.  
Καλλιμανόπουλος: "Αν παλέψουμε με ηθική σίγουρα θα νικήσουμε"
Ο κ. Καλλιμανόπουλος που συνοδευόταν από μέλη της οικογένειά του, εμφανώς συγκινημένος τόνισε οτι πρέπει να συνεχίσουμε να παλαυουμε για το καλό του τόπου μας και χρησιμοποιώντας φράση του Καζαντζάκη επισήμανε: "Μην ρωτάτε αν θα νικήσουμε η θα νικηθούμε, αν παλέψουμε με αξίες και ηθική σίγουρα θα νικήσουμε"
Στη συνέχεια ο εκλεκτός προσκεκλημένος επισκέφθηκε τις δύο Μονάδες του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου, καθώς και τις ιστορικές Μονές της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου.
Συγκινητικές στιγμές στο Καλλιμανοπούλειο
Μετά την τελετή, ο κ. Καλλιμανόπουλος επισκέφθηκε το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους γέροντες και τις γερόντισσες και με το προσωπικό του ιδρύματος του οποίου ο ίδιος χρηματοδότησε και αποτελεί κόσμημα, όχι μόνον για τα Καλάβρυτα. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που οι ηλικιωμένοι συμπατριώτες μας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, του έδειχναν την ευγνωμοσύνη τους, που συνοδεύονταν από άπειρες ευχές.
Δήμαρχος Καλαβρύτων: Είμαστε ευγνώμονες 
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς σε δηλώσεις του τόνισε:
"Τα Καλάβρυτα είναι περήφανα και καμαρώνουν για το γνήσιο Καλαβρυτινό, απόγονο του Αγωνιστή του 1821, Δημητρίου Καλλιμάνη, μεγάλο ευεργέτη τους, "γίγαντα" της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας, Γρηγόρη Καλλιμανόπουλο, ο οποίος, με το μεγάλο δεξαμενόπλοιό του "UNITED KALAVRYTA", ταξιδεύει και προβάλλει το όνομα των Καλαβρύτων στις θάλασσες της Οικουμένης."
και συμπλήρωσε: "Μεγάλη μέρα ημέρα σήμερα για τα Καλάβρυτα. Μέρα χαράς και γιορτής. Χαρά και γιορτή, γιατί βρισκόταν από το πρωί στην Πόλη μας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος. Χαρά και γιορτή γιατί τελέσαμε μαζί με το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ. Αμβρόσιο, την τελετή ανακήρυξης του Μεγάλου Ευεργέτη, Δωρητή και Χορηγού των Καλαβρύτων, Γρηγόρη, Περικλή, Καλλιμανοπούλου, σε Επίτιμο Δημότη του Ιστορικού και Μαρτυρικού Δήμου Καλαβρύτων. Το τιμήσαμε για όλα όσα έχει πράξει και για τη στήριξη που δίνει στα Καλάβρυτα και στο γηροκομείο και τη μονάδα κατάκοιτων (Καλλιμανοπούλειο Ίδρυμα).
Είμαστε ευγνώμονες και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας,για αυτές του, τις ευεργεσίες."
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα που προσεφέρθη στο Καλλιμανοπούλειο. 


Ρεπορτάζ:
Νίκος Κυριαζής



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.