HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΝΔΑΛΟΣ: Πήρε ζωή από τον... "Κανέλλο"

Με μεγάλη χαρά & προς εκπληξη των επισκεπτών & των χωριανών μας για τον Δεκαπενταύγουστο, ο "ΚΑΝΕΛΛΟΣ" το καφενείο το...

Με μεγάλη χαρά & προς εκπληξη των επισκεπτών & των χωριανών μας για τον Δεκαπενταύγουστο, ο "ΚΑΝΕΛΛΟΣ" το καφενείο του χωρίου μας κατάφερε να λειτουργήσει την Κυριακή 7 Αυγούστου.
Ο Κανελλος  στεγάζεται στον ξύλινο οικίσκο που κατασκευαστηκε καινούριος το 1998 στην πλατεία των Καλαβρυτων  προκειμένου να στεγάζονται εκεί οι οδηγοί ταξί, αλλά τα τελευταια χρονια εγκαταλειφθηκε κ ετσι είχε μετατραπεί  σε σημείο αφισοκόλλησης.
Η ιδέα να μετατραπεί σε καφενείο κ να στολίσει την όμορφη πλατεία του ΚΑΝΔΑΛΟΥ προέκυψε από μια μικρή παρεα Κανδαλιωτων οι οποιοι τυχαία άκουσαν από τα χείλη του αντιδημάρχου Δημητρη Χουλιάρα ότι θα μεταφερόταν από την πλατεία των Καλαβρυτων.
Έτσι γρήγορα, αποφασιστικά με πάθος κι αγάπη για το χωριό μας, ζητήσαμε από τον κο ΧΟΥΛΙΑΡΑ & τον δημαρχο ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΖΟΥΡΑ να μας παραχωρήσουν τον οικίσκο τον οποίο θα μεταφέραμε ακέραιο & θα ανακατασκευαζαμε  με δικά μας έξοδα στην πλατεία του χωριού μας έτσι ώστε τελικά να τον κάνουμε καφενείο, κατι που έλλειπε από το χωρίο μας τα τελευταια χρονια.
Όντως  ο κύβος ερρίφθη κ ο οικίσκος μεταφέρθηκε ακέραιος στην πλατεία του Κανδάλου τον Φλεβάρη του 2016 με γερανούς κ με τεράστιες δυσκολίες λόγω του όγκου του  παρουσία του προεδρου του χωρίου μας ΤΑΚΗ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ & του αντιδημάρχου ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΟΥΛΙΑΡΑ.
Η δουλειά άρχισε απευθείας & ηταν μεγαλη. Με προσωπική εργασία, μεράκι & αφιέρωση πολύτιμου χρόνου τα σαββατοκυριακα του χειμώνα καταφέραμε να τον κάνουμε σαν καινούριο με στόχο να λειτουργήσει το Πάσχα κάτι το οποίο δεν καταφέραμε λόγω σοβαρών  προβλημάτων υγείας  του πρόεδρου του χωρίου.
Η πλήρωση του χρόνου εφτασε τον φετινο Αυγουστο,οπου η αρχικη μας ιδεα ενισχυθηκε κι από αλλους  χωριανους κι ετσι ο ΚΑΝΕΛΛΟΣ εξοπλίστηκε με καρέκλες, τραπέζια, ράφια, γλαστρες, κρασί, τσιπουρο, ουζο,καφεδες, γλυκά, λουκούμια, καραμελες, γλυφιτζουρια, φιστίκια, μπισκότα τα οποια προσεφεραν αρκετοι χωριανοι & φιλοι.
Κάθε απόγευμα  τα τραπεζια παίρνουν φωτιά  απο το τάβλι κ τη δηλωτη κ χθες το πρωί μολις ογδόντα άτομα κεράστηκαν καφέ κ εδέσματα που προσέφερε η Κα Ιωαννα Αναστοπουλου-Τσιρδημα μετα την λειτουργεια στην εκκλησια των Ταξιαρχων που η ιδια έκτισε & προσέφερε στο χωριό προ διετιας.

Στοχος μας είναι ο ΚΑΝΔΑΛΟΣ αυτό το μικρο χωριο των δεκατριων μονίμων κάτοικων που οι υποδομές & η φροντίδα που συναντά κανείς δεν υπάρχουν σε πολλά χωρια της επαρχιας μας να βρει ξανά τους ρυθμούς της ζωης της προηγούμενης 20ετιας ετσι όπως τα θυμομαστε μεγαλώνοντας τα καλοκαίρια & τα σαββατοκυριακα του χειμωνα. Υπόσχεση μας  να δουλεύουμε  οσο μας επιτρέπεται γι αυτό κ να υλοποιούμε ότι περνάει από τα χερια μας.Οι ιδεες είναι πολλες,μικρες κι απλες. Ηδη  η παρεα μας μεγάλωσε κι εχει νέους στόχους για την υλοποίηση των ιδεών αυτών.
Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Χουλιάρα τον Δήμαρχο Γιώργο Λαζουρά,για την παραχώρηση του οικίσκου ευχόμαστε σε κάθε συμπατριώτη καλές διακοπές, χρονια πολλά & καλή επιστροφή στα σπίτια τους.
Καλούμε ολους για καφέ πρωι απόγευμα, τσίπουρο, ούζο ή και... mochito το βράδυ μιας κι ο δυόσμος είναι πολύς στις γλαστρες του Κανελλου!(το ρούμι το φέρνετε εσείς).
Οι τιμές κατάλογου δεν περιλαμβανουν ΦΠΑ,ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΛΠ, γιατι  στον Κανδαλο μας αρέσει ο κόσμος κι οσο μπορούμε τα πάντα θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους  με τα είδη που θα μπορεί να προσφέρει ο καθένας στον Κανελλο.
Τελος για τους έχοντες απορίες σχετικά με το όνομα του ΚΑΝΕΛΛΟΥ παρακαλούμε απευθυνθείτε στον... νονό κον  Δημήτρη Χουλιάρα!!
Σας περιμένουμε
Οι Κανδαλιώτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.