HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Από την Ζαχλωρού και τον Ι. Μητρόπουλο, στο Ρίο και στο Λ.Πετρούνια

Τ ο μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια είναι το 11ο που κατακτά η Ελλάδα στην ενόργανη γυμναστική σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα 7 από αυτά τα εί...

Το μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια είναι το 11ο που κατακτά η Ελλάδα στην ενόργανη γυμναστική σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα 7 από αυτά τα είχε κατακτήσει το 1896 στην Αθήνα, εκεί όπου τα δύο είχαν δοθεί σε ομάδες, τον Πανελλήνιο Γ.Σ. (αργυρό) και τον Εθνικό Γ.Σ. (χάλκινο).
Οι κρίκοι αποδεικνύονται το πιο διαχρονικό αγώνισμα, καθώς το 1896 σε αυτό το αγώνισμα ο Καλαβρυτινός (Ζαχλωρού) Ιωάννης Μητρόπουλος είχε πάρει το χρυσό, αλλά και ο Πέτρος Περσάκης την 3η θέση.
Σχεδόν έναν αιώνα μετά, ο Δημοσθένης Ταμπάκος πήρε στους κρίκους ένα αργυρό το 2000 και ένα χρυσό το 2004. Και τώρα ο Λευτέρης Πετρούνιας πάλι το χρυσό. Ο Ταμπάκος είναι ο μοναδικός Έλληνας γυμναστής που έχει δύο μετάλλια.
Από τα συνολικά 11 μετάλλια που έχει η ελληνική ενόργανη γυμναστική σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τα 5 είναι χρυσά, τα 3 είναι αργυρά και τα 3 είναι χάλκινα.
Ιωάννης Μητρόπουλος 
Ο Ιωάννης Μητρόπουλος γεννήθηκε το 1874 στην Αθήνα και καταγόταν από τη Ζαχλωρού Καλαβρύτων.  Ήταν φοιτητής της Νομικής και αθλητής της γυμναστικής στον Εθνικό Γ.Σ., όταν πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896. Εκεί αποδείχτηκε ασυναγώνιστος στους κρίκους, όπου νίκησε τον κορυφαίο Γερμανό γυμναστή Χέρμαν Βεϊνγκάρτνερ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Τρίτος ήταν ο Πέτρος Περσάκης.
Χρονικά ήταν το πρώτο χρυσό που κατέκτησε η Ελλάδα το 1896 μέσα στο Παναθηναϊκό στάδιο, αφού τα χρυσά που είχε πάρει μέχρι τότε, ήταν σε άλλους χώρους.
Ακόμη, ο Μητρόπουλος πήρε την 3η θέση ως μέλος της ομάδας του Εθνικού Γ.Σ. στο δίζυγο ομαδικό. Πολλά χρόνια αργότερα η ΔΟΕ αναγνώρισε αυτή την κατάταξη ως χάλκινο μετάλλιο.
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες διέπρεψε ως δικηγόρος και έγινε διδάκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS ΜΕ ΤΟΝ "ΧΡΥΣΟ" ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΡΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.