HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΕΣΙΝΟ: ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (φωτο)

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΕΣΙΝΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 26-9-2015 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ   ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ – ΔΡΟΒΟΛΟ...


ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΕΣΙΝΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 26-9-2015 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ   ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ – ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ  & ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ « Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»

Μια πολύ σπουδαία εκδήλωση σε ποιότητα, αξία και νόημα, πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών & Δεσινιωτών στο Δεσινό Καλαβρύτων την 26η – 9 - 2015, αφιερωμένη στους μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ψωφίδος που αρίστευσαν-πρώτευσαν κατά το σχολικό έτος 2014-15. Την εκδήλωση αυτή πέραν των άλλων τίμησε με την παρουσία ο βοηθός του Δημάρχου Καλαβρύτων για θέματα παιδείας κ. Νίκος Μαγκαφάς, τ. αντιδήμαρχοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπαιδευτικοί και πάμπολλοι συμπατριώτες μας απ τα Καλαβρυτοχώρια, ενώ μηνύματα απέστειλαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, καθώς και η εκπαιδευτική ομάδα του Γυμνασίου Ψωφίδος δια της διευθύντριας κ. Σουλιμιώτη Αφροδίτης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Πανηγυρίζοντα ναού της μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Δεσινό Καλαβρύτων.
Τους προσκεκλημένους και βραβευόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος – Καμενιανίτης με ένα μεστό νοημάτων και σημασίας λόγο του, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύουμε τονίζοντας τον αξιακό της χαρακτήρα.
«Κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί μας μαθητές και γονείς
Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών & Δεσινιωτών « Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» κι εγώ προσωπικά ως πρόεδρος, μαζί με τα μέλη του Δ. Σ., σας καλωσορίζουμε σήμερα εδώ σ αυτή την όμορφη γωνιά της πατρίδας μας στο Δεσινό Καλαβρύτων, που σήμερα πανηγυρίζει την εορτή της μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου – αγαπημένου μαθητή του Χριστού- και του οποίου τις πρεσβείες προς τον Κύριο επικαλούμαστε, για να μας προστατεύει από κάθε επιβουλή και να μας χαρίζει υγεία και δύναμη.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
Αγαπητοί μου, ο Σύλλογος μας εδώ και αρκετά χρόνια θεσμοθέτησε και εορτάζει τη σημερινή μέρα την ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, κατά την οποία θεώρησε σκόπιμο να βραβεύει τους πρωτεύσαντες μαθητές – μαθήτριες από κάθε τάξη του Γυμνασίου Ψωφίδας, και τούτο για να καλλιεργεί το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, μεταξύ των μαθητών, αλλά και για να προάγει το νόημα και την αξία της μόρφωσης που αποτελεί την μέγιστη επένδυση για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας μας. Η γιορτή αυτή φροντίσαμε και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και τούτο για να της προσδώσουμε ιδιαίτερη και πρέπουσα βαρύτητα.
Αγαπητά μας παιδιά σήμερα σας βραβεύουμε όχι μόνο για την ‘Αρίστη επίδοσή σας στα μαθήματα, αλλά και για το άριστο ήθος και την Χρηστοήθειά σας.
Σας βραβεύουμε γιατί η πατρίδα μας εκτός απ τα γερά μυαλά σας, χρειάζεται σώφρονες και συγκροτημένες προσωπικότητες, ιδιαίτερα σ αυτούς τους καιρούς τους δύσκολους που η χώρα μας βρίσκεται στη δύνη μιας απερίγραπτης οικονομικής και κοινωνικής περιπέτειας.
Θέλω να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια σε όσους και όσες βραβεύεστε σήμερα και να σας προτρέψω να συνεχίσετε να έχετε προσδοκίες με ποιότητα και να ήσαστε ασυμβίβαστοι σ αυτό. Κρατήστε ψηλά το κεφάλι και μην απογοητεύεστε απ όσα συμβαίνουν γύρω σας.
Εξακολουθείτε να αριστεύετε για χάρη του εαυτού σας, των γονιών σας, των καθηγητών σας, όλων εμάς των συμπολιτών σας που σας καμαρώνουμε και κυρίως της Ελλάδας που θέλει τέτοια μυαλά για να την καθοδηγήσουν σε ασφαλείς δρόμους στο μέλλον.
Θέλω ακόμα να σας προτρέψω ν ακολουθήσετε κάποια στοιχεία στη ζωή σας που τα βρίσκω ουσιώδη και από την δική μου εμπειρία και δράση στη ζωή.
Σύμφωνα λοιπόν και με τον αρχαίο ρητοροδιδάσκαλο Ισοκράτη: Μορφωμένοι άνθρωποι είναι εκείνοι, που χειρίζονται καλά τα ζητήματα που τους παρουσιάζονται, καθώς επίσης κι εκείνοι που είναι αξιοπρεπείς και δίκαιοι προς αυτούς που τους συναναστρέφονται, αλλά και ήρεμοι προς τους δυσάρεστους και οχληρούς τύπους.
Επιπλέον εκείνοι που είναι εγκρατείς στις ηδονές και δεν συντρίβονται απ όποιο κακό τους συμβεί. Κι ακόμα αυτοί που δεν τους διαφθείρει η εύνοια της τύχης, που δεν τους κάνει υπερήφανους, αλλά παραμένουν πάντοτε λογικοί και χαίρονται περισσότερο για όσα αγαθά κέρδισαν με τον φυσικό τους χαρακτήρα και την ορθοφροσύνη.
Καλή συνέχεια αγαπητά μας παιδιά και καλή πρόοδο στη ζωή σας σε ότι κάνετε!!! Θερμά συγχαρητήρια»!!!!
………………………….
Ο Σύλλογος έδωσε στους τιμωμένους μαθητές μετάλλια, αναμνηστικά διπλώματα, καθώς και συμβολικό χρηματικό ποσό, σαν δώρο για τις επιδόσεις τους. Κατόπιν προσέφερε γλυκά και αναψυκτικά σε όλους τους προσκεκλημένους, οι οποίοι έμειναν κατά γενική ομολογία γοητευμένοι από την όλη διοργάνωση, αλλά και για το πνευματικό αξιακό υπόβαθρο ενός τοπικού Συλλόγου στα δρώμενα του τόπου μας.
Ο βοηθός Δημάρχου σε θέματα παιδείας κ. Μαγκαφάς που έλαβε τον λόγο στη συνέχεια, εξήρε την διοργάνωση αυτή και τη σημασία της και συνεχάρη τον Σύνδεσμό μας, για την πολυδιάστατη πολιτιστική και πνευματική του δράση.
Στη συνέχεια συνεχάρη και τους ίδιους τους μαθητές για την όντως αξιέπαινη προσπάθεια τους εδώ στα απόμακρα σχολεία του ορεινού Δήμου Καλαβρύτων, για τα οποία τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και ο ίδιος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες –παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε - να τα κρατήσουν ζωντανά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές. Απευθυνόμενος στους βραβευόμενους τους τόνισε πως κανένα εμπόδιο δεν πρέπει να τους απογοητεύσει και πως δεν έχει τόση σημασία αν κάποιος «παραπατήσει και πέσει» στη ζωή, η μεγάλη αξία είναι να μπορεί να σηκωθεί και να συνεχίσει.
Δημοσιεύουμε τιμής ένεκεν και τα ονόματα των βραβευομένων του Γυμνασίου Ψωφίδος.
Α΄ Τάξη: Σωτηροπούλου Αθανασία του Παναγιώτη, με βαθμό «19& 10/14»
Β΄ Τάξη: Σπανού Αγγελική του Ιωάννη, με βαθμό «18 & 11/15»
Γ΄ Τάξη: Θωμά Αλεξάνδρα του Χαραλάμπους, με βαθμό: «18 & 10/12»
Επιπρόσθετα τιμήσαμε και δύο παιδιά απ τα χωριά που απαρτίζουν το Σύνδεσμό μας που ξεχώρισαν σε άλλους τομείς του πολιτισμού και του πνεύματος, με τον προσωπικό τους αγώνα.
Α) Τον Δημήτριο Τσιρώνη, γιο της Μαριάνθης Παπασπυροπούλου από τους Καμενιάνους, ο οποίος πρώτευσε σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε η Παγκαλαβρυτινή Ένωση με τίτλο, «Τα παιδιά ζωγραφίζουν την Επανάσταση του 1821.
Β) Τον Νίκο Αθανασόπουλο, εγγονό της προέδρου του Δεσινού Διαμάντως Αθανασοπούλου, ο οποίος αν και μοναδικός μαθητής απ το Δεσινό αγωνίστηκε με δύσκολες συνθήκες και περάτωσε με επιτυχία τις σπουδές του στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συνεχίζοντας τις γνώσεις του στην τεχνική εκπαίδευση.
Συγχαίρουμε γι άλλη μια φορά τα παιδιά και τα καμαρώνουμε τονίζοντας ότι:
Η επένδυση στην παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση για την πατρίδα μας, για το μέλλον της.
ΤΟ Δ. Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ – ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ - ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.