Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ενεργοποιήθηκε το Ταμείο "κοινά αποδεκτής ελληνογερμανικής ιστορικής μνήμης"

Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριου Κάρολου Παπούλια την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, ενερ...


Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριου Κάρολου Παπούλια την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, ενεργοποιήθηκε και το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», αλλά και το «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας»
Στην επίσημη ανακοίνωση της Γερμανικής προεδρίας τονίζεται οτι: "ενεργοποιήθηκε το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», παρέχοντας ετησίως ένα εκατομμύριο Ευρώ για προγράμματα, που άπτονται της συμφιλίωσης και της επεξεργασίας των ιστορικών δεδομένων μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας...το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», το οποίο πρόκειται να προωθήσει επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις με σκοπό τη συνολική ιστορική επεξεργασία των γεγονότων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η χρηματοδότηση προγραμμάτων αποσκοπεί στη δημιουργία μιας κοινά αποδεκτής ελληνογερμανικής ιστορικής μνήμης, αλλά και στο να σταλεί το μήνυμα της πρόθεσης συμφιλίωσης στις μαρτυρικές κοινότητες. Η έρευνα γύρω από την κοινή ιστορία των δύο χωρών πρόκειται δηλαδή να επεκταθεί."
Δεν είναι λοιπόν τίποτε άλλο από την δημιουργία όπως επισήμως παραδέχεται η Γερμανική πλευρά μιας "κοινά αποδεκτής ελληνογερμανικής ιστορικής μνήμης" επι...πληρωμή μάλιστα...και όχι επενδύσεις για ανάπτυξη κλπ κλπ. Η δημιουργία μιας "νέας" ιστορίας είναι και τίποτε άλλο χρηματοδοτούμενη απο την πλευρά του θύτη .....
Στα πλαίσια των εργασιών στις 10 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, ο Ομοσπονδιακός Υφυπουργός Εξωτερικών κύριος Μίχαελ Ροτ, συναντήθηκε με δημοσιογράφους και νέους από Ελλάδα και Γερμανία. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και από την "Φωνή των Καλαβρύτων" κ. Πάνος Τσαπάρας. 
Σε δηλώσεις του ο Μίχαελ Ροτ, τόνισε: " ότι τόσο με το Ταμείο για το Μέλλον του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών, όσο και με το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας δημιουργήθηκαν δύο εργαλεία, τα οποία αποτελούν μια ιδιαίτερα ισχυρή ένδειξη για τη σημασία της συμπόρευσης και της αλληλοϋποστήριξης.
Μένει να δούμε στο κάλεσμα συμμετοχής των Δήμων ποιοί θα συμμετέχουν. Ο δήμος Καλαβρύτων ηταν από τους πρώτους που δήλωσε συμμετοχή (διαβάστε εδώ)
O Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ροτ με νέους και δημοσιογράφους από την Ελλάδα στο Βερολίνο(© Auswärtiges Amt)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.