Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προσευχή μουσουλμάνων στην Αγιά Σοφιά στις 29 Μαΐου 2014.

Προσευχή μουσουλμάνων στην αγιά Σοφιά στις 29 Μαίου 2014. Προωθείται νομοσχέδιο για να ξαναγίνει τζαμί. γράφει ο Δημήτρης Σταθακό...

Προσευχή μουσουλμάνων στην αγιά Σοφιά στις 29 Μαίου 2014.
Προωθείται νομοσχέδιο για να ξαναγίνει τζαμί.
γράφει ο Δημήτρης Σταθακόπουλος Δρ κοινωνιολογίας της ιστορίας και πολιτισμού ( οθωμανικής περιόδου) Παντείου Πανεπιστημίου, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, μέλους του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, μέλους της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ένωση Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE, Βρυξέλλες) – Μουσικολόγου.
Τα έλεγα από 12 Ιουνίου 2012
Κινήσεις των Ελλήνων διεθνώς να ξαναγίνει εκκλησία η αγ. Σοφία ;
Αντι-κινήσεις των Τούρκων να ξαναγίνει Τζαμί.
Θέματα ερμηνείας των Βυζαντινών αυτοκρατορικών χρυσόβουλων αναφορικά με τις γαίες , τα κτήματα και κτίσματα στην Ελλάδα ( θυμηθείτε υποθ. Βατοπαιδίου/ Βατοπεδίου ) ;
Αντι- Θέματα ερμηνείας των σουλτανικών "χρυσόβουλων" στην Τουρκία αναφορικά με το διαχρονικό τους κύρος και τη νομική τους σύγκρουση με τις αποφάσεις του ΚΕΜΑΛ να μετατραπεί η αγ. Σοφιά από τζαμί σε μουσείο.
Προχθές τέθηκε το θέμα στον τ/Υ.Πολιτισμού και αρχικώς ο τ/ Υπουργός είπε πως δεν γεννάται θέμα. Η αγ. Σοφιά θα παραμείνει μουσείο. Υπάρχουν άλλα τζαμιά ( ιστορικά, ανακαινισμένα και νέα ) για να ασκούνται τα θρησκευτικά καθήκοντα των Μουσουλμάνων.
Τι λέει αυτό στους Ελληνες που ξαναθέλουν την αγ. Σοφιά εκκλησία ;
" Καθίστε καλά, γιατί έχουμε κι' εμείς θερμοκέφαλους, οι οποίοι άν κάνουμε την αγ. Σοφιά εκκλησία, θα μας φάνε ζωντανούς, αφού ήδη ζητούν να την ξανακάνουμε τζαμί. Γι' αυτό ηρεμήστε και αφήστε την ΜΟΥΣΕΙΟ για να την χαιρόμαστε όλοι, όπως ο σοφός Κεμάλ είχε αποφασίσει".
Γειά σας Ελληνες για άλλη μιά φορά .... !!!
Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρο ρεπορτάζ από την Κων/πολη,
Φιλικά,
Δημ. Σταθακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.