Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Γιατροί του Κόσμου στην περιοχή μας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νασιωτών (φωτό)

Ο Σύλλογος των απανταχού Νασιωτών Καλαβρύτων , με την βοήθεια και συνεργασία συμπατριωτών μας και τοπικών φορέων, οργάνωσε και πραγμ...

Ο Σύλλογος των απανταχού Νασιωτών Καλαβρύτων , με την βοήθεια και συνεργασία συμπατριωτών μας και τοπικών φορέων, οργάνωσε και πραγματοποίησε αποστολή των ‘’Γιατρών του Κόσμου’’ στην περιοχή μας το τριήμερο 18 – 20 Οκτωβρίου 2013.

Στόχος μας ήταν να προσφερθεί εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής μας, πρώην δήμου Παΐων αλλά και των γειτονικών χωριών της Γορτυνίας όπως Πουρναριά, Μουριά, Βάχλια, Ξυροκαρύταινα, αφού τα χωριά μας είναι απομονωμένα και είναι δύσκολη η πρόσβαση σε τέτοιου είδους υπηρεσίες.
Η αποστολή περιελάμβανε εξειδικευμένους γιατρούς στις ειδικότητες του Παθολόγου, Καρδιολόγου, Οφθαλμίατρου, Γυναικολόγου, Δερματολόγου, Παιδιάτρου, Ορθοπεδικού και, Ψυχιάτρου, ενώ το βοηθητικό προσωπικό που πλαισίωνε τους γιατρούς, όπως Μαία, Φυσιοθεραπευτής, Γραμματέας –συντονίστρια, οδηγοί-βοηθοί κλπ, ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένο και έμπειρο. Η αποστολή ήταν επίσης εφοδιασμένη με τα κατάλληλα, σύγχρονα, διαγνωστικά μηχανήματα.
Η αποστολή πέτυχε πλήρως τον στόχο της και από πλευράς αριθμού προσελθόντων για ιατρικές εξετάσεις , που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας αλλά και από πλευράς ποιότητος των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που κρατάει κα δημοσιεύει η οργάνωση των Γιατρών του κόσμου εξετάσθηκαν συνολικά 580 και κατά ειδικότητα οι αριθμοί είναι
43 άτομα υποβλήθηκαν σε γυναικολογικό έλεγχο,
123 άτομα σε οφθαλμολογικό έλεγχο,
72 άτομα επισκέφθηκαν ορθοπεδικό,
69 άτομα επισκέφθηκαν δερματολόγο,
45 παιδιά εξετάστηκαν από παιδίατρο και πραγματοποιήθηκαν παιδικοί εμβολιασμοί,
25 άτομα επισκέφθηκαν ψυχίατρο,
83 άτομα εξετάστηκαν από παθολόγο,
82 άτομα υποβλήθηκαν σε καρδιολογικό έλεγχο και
38 άτομα επισκέφτηκαν τον φυσιοθεραπευτή

Από την άλλη πλευρά, δραστήρια μέλη του Συλλόγου των απανταχού Νασιωτών, με την καθοριστικής σημασίας βοήθεια του ακούραστου προέδρου του, Γιάννη Γιαννόπουλο, εργάστηκαν συστηματικά για να υποδεχθούν την ιατρική αποστολή, να οργανώσουν σωστά και με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα θα διευκόλυναν το έργο της, όπως τους χώρους των ιατρικών εξετάσεων, την διαμονή και την φιλοξενία των μελών της αποστολής, την οργάνωση των ραντεβού σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, την μετακίνηση των εξεταζόμενων, τον συντονισμό της τοπικής εθελοντικής ομάδας, κλπ.

Σε όλα τα παραπάνω βρήκαμε την αμέριστη συμπαράσταση και την συνεργασία του Δήμου Καλαβρύτων, του Δημάρχου κου Γ. Λαζουρά που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα μας, και προσέφερε τιμητικό δείπνο προς τιμή της αποστολής την 19η Οκτωβρίου, του τοπικού Αντιδημάρχου Καλαβρύτων κου Π. Λάππα για την πολύτιμη βοήθεια αλλά και την εξαιρετική συνεργασία στο οργανωτικό κομμάτι με την παρουσία του καθ όλην την διάρκεια της αποστολής λύνοντας άμεσα οργανωτικά προβλήματα, του προέδρου του Νοσοκομείου Καλαβρύτων κου Τσάμη, του Διευθυντού του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας κου Χαικάλη, του προέδρου του συλλόγου Δαφναίων κου Α. Καυγά για την βοήθεια και συνεργασία, του προσωπικού ‘’βοήθεια στο σπίτι’’ και των συλλόγων των χωριών της περιοχή μας.
Μετά το τέλος της αποστολής με ένα μικρό tour της αποστολής προσπαθήσαμε να γνωρίσουμε στους προσκεκλημένους μας τα αξιοθέατα της περιοχής μας όπως καγιάκ, λίμνη και φράγμα Λάδωνα κλπ

Ο Σύλλογος των απανταχού Νασιωτών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την οργάνωση ‘’Γιατροί του Κόσμου’’ για την ιατρική αποστολή στην περιοχή μας, για την αφοσίωση και η εργατικότητα όλων ανεξαιρέτως των μελών της, αλλά κυρίως για την αγάπη και τον ενθουσιασμό για το έργο που απλόχερα προσέφεραν! Οι ιδιαίτερα φιλότιμες προσπάθειες των μελών της αποστολής, για να εξυπηρετηθούν όλοι οι προσελθόντες, συνέβαλαν αποτελεσματικά στην μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος.
Το πλατύ χαμόγελο απέναντι σε όλους τους εξεταζόμενους ήταν η επιβεβαίωση!
Εμείς, που ζήσαμε από κοντά την όλη διαδικασία, νιώσαμε πόσο μεγάλο είναι το έργο που απλόχερα προσφέρει η οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου! Η αφοσίωση στους φιλόδοξους στόχους, που με πάθος και ανιδιοτέλεια υπηρετεί, αλλά κυρίως η αγάπη για τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα για τους αδύνατους τους ανήμπορους, χωρίς κριτήρια και αποκλεισμούς, μας γέμισε με συναισθήματα θαυμασμού και υπερηφάνειας !

Ιδιαίτερη χαρά και τιμή μας έδωσε η παρουσία μεταξύ των γιατρών της αποστολής της προέδρου της οργάνωσης στην Ελλάδα Κας Λιάνας Μαΐλη, παιδιάτρου, και του αντιπροέδρου και ορθοπεδικού Κου Ευάγγελου Πλατιά, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την ομάδα των οφθαλμιάτρων του οφθαλμολογικού κέντρου Αθηνών για τις υπηρεσίες αλλά και για την δωρεάν παροχή 150 γυαλιών οράσεως σε όσους τα είχαν ανάγκη και φυσικά όλα τα μέλη της αποστολής για την ανεκτίμητη προσφορά τους!
Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε με τον ίδιο ενθουσιασμό και αγάπη το σπουδαίο έργο που μέχρι τώρα επιτελείτε!
Είναι Πλήρες, είναι Μεγάλο και είναι Καταπληκτικό!
Επίσης ευχαριστούμε τους Γιατρούς της περιοχής μας που προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν και δεν κατέστη δυνατόν, πιστεύουμε ότι στην επόμενη αποστολή θα είναι μέλη αποστολών των Γιατρών του κόσμου στην περιοχή μας. Επίσης τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Δήμητρα για την παραχώρηση δωρεάν δωματίων για την φιλοξενία της αποστολής.
Τέλος σημαντική ήταν η βοήθεια των μελών του ΔΣ του συλλόγου μας που φιλοξένησαν μέλη της ομάδος στα σπίτια τους, παρασκεύασαν εκλεκτά εδέσματα και μετέφεραν τους εξεταζόμενους στο κέντρο υγείας με αποκλειστικά δικά τους έξοδα.
Η αποστολή πέτυχε τους στόχους της!
Η περιοχή μας έχει ανάγκη όχι μόνο ιατρικών αποστολών αλλά και πολιτιστικών και αναπτυξιακών και διασκεδαστικών και αλληλοβοήθειας και άλλων.
Εμείς, τα μέλη του συλλόγου, δεσμευόμαστε να είμαστε αρωγοί για να πετύχει οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα υπάρξει στο μέλλον από οποιονδήποτε φορέα της ευρύτερης περιοχής μας .
Όλοι οφείλουμε, εφόσον μπορούμε, να βοηθήσουμε για να πάει ο τόπος που αγαπάμε ακόμη λίγο ποιο μπροστά!

Για το ΔΣ του Συλλόγου των απανταχού Νασιωτών
Ο πρόεδρος Γιάννης Γιαννόπουλος 
Ο γραμματέας Βασίλης Καλύβας





Νάσια  Σήμα  κατατεθέν η καμπάνα του Αγίου Δημητρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.