Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο Ειδικό Δικαστήριο στέλνει τον Παπακωνσταντίνου ο Καλαβρυτινός εισαγγελέας του Α.Π. Αν. Κανελλόπουλος

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος (Κέρτεζη Καλαβρύτων), κατέθεσε την εξασέλιδη εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβ...

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος (Κέρτεζη Καλαβρύτων), κατέθεσε την εξασέλιδη εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που τού αποδίδονται.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κανελλόπουλος, κρίνει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη.

Ακόμη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι «ενόψει του ότι η, από τις εκλογές της 6ης Μαίου του 2012, προελθούσα Βουλή, της ΙΔ περιόδου, ουδόλως λειτούργησε και επομένως, αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να ασκήσει την αρμόδιοτητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια να ασκήσει την κατ΄αυτού ποινική δίωξη»
από: newpost.gr

ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Κέρτεζη Καλαβρύτων, από πολύ φτωχή οικογένεια, πέρασε με στερήσεις τα παιδικά του χρόνια δίπλα στα άλλα έξι αδέλφια του. Τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια, τα παιδιά της οικογένειας, προσπάθησαν να διαπρέψουν και τα κατάφεραν. Η σύμπτωση επαγγελματικού προσανατολισμού πλήρης. Οι τέσσερις αδελφοί έγιναν νομικοί: δικηγόρος, εφέτης, πρωτοδίκης και αντεισαγγελέας (ο Αναστάσιος).

Έγγαμος, χωρίς παιδιά, είναι τύπος κλειστός. Σπανιότατα θα τον συναντήσει κανείς σε κοσμικές εκδηλώσεις ή νυχτερινές εξόδους για διασκέδαση. «Δεν βγαίνω τα βράδια. Διαβάζω πολύ και κυρίως ιστορία. Εχω πάθος με τον αθλητισμό» δηλώνει ο ίδιος. Δρομέας από τα σχολικά του χρόνια με επιδόσεις, αθλείται τρεις φορές την εβδομάδα κάνοντας βάδην, διανύοντας κάθε φορά πέντε χιλιόμετρα. Λάτρης του αθλητισμού και φανατικός οπαδός του ποδοσφαίρου.


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρεωτική αναφορά της πηγής και ενεργό link

1 σχόλιο

  1. Μέχρι στιγμής έχουμε τρεις ανώτατους δικαστικούς, δύο από το Σκεπαστό και έναν από την Κέρτεζη. Είναι σαφής η υπεροχή του Σκεπαστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.